Sağlık

Sağlık Haberleri

Diyarbakır'da çadır kent dezenfekte edildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Silvan Yolu üzerinde bulunan çadır kentte barınan vatandaşların sağlığını korumak amacıyla ilaçlama çalışması yapıyor.

2 doktor sarsıntılara rağmen 20 saatte 50 depremzedeyi ameliyat etti

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden en çok etkilenen illerden olan Gaziantep'te özellikle kırık ve ezilmeler nedeniyle hastanelere yoğun başvuru oldu. Hastane lobisi sedyelerle dolarken Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Doç. Dr. Ali Murat Kalender, doktor arkadaşıyla birlikte 20 saatte 50'den fazla ameliyat gerçekleştirdiklerini söyledi.

Dicle Üniversitesine üç ilden getirilen 200 hastadan 149'u taburcu edildi

Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş'tan Diyarbakır'a Dicle Üniversitesine getirilen 200 depremzede hastadan 149'u taburcu edildi.

Salgın hastalık riskine karşı kent genelindeki ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem sonrası toplu alanlarda konaklayan depremzedelere vektörel hastalıkların bulaşmasını engellemek için ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

UMKE'den deprem bölgesine sağlık taraması

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem sonrası Malatya'ya gelen UMKE sağlık personelleri mahalle mahalle dolaşarak depremzedelere sağlık hizmeti veriyor.

Bakan Koca: Ne Kahramanmaraş’ta ne bir başka deprem ilinde salgın hastalık var

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Ne Kahramanmaraş'ta ne bir başka deprem ilinde böyle bir salgın hastalık var. Acımasız yalanı dikkate almamalıyız' dedi.

Japon doktorlar Gaziantep'e sahra hastanesi kurdu

Japonya'dan Türkiye'ye gelen 70 kişilik Disaster Relief Team grubu, Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde sahra hastanesi kurdu.

Adıyaman'da soğuktan zatürre olan ve damarları tıkanan iki hasta Diyarbakır'a getirildi

Adıyaman Devlet Hastanesinde soğuktan dolayı tedavi gören zatürre hastası ve ana damarları tıkanan diğer bir hasta ambulans helikopter ile Diyarbakır'a getirilerek tedavi altına alındı.

Filipinler ekibi 8 bin 810 kilometreden gelip sahra hastanesi kurdu

Filipinler'den gelen sağlık ve kurtarma ekipleri, Adıyaman'da depremzedelerin imdadına yetişiyor.

Ekmek parası için Diyarbakır'dan Kahramanmaraş'a gitti, enkazdan 8 saat sonra sağ çıkarıldı

Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan bir binanın altında kalan 23 yaşındaki çimento işçisi Selahaddin Deniz, 8 saat sonra çıkarıldığı enkazda yaşadıklarını İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine anlattı. Deniz, deprem esnasında binanın aşağı-yukarı doğru hareket ettiğini söyledi.

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde 474 depremzede yataklı tedaviye alındı, 97'si ameliyat edildi

SANKO Üniversitesi Hastanesi, meydana gelen depremin ilk anından itibaren tüm branşlarda sunduğu sağlık hizmetlerinin yanı sıra, hasta yakınları ve depremzedelere barınma ve yemek imkanı sağladı.

Anka hastanesinde tedavisi biten 122 depremzede taburcu edildi

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yıkıma neden olan iki depremden yaralı olarak kurtulan ve Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'ne getirilen 137 depremzededen tedavisi tamamlanan 122'si taburcu oldu.

198 saat sonra kurtarılmıştı, Diyarbakır'a helikopterle sevk edildi

Adıyaman'da 198 saat sonra enkazdan çıkartılan 18 yaşındaki Muhammet Cafer Çetin, ambulans helikopterle Diyarbakır'a getirildi. Çetin, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde getirilerek tedavi altına alındı.

Adıyaman'da kurulan Türkiye'nin en büyük sahra eczanesi günde 7 bin kişiye hizmet veriyor

Adıyaman'da, Türk Eczacıları Birliği ve eczacı odalarının desteği ile kurulan Türkiye'nin en büyük sahra eczanesinde her gün 7 bin kişiye ücretsiz ilaç hizmeti veriliyor.

Malatya Battalgazi Devlet Hastanesi sismik izolatörler, depremi yarı yarıya hissettirdi

Malatya Battalgazi Devlet Hastanesi, sağlık kadrosu, teknolojik cihazlarla verdiği teşhis ve tedavi hizmetinin yanı sıra, sismik deprem izolatörleriyle şiddetli depreme karşı da güven veriyor. Devlet Hastanesi, 6 Şubat tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden hasar görmeden vatandaşlara sağlık hizmeti vermeye devam ediyor.

Ambulanstaki sözleri herkesi ağlatmıştı, sağlık görevlileri o anları anlattı

Türkiye'yi sarsan büyük depremlerin ardından Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde 130 saat sonra 3 çocuğu ve eşiyle enkazdan sağ olarak çıkartılan Hasan Basri Aslan'ın 112 ambulansında kendisine oksijen verip müdahale eden sağlık görevlilerine, 'Ama ben çok kokuyorum. Sizi rahatsız ediyorum' sözleri herkesi ağlattı. Arama kurtarma ekipleri ve sağlıkçılar Aslan'ın iyi olması için dua etti.

Deprem ruh sağlığını etkiliyor

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Halil İbrahim Öztürk, her yaştan insanı olumsuz etkileyen deprem ve diğer afetler karşısında çocukların, erişkinlere göre daha şiddetli ruhsal tepkiler verebileceğini söyledi.

İl Sağlık Müdürü Polat, 'Acil ameliyat olması gereken 36 hastanın yatışları sağlanmıştır'

Malatya, Diyarbakır ve Adıyaman'a 22'si uzman doktor olmak üzere toplam 115 personelin görevlendirildiğini belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, 'Malatya'dan özellikle acil ameliyat olması gereken 36 hasta, ambulanslarımızla taşınarak şehir genelindeki hastanelere yatışları sağlanmıştır' dedi.

Doğum sancıları tutan kadının yardımına UMKE ekipleri yetişti

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde doğum sancıları tutan kadının imdadına UMKE ekipleri yetişti.

Toplam 3592 haber.