Sağlık

Sağlık Haberleri

Hastane çalışanlarına Metin Hara ile etkili iletişim semineri

Gaziantep Özel Hatem Hastanesi tarafından düzenlenen organizasyonla Kişisel Gelişim Uzmanı Metin Hara, Hatem Hastanesi çalışanlarına etkili iletişim ve stres ile baş etme yöntemlerini anlattı.

Zayıflamak için Almanya'dan Gaziantep'e geldiler

Almanya'da yaşayan ve fazla kilolarından şikayetçi olan evli çift, Gaziantep Özel Anka Hastanesi'nde obezite ameliyatı oldu.

Kanserde erken teşhis uyarısı

Kasım ayı Akciğer Kanseri farkındalık ayı sebebiyle Medical Point Gaziantep Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzm. Dr. Demet Çetin Akciğer kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekerek, uyarılarda bulundu.

Kuduz aşılaması tamamlandı

Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, 10 Kasım Perşembe günü bir kedide tespit edilen 'kuduz' vakasının ardından geçen sürede yapılan çalışmalar ve son durum hakkında bilgi verdi.

Prof. Dr. Özatik: Domuzdan insana kalp nakli rutine girince birçok hasta şifa bulabilecek

Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Özatik, 2022 yılının ilk aylarında ABD'de domuzdan insana kalp nakli yapılmasının kendilerini kovid aşısının bulunması kadar heyecanlandırdığını belirterek, Gelecekte biz bunu büyük bir umut olarak görüyoruz, rutine girdiğinde birçok hastamıza şifa sağlayabileceğini düşünüyoruz dedi.

Gölbaşı'nda geleneksel tıp polikliniği açıldı

Adıyaman'ın Gölbaşı Devlet Hastanesi'nde geleneksel ve tamamlayıcı tıp polikliniği açıldı.

Diyarbakır'da ikiz prematüre bebekler hastaneden 'mezun' oldu

Diyarbakır'da yaklaşık 35 haftalık dünyaya gelen ikiz bebekler, Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin yeni doğan yoğun bakım ünitesinde 2 hafta süren tedavilerinin ardından hastaneden mezun edildi. 2 yıl önce gebeliğinin 32. haftasında doğum yapan ve 3 ay sonra bebeğini kucağına alan anne ise çocuğunun 2'nci yaş gününü hastanede kutladı.

Doç. Dr. Tartar , 'Antibiyotikler, ağrı kesici ve ateş düşürücü değildir'

Antibiyotiklerin keşfedildiğinden bu güne enfeksiyon hastalıklarında modern tıbbın yapı taşı olarak görev yaptığını dile getiren Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Sağmak Tartar 'Antibiyotikler, ağrı kesici ve ateş düşürücü değil. Her hastalığı tedavi etmiyor. Gereksiz antibiyotik kullanımı hem yan etki oluşturacak hem de direnç gelişimini olumsuz etkileyecektir' dedi.

Gözlüğe Rağmen İyi Göremiyorsanız Dikkat !

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Eyüp Özcan konu hakkında bilgiler verdi.

Şehitkamil'de diyabet yürüyüşü

Şehitkamil Belediyesi tarafından Dünya Diyabet Günü dolayısıyla 'Diyabetin Farkında Ol' temasıyla düzenlenen yürüyüş etkinliğine yüzlerce kişi katıldı.

’’Akciğer kanseri en hızlı yayılan kanser türü’’

Akciğer kanserinin en hızlı yayılan kanser türü olduğunu belirten Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Celalettin Kocatürk, ''Akciğer kanserli hastaların yüzde 90'ı sigara içicisi'' dedi.

Prematüre bebekler ANKA'da bir araya geldi

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nde, 17 Kasım Dünya Prematüre Günü dolayısıyla prematüre bebekler bir araya geldi. Düzenlenen etkinlikte prematüre bebekler, aileleri ve bebekleri sağlığına kavuşturan sağlık çalışanları da yer aldı.

Adıyaman Hayvan pazarında şap salgını

Adıyaman Hayvan Pazarı'nda şap hastalığının çıkmasıyla birlikte 400 hayvan karantina altına alındı.

Elazığ'da, Dünya Diyabet Günü etkinliği

Elazığ'da 14 Kasım Dünya Diyabet Günü çerçevesinde kronik ve metabolik bir hastalık olan diyabet hastalığının önemine vurgu yapmak ve farkındalık oluşturmak için etkinlik düzenlendi.

'Her şeyi hızlı tüketen 'Z kuşağı', bunu evliliklerine de yansıtıyor'

Diyarbakır'da Klinik Psikolog Özlem Soysal, Z kuşağında son dönemlerde boşanmaların artığını belirterek, çiftlere çift ve aile terapisi almalarını önerdi.

Dünya Prematüre Günü

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi ve Yenidoğan Yoğun Bakım Sorumlusu Doç. Dr. Ünal Sarıkabadayı, 37 ile 42'nci haftalar arasında gerçekleşen doğumların normal olduğunu, 37 haftadan önce doğan bebeklerin ise prematüre olarak kabul edildiğini söyledi.

Diyarbakır'da farklı noktalarda ücretsiz kan şeker ölçümü yapıldı

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği ve Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Kliniği tarafından 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Tekrarlanan öksürük ve nefes darlığına dikkat

Dünya genelinde hastalıklara bağlı ölüm oranlarında 3'üncü sırada yer alan KOAH hastalığı, kronik ilerleyici, tıkayıcı ve geri dönüşümü olmayan bir akciğer hastalığı olarak ülkemizde de yaygın görülmektedir. Uzmanlar, sonbahar ve kış aylarının gelmesiyle birlikte solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı hastanelerdeki yatışta artış yaşandığını belirterek özellikle KOAH hastalarının bu mevsimde dikkat etmesi gerektiğinin altını çizdi. KOAH hastalığı başlamış olan kişilerin grip ve zatürre aşılarını eksiksiz yapması gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, sigara kullananların bir an önce terk etmeleri gerektiğine vurgu yaptı.

ANKA Hastanesi'nde diyabete dikkat çekildi

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nde, Dünya Diyabet Günü etkinlikleri çerçevesinde diyabete dikkat çekmek ve hakkında farkındalığı artırmak amacıyla stant açıldı.

Toplam 3598 haber.