Sağlık

Sağlık Haberleri

Malatya Battalgazi Devlet Hastanesi sismik izolatörler, depremi yarı yarıya hissettirdi

Malatya Battalgazi Devlet Hastanesi, sağlık kadrosu, teknolojik cihazlarla verdiği teşhis ve tedavi hizmetinin yanı sıra, sismik deprem izolatörleriyle şiddetli depreme karşı da güven veriyor. Devlet Hastanesi, 6 Şubat tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden hasar görmeden vatandaşlara sağlık hizmeti vermeye devam ediyor.

Ambulanstaki sözleri herkesi ağlatmıştı, sağlık görevlileri o anları anlattı

Türkiye'yi sarsan büyük depremlerin ardından Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde 130 saat sonra 3 çocuğu ve eşiyle enkazdan sağ olarak çıkartılan Hasan Basri Aslan'ın 112 ambulansında kendisine oksijen verip müdahale eden sağlık görevlilerine, 'Ama ben çok kokuyorum. Sizi rahatsız ediyorum' sözleri herkesi ağlattı. Arama kurtarma ekipleri ve sağlıkçılar Aslan'ın iyi olması için dua etti.

Deprem ruh sağlığını etkiliyor

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Halil İbrahim Öztürk, her yaştan insanı olumsuz etkileyen deprem ve diğer afetler karşısında çocukların, erişkinlere göre daha şiddetli ruhsal tepkiler verebileceğini söyledi.

İl Sağlık Müdürü Polat, 'Acil ameliyat olması gereken 36 hastanın yatışları sağlanmıştır'

Malatya, Diyarbakır ve Adıyaman'a 22'si uzman doktor olmak üzere toplam 115 personelin görevlendirildiğini belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, 'Malatya'dan özellikle acil ameliyat olması gereken 36 hasta, ambulanslarımızla taşınarak şehir genelindeki hastanelere yatışları sağlanmıştır' dedi.

Doğum sancıları tutan kadının yardımına UMKE ekipleri yetişti

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde doğum sancıları tutan kadının imdadına UMKE ekipleri yetişti.

Hemşire Betül, annelik azmiyle kanseri yendi

Meme kanserine yakalandıktan sonra gördüğü tedavi ve karnındaki bebeğin desteğiyle sağlığına kavuşan hemşire Betül Aydın, hem çevresindeki hem de yoğun bakım servisinde yatan kanser hastalarına moral oluyor.

Doğuştan işitme kaybı olan 6 yaşındaki Hatice artık duyabilecek

Gaziantep'te yaşayan ve iç kulak gelişmemesi nedeniyle doğuştan işitme kaybı bulunan 6 yaşındaki Hatice Polat, Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan beyin sapı koklear implant ameliyatı ile duyabilecek. Doç. Dr. Secaattin Gülşen, ameliyatın başarılı geçtiğini ve küçük kızın bir ay içerisinde duyabileceğini söyledi.

Kış mevsiminde el ve ayak bileği kırıkları tehlikesine dikkat

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Cenk Cankuş, özellikle karlı ve buzlu zeminlerde yanlış hareket veya dalgınlık sonucu düşmeye bağlı el ve ayak bileği kırıklarının arttığını söyledi.

Kapalı dalak ameliyatı ile hayata tutundu

Şanlıurfa'dan Medical Point Gaziantep Hastanesi'ne düşük trombosit sayısı ve mukokutanöz kanama şikayetiyle başvuran 31 yaşındaki Necip Seyhan, Kapalı ameliyat yöntemiyle sağlığına kavuştu.

Nefes darlığı yaşayan hastaya paletli ambulans ulaştı

Adıyaman'ın Sincik ilçesinde nefes darlığı şikayeti üzerine hastaneye gitmesi gereken hastaya, paletli ambulans ile ulaşıldı.

Kanser ve beslenme ilişkisi

SANKO Üniversitesi Hastanesi Onkoloji ve Hematoloji Bölümü Diyetisyeni Sena Erek, yapılan çalışmaların kanserin beslenme ile ilişkisinin yüzde 35 oranında olduğunu gösterdiğini söyledi.

Kansere karşı uzmanlardan erken teşhis uyarısı

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Medikal Onkoloji Uzmanı Dr. Emre Çakır,' Erken tanı hayat kurtarıyor. Çünkü tümör metastaz yaptıktan sonra artık yapılacak bir şey var ancak ilk evredeki gibi hastayı hastalıktan tamamen kurtarabileceğiz diyemiyoruz' dedi.

Uzmanından kanser tedavisinde psikolojik desteğin önemine vurgu

Uzman Psikolog Tülinay Seçkin, kanserin önemli bir halk sağlığı problemi olmaya devam ettiğini belirterek, Kanserle mücadelede kişinin kendi kişilik yapısı ve sosyal faktör çok önemlidir' dedi.

Kanserde erken tanı için düzenli kanser taraması yapılmadır

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, kanserin önemli bir halk sağlığı problemi olmaya devam ettiğini belirterek, 'Kanserde erken tanı için düzenli olarak kanser taraması yapılmalıdır' dedi.

SANKO Hastanesi'nde Çocuk Nörolojisi Bölümü hizmete açıldı

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde Çocuk Nörolojisi Bölümü hizmete girdi. Çocuk Nörolojisi Uzmanı Dr. Gül Demet Kaya Özçora, SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde hasta kabulüne başladı.

Hastaneden sahaya inen başhekim şifa dağıtıyor

Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekimi ve Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Akdağ, haftanın belirli günlerinde hem ameliyathanede operasyona katılıyor, hem de hastanenin idari işleriyle uğraşıyor.

Rahim ağzı kanserinde erken tanı ölüm oranını azaltıyor

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde 1-31 Ocak Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık Ayı programı düzenlendi.

Elazığ'da bir yılda 7 milyondan fazla hasta muayene edildi

Elazığ'da 2022 yılında Sağlık Bakanlığına dair il merkez ve ilçelerin yanı sıra özel hastanelerde de olmak üzere 7 milyon 429 bin 354 vatandaşın muayene edildiği istatistik paylaşıldı.

Prostat ameliyatlarında Holep yöntemiyle hızlı iyileşme

Medical Point Gaziantep Hastanesi Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Solakhan Prostat ameliyatlarında yeni nesil teknolojilerin hasta açısından oldukça avantajlı olduğunu belirterek, Holep isimli bu yöntemin kapalı prostat ameliyatları hakkında bilgiler paylaştı.

Toplam 3597 haber.