Sağlık

Sağlık Haberleri

Elektronik Sigara Solunum Yetmezliğine Neden Olabilir!

Elektronik sigaralar son yıllarda ‘daha az zararlı’ olduğu düşüncesiyle özellikle sigarayı bırakmak isteyen kişilerde yaygın olarak kullanılıyor.

Sağlık ve Sevgi Tırı ‘nda 5 bin 220 depremzede çocuğun göz taraması yapıldı

Muş'ta hayata geçirilen "Önlenebilir Körlük ile Aydınlık Bir Yaşam" projesi kapsamında deprem bölgesine gönderilen tam donanımlı "Sağlık ve Sevgi Tırı"nda, 5 bin 220 çocuğun göz taraması yapıldı.

Klima Hastalıklarından Uzak Tutacak 9 Önemli Öneri

Bunaltan yaz sıcaklarında hepimizi ferahlatan, hayatımızın vazgeçilmez teknolojilerinden biri olan klimalar, bazı koşullara dikkat edilmezse, farklı hastalıkların ve sağlık sorunlarının nedeni haline gelebiliyorlar.

Fazla Kiloların Gizli Nedenlerine Dikkat !

Düzenli ve sağlıklı beslenmeye rağmen kilo veremiyor ve hatta kilo almaya devam ediyorsanız, sebebi bu problemler olabilir. Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Malatya'da gerçekleştirilen çapraz karaciğer nakliyle 7 hasta sağlığına kavuştu

Malatya'da İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde gerçekleştirilen çapraz karaciğer nakilleriyle 7 hasta sağlığına kavuştu.

Cilt Kanserinden Korunmak İçin 8 Önemli Kural!

Cilt kanseri, günümüzde en sık görülen kanserler arasında ilk sırada yer alıyor. Yaz aylarında uzun süre güneş ışınlarına maruz kalmak ise cilt kanserinin en önemli risk faktörünü oluşturuyor.

Dikkat! Aşırı Sıcaklar Beyin Damarlarını Tıkayabiliyor!

Hafızayı ve verimliliği azaltıyor, depresyon ve anksiyeteyi artırıyor!

Kalp ve tansiyon hastaları sıcağa karşı daha duyarlı olsun uyarısı

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniği Sorumlusu Prof. Dr. Şakir Arslan, yurt genelinde etkisini gösteren yüksek sıcaklıkların bazı rahatsızlıkları tetiklediğini belirterek, hastaların özellikle kan basıncını düşüren ilaçları kullanırken dikkatli olması gerektiği uyarısında bulundu.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Doğan toplu sözleşme taleplerini açıkladı

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, sabit ek ödemelerde artış yapılmasını, nöbet ücretlerinin ortalama 3 kata kadar artırılmasını ve tüm sağlık çalışanlarının icap nöbet ücretinden yararlanmasını istediklerini bildirdi.

Aşırı sıcaklarda zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın uyarısı

Etlik Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği İdari Sorumlusu Doç. Dr. Ahmet Burak Erdem, aşırı sıcaklardan dolayı özellikle güneş ışınlarının yoğun olduğu saatlerde zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması uyarısında bulunarak, "Eğer dış ortamlara çıkılacaksa kıyafetlerin açık renkli olması, yanımızda daima su taşımamız gerekiyor." dedi.

Yoğun Bakım Üniteleri Hakkında Merak Edilen 5 Soru!

Pek çok zaman yaşamla ölüm arasındaki ince çizgideki hastaların tedavi gördükleri, her bir saniyenin bile kritik önemde olduğu yoğun bakım üniteleri, günümüzde ileri teknoloji donanımları ve deneyimli uzmanları sayesinde çok sayıda hastaya şifa sunuyor.

Malatya'da "Sevgi ve Sağlık Tırı"nda depremzede çocukların göz taraması yapıldı

Malatya'da konteyner kentlerde kalan çocuklara göz muayenesi yapıldı.

Sigara kullanımı, MS hastalığına yakalanma riskini 2,5 kat artırıyor (

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Gülhane Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şeref Demirkaya, sigara içenlerin içmeyenlere göre kronik sinir sistemi hastalığı Multipl Skleroz'a (MS) yakalanma riskinin 2,5 kat fazla olduğunu söyledi.

Gözlerde Yaz Risklerine Karşı 6 Etkili Önlem!

Güneşin zararlı ışınlarından (UVA-UVB) en fazla etkilenen organlarımızdan biri şüphesiz gözlerimiz. Ancak gözlerimizi tehdit eden etkenler özelllikle yaz aylarında sadece güneş ışınlarıyla sınırlı kalmıyor.

Saçlarımızı Yaz Güneşinden Koruyan 10 Etkili Önlem!

Güneşin, denizin ve özellikle de tatil havasının üzerimizde yarattığı olumlu etkiye rağmen, yaz ayları saçlar için yıpratıcı bir mevsim olabiliyor.

Göz Altı Torbalarına Dikkat!

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay konu hakkında bilgiler verdi.

Türkiye'nin günlük kalori tüketimi tehlikeli düzeyde

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Bülent Yıldız, Türkiye'deki günlük kalori tüketiminin çok yüksek ve endişe verici oranda olduğunu belirterek, "Ülke olarak bizlerin hem günlük toplam kalori tüketimini azaltma yönünde çaba sarf etmemiz hem de aldığımız kalori içeriğini sağlıklı hale getirmemiz gerekiyor." dedi.

Dondurmanın 6 Önemli Faydası!

Çilekli, limonlu, kavunlu, çikolatalı, kaymaklı ve daha niceleri… Dondurma, özellikle bunaltıcı yaz sıcaklarında serinlemek için en çok tercih edilen tatlılar arasında yer alıyor.

Türk Kızılay’ın Kan Bağışı Ekipleri 15 Temmuz’da Meydanlarda Olacak

Demokrasi mücadelesinde milletinin yanında olan Türk Kızılay, 15 Temmuz 2016’da şubeleri, üyeleri, gönüllüleri ve profesyonel birimleriyle sahadaydı.

Toplam 3595 haber.