Sağlık

Sağlık Haberleri

Covıd 19’u Sonlandıracak Onlıne Festival

Covid-19 nedeniyle alınan önlemler kapsamında, geleneksel Cumartesi Festivali 16 Mayıs Cumartesi günü tüm dünyaya ONLINE olarak sunulacak.

Dicle Üniversitesinde Covid-19 hasta sayısında düşüş

Dicle Üniversitesi (DÜ) pandemi hastanesi olan Kalp Hastanesinde korona virüs hasta sayısında düşüş yaşandığı belirtildi. Başhekim Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, 'Bugüne kadar hastanemize bin 200'ün üzerinde hasta başvurusu oldu. Bunların 450'sinden fazlası yatırılarak tedavi gördü. Ve bunların çok büyük bir oranı şifa ile taburcu edildi' dedi.

Türk Kızılayı’dan Amasya’ya Kan Bağış Merkezi

Türk Kızılayı tarafından Amasya'ya Kan Bağış Merkezi kazandırılıyor.

Bakan Koca: 'Yapılan testlerde pozitiflik oranı düzenli olarak düşüyor'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Günlük test kapasitemiz 50 bine ulaştığı halde hastalığın artık gerilemiş olması sebebiyle bu düzeyde test ihtiyacı doğmuyor. Yapılan testlerde pozitiflik oranı ise düzenli olarak düşüyor. Pozitif vakalarla teması olanlara, şüphelilere test yapılması bulaşma hızını düşürmüştür. Yeni vaka sayısı azalmıştır' dedi.

Sağlık Bakanı Koca, DSÖ Avrupa Direktörü Kluge ile görüştü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge ile video konferans yöntemiyle ikili görüşme gerçekleştirdi. Kluge, Covid-19 salgınına yönelik başarılı mücadelesi, uluslararası dayanışma ve liderliği için Türkiye'ye teşekkür etti.

Kızılay'dan Malatya'ya yeni mobil kan bağışı aracı

Türk Kızılayı Genel Merkezi tarafından Malatya'ya kan bağışı kampanyalarında kullanılmak üzere yeni mobil bağış otobüsü gönderildi. Yeni aracın tanıtımına katılan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, vatandaşları kan bağışı yapmaya davet etti.

Korona virüsle mücadele eden hemşire, 2 aydır çocuklarını göremiyor

Yeni tip korona virüs (Covid-19) yoğun bakımında çalışan Özlem hemşire, eve gidemediği için çocuklarını göremiyor. Özlem hemşirenin hayali ise çocuklarıyla görüşerek onlara sarılabilmek.

Bakan Koca'dan dışarı çıkacak çocuklara mesaj:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün 4 saat için dışarı çıkabilecek olan çocuklara sosyal medya hesabından seslendi. Bakan Koca, çocuklara önlerinde çok daha güzel günler ve uzun beraberlik olduğunu belirterek sağlıkları için biraz daha fedakarlık yapmaları gerektiğini söyledi.

Muayenehanelerde çay ve kahve ikramı yapmak tehlikeye yol açabilir

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği (TPRECD) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Özmen, estetik ve plastik cerrahların muayenelerinde korona virüs sürecinde çay ve kahve servisi yapılmaması konusunda öneride bulunarak bu servislerin korona virüs tehlikesine yol açabileceğini işaret etti.

KBB Uzmanı Doç. Dr. Yalçınkaya: 'Covid-19 ve alerjiler arasındaki farkı söylemek zor olabilir'

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Esin Yalçınkaya, 'Yeni korona virüsün neden olduğu hastalıkta ana uyarı işaretlerinin ateş, yorgunluk, eklem ağrıları ve kuru öksürük olduğunu belirterek, 'Bazen, burun akıntısı gibi soğuk algınlığı semptomlarına da neden olur. Alerji mevsimi boyunca Covid-19 ve alerjiler arasındaki farkı söylemek zor olabilir' dedi.

Korona virüs ile mücadelede Türk ışını dönemi resmen başladı

Türk bilim adamlarının korona virüse karşı geliştirdiği 'sensitif derin ultraviyole ve lazer tedavisi' klinik çalışmalarına Sağlık Bakanlığına bağlı Türkiye Tıbbi Cihaz ve İlaç Kurumu onay verdi.

Ramazanda sağlıklı beslenme için beş altın kural

Uzman Diyetisyen Gülçin Ergazi, oruç tutmaya karar veren kişilerin sağlık sorunları varsa, düzenli ilaç kullanıyorlarsa (diyabet, böbrek hastalıkları, kalp-damar hastalıkları, karaciğer ve tansiyon hastalıkları, kanser, hamilelik, emziklilik ve yaşlılık gibi durumlar; riskli işlerde ve yüksek dikkat gerektiren işlerde çalışanlar, büyüme ve gelişme çağındaki çocuklar gibi) mutlaka doktorlarına danışmaları gerektiğini belirtti.

Ramazan’da doğru beslen, sağlıklı yaşa

Ramazan ayında oruç tutanlara beslenme önerilerinde bulunan Gaziemir Belediyesinin diyetisyeni Selin Gürler Durmaz, sahurda ve iftarda tüketilebilecek besinler hakkında bilgi verdi. Su tüketimine de vurgu yapan Durmaz, vücudun ihtiyacı olan miktarda sıvı alınması konusunda da vatandaşları uyardı.

Tam buğday ürünleri bağışıklık sistemini güçlendiriyor

Tam buğday ürünlerinin içerik olarak zengin olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Kübra Tekay, bu ürünlerin Ramazan ayında bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi tok kalmaya da yardımcı olacağını söyledi.

Her kadın menopoz evrelerini farklı şekilde geçirebilir

Kadın Doğum Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Tijen Ataçağ, kadınların hayatında önemli bir dönüm noktası olan menopozun evreleri hakkında merak edilen noktalara açıklık getirdi.

Aynı hastalığa yakalanan 2 kardeşin tahlil sonuçları da aynı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde aynı hastalığa yakalanan iki kardeşin tahlil sonuçları da aynı çıkıyor.

Doç. Dr. Polat'tan normalleşme sürecinde rehavete kapılmayın uyarısı

Elazığ'da Korona virüs ile mücadeledeki olumlu havaya karşı vatandaşları uyaran İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat, normalleşme sürecinde vatandaşların rehavete kapılmayarak tedbirleri elden bırakmaması gerektiğini söyledi.

Yüzün tamamını koruyan maske üretildi

Sinop'ta faaliyet gösteren bir fabrika yüzün tamamını koruyan maske üretimi yapmaya başladı.

Sağlık Bakanlığı: 'Son 24 saatte 47 kişi korona virüsten hayatını kaybetti'

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte korona virüs nedeniyle 47 kişinin hayatını kaybettiğini, bin 542 kişiye Covid-19 tanısı konduğunu, toplam vaka sayısının 138 bin 657, can kaybının ise 3 bin 786 olduğunu duyurdu.