Sağlık

Sağlık Haberleri

Yazın İnce Ve Fit Olmanın 8 Püf Noktası!

Yaz aylarında çoğunlukla açık havada zaman geçirmek, kışa göre daha fazla sosyalleşmek, tatilde yemeyi abartmak, dışarıda yüksek kalorili yiyecekler tüketmek ve üstüne gece yemeleri eklemek derken kilo artışı kaçınılmaz olabiliyor.

Sıcaklarda Kalp Sağlığı İçin 10 Kritik Uyarı!

Aşırı sıcak ve nemli hava sağlıklı kişilerde bile kalbin yorulmasına neden olurken, kalp hastalarında ise şikayetleri daha da şiddetlendirebiliyor.

Sıcak Çarpmasına Karşı 4 Etkili Önlem!

Aşırı sıcakların bastırdığı ve yoğun nemle birleştiğinde adeta nefes aldırmadığı bugünlerde çok dikkatli olmak gerekiyor.

Karpuz Tüketmenin 7 Önemli Kuralı!

Yaz deyince ilk akla gelen, özellikle de aşırı sıcaklarda serinletici lezzetiyle öne çıkan karpuz, yüksek şeker içeriği nedeniyle dikkatli tüketilmesi gereken ancak aşırıya kaçıldığının farkına bile varılmadığı bir meyve.

Sistitten Koruyan 10 Önemli Öneri!

Genellikle kadınları etkileyen ve toplumda idrar kesesi iltihabı olarak bilinen sistit hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte yaz aylarında daha sık görülüyor.

Çocuğun gözünden 11 sinek larvası çıkarıldı

Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesinde 10 yaşındaki bir çocuğun gözünde tespit edilen 11 sinek larvası temizlendi.

Vitamin Fazlalığı Ciddi Zararlar Verebiliyor!

Günümüzde pek çok anne baba çocuklarına sebze başta olmak üzere tencere yemeği yedirememekten dahası sağlıklı beslenme adına sözlerini geçirememekten şikayet ediyor.

Bağırsak Sağlığımız İçin 10 Altın Öneri!

Bağışıklık sistemimizin gücünü büyük ölçüde bağırsaklarımızdan aldığını biliyor muydunuz? Hatta mutluluk hormonu olan serotoninin yüzde 90’ının bağırsaklardan salgılandığını? Peki bağırsaklarımızın sağlıklı olmasının yolunun sağlıklı mikrobiyotadan geçtiğini?

Uzmanından kalp yetersizliği olan hastalara bayramda et ve tuz uyarısı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Erzurum Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Doğan Nasır Binici, özellikle bayram sürecinde kırmızı et ve tuz tüketimindeki artışa bağlı kalp yetersizliği olan hastaların acillik olmaması için dikkatli davranmasını istedi.

Güne Ağrısız Ve Zinde Başlamak İçin 7 Altın Öneri!

Sabah yataktan yorgun kalkıyorum. Hiç dinlenmemiş gibiyim”, “Dayak yemiş gibi uyanıyorum”, “Yataktan çıkamıyorum, belim korkunç ağrıyor”, “Sabah kalktığımda çok kötü bir kalça ağrısı yaşıyorum”… Bu ve benzeri şikayetler modern çağın koşuşturmacasında artık neredeyse kanıksanmış durumda.

Bayramda Omurga Sağlığına Dikkat !

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç.Dr.Ahmet İnanır konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Bakan Koca, sağlık ekiplerinin bayramda da görev başında olduğunu bildirdi:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı tatili boyunca acil durumlara en kısa sürede müdahale etmek amacıyla çevre yolu bağlantı noktalarında sağlık ekiplerinin görev başında bulunacağını bildirdi.

Sağlık Müdürü Son Noktayı Koydu Sular temiz depolar kirli

Malatya İl Sağlık Müdürü Erhan Berk, kentte 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bulanık akan kaynak suyunda herhangi bir problem bulunmadığını söyledi.

Astım Hastalığı Hızla Yaygınlaşıyor!

Son yıllarda gerek yetişkinlerde gerekse çocuklarda hızla yaygınlaşan astım özellikle geceleri sürekli öksürük, hırıltı, nefes darlığı ve göğüste sıkışma gibi belirtilerle kendini gösteriyor.

Anne-Baba Kavgası Çocuğu Nasıl Etkiler ?

Uzman Klinik Psikolog Müjde Yahşi konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Kurban Bayramı’nda Beslenmeye Dikkat!

Kartal Kızılay Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşenur Fişek, sofralara bolluk ve bereket getiren Kurban Bayramını daha sağlıklı geçirmek için doğru beslenme önerileri paylaştı.

Kanser hastası Malatyalı depremzedeye aynı donörden ikinci bağış

Malatya'da 2,5 yıl önce Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezine (TÜRKÖK) yapılan bağışla ilik nakledilen Abdurrahim Apak'a, hastalığının tekrarlaması üzerine aynı donör ikinci kez bağış yaptı.

Kızılay’dan Hayat Kurtaran Kan Bağışçılarına Teşekkür

Kan bağışına farkındalığı artırmak ve daha fazla insanı düzenli kan bağışçısı olmaya teşvik etmek için çalışan Kızılay, Türkiye genelindeki kan bağışı merkezlerinde alınan kanları hızlı ve güvenli bir şekilde hastanelere ulaştırarak her yıl binlerce insanın hayatını kurtarmaya aracı oluyor.

Boyun omuruna takılan metalik disk yemek borusunu delerek midesine indi

Kahramanmaraş’ta yapılan boyun fıtığı ameliyatında takılan metalik disk, yemek borusunu delerek midesine inen kadın, ameliyatla sağlığına kavuştu.

Toplam 3595 haber.