Sağlık

Sağlık Haberleri

Tıp Bayramında Kızılay Hekimleri Afet Bölgesinde

Melike Yağmur: Mutlu ettiğimiz anlarla motive oluyoruz

Bakan Koca: “Hatay’da konteyner hastaneyi Bakanlık olarak 6 Mart’ta devralarak hizmete başladık”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Hatay'da altyapısı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan konteyner hastaneyi Bakanlık olarak 6 Mart'ta devralarak hizmete başladık' dedi.

Malatya'da 14 bin 227 kişiye sağlık taraması hizmeti

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ciddi yıkımın yaşandığı Malatya'da sağlık ekipleri tarafından sağlık taraması hizmeti verilmeye başlandı. Tüm sağlık taramaları yapılan vatandaşların teşhise göre ilaçları da ücretsiz karşılanıyor.

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ömer Aydın Yıldırım SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ömer Aydın Yıldırım, SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde hasta kabulüne başladı.

Genç yaşında erken menopoz denilen hasta, Diyarbakır'da çocuk sahibi oldu

Siirt'te evlat sahibi olmak için birçok yolu deneyen hastanın, 'erken menopoz' nedeniyle çocuğu olmadı. Nihayetinde Diyarbakır'da Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı olan Prof. Dr. Hakan Çoksüer'e başvuran çift, çocuk müjdesini aldı.

Diyarbakır'da depremzedeler için diş macunu ve diş fırçası

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Diyarbakır'da evleri hasar gören afetzedeler, Silvan Yolu üzerine kurulan çadır kente yerleşti. Çadır kentteki depremzedelere diş hekimleri tarafından bin 400 adet diş macunu ve diş fırçası gönderildi.

Uzman psikolog uyardı: 'Depremzedelere ilk iki ay psikoterapi yapılmamalı'

Deprem sonrası Uzman Psikolog Tülinay Seçkin, depremzedelere ilk iki ay psikoterapi yapmanın zararlı olduğunu vurgulayarak, terapi yapmak isteyenlerden uzak durulması gerektiğini söyledi.

Doç. Dr. Ersoy SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Ebru Ersoy, SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde hasta kabulüne başladı.

İyi ruh hali için iyi besinler

Yapılan klinik araştırmalar sonucunda tüketim alışkanlığının bedensel sağlığın ötesinde zihnin işleyişini de derinden etkilediğinin ortaya çıktığını belirten Dyt. Deniz Pirçek, 'Yemek yememizin temel amacını yaşamımızı sağlıklı bir şekilde devam ettirmek olarak açıklayabiliriz. Ancak ruhsal durumumuz zaman zaman beslenmemizi etkileyebiliyor. Fakat bunun tam tersi de söz konusu. Diğer yandan yapılan araştırmalar sonucunda bazen yediklerimizin de ruh sağlığımız üzerinde etkileri olduğu görüldü' dedi.

Elazığ'da depremzede anne ve anne adaylarına psikososyal destek eğitimi

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Gebe ve Lohusa Okulları tarafından depremzede gebe ve annelere yönelik psikososyal destek verildi.

Deprem sonrası vertigo şikayetlerinde artış yaşanıyor

Gaziantep Özel Hatem Hastanesi Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Işıl Güzel, deprem sonrası kişilerde görülen Vertigo ve dizzines hakkında bilgiler verdi.

Fransa'da bulamadığı şifayı kök hücre tedavisiyle Diyarbakır'da buldu

Fransa'da ikamet eden 50 yaşındaki S.Ç, Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi DÜ Tıp Fakültesinde uygulanan kök hücre tedavisiyle şifa buldu.

Depremin 248’inci saatinde kurtarılan Aleyna Ölmez, tedavi gördüğü hastaneden taburcu oldu

Kahramanmaraş merkezli depremin 248'inci saatinde kurtarılan Aleyna Ölmez, tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesinden taburcu oldu.

Deprem sonrası bulaşıcı hastalıklara dikkat

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr Nagihan Demir, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen deprem felaketinin ardından bulaşıcı hastalıklar konusunda uyarılarda bulundu.

Diyarbakır'da depremden etkilenen hayvanların tedavileri devam ediyor

Diyarbakır'da, Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi bünyesinde kurulan hayvan hastanesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerden yaralanan ve psikolojisi bozulan, deprem illerinden getirilen hayvanların tedavilerini gerçekleştirdi.

Diyarbakır'da evde sağlık hizmeti depreme rağmen aralıksız sürüyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden doğrudan etkilenen Diyarbakır'da, evde sağlık hizmetleri kesintisiz devam ediyor.

Depremin ardından ruh sağlığına dikkat

Gaziantep Özel Hatem Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Mehmet Ünler, depremin ruh sağlığına etkileri ve baş etme yöntemleri hakkında bilgileri verdi.

Japonya en büyük sahra hastanesini Gaziantep'te kurdu

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, deprem sonrası Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde Japon ekip tarafından Türkiye'de kurulan en büyük sahra hastanesindeki çalışmaları inceledi.

Sağlık Bakanı Koca'dan Gaziantep'te içme suyu açıklaması

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, yapılan analizler sonucunda Gaziantep'te Nurdağı ve İslahiye haricinde şehir merkezinde şebeke suyunun içme suyu olarak kullanılabileceğini açıkladı.

Toplam 3597 haber.