Sağlık

Sağlık Haberleri

Oral: “Tehlike geçmedi, rehâvete kapılmayalım”

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte vatandaşları ikaz ederek, 'Tehlike geçmedi, rehvete kapılmayalım' mesajı verdi.

Doğum yapan kadın ambulans helikopterle Ankara’ya sevk edildi

Karabük'te, riskli gebelik sonrası sezaryenle doğum yapan 43 yaşındaki kadın, ambulans helikopterle Ankara'ya sevk edildi.

Covid -19 sürecinde 5 bin 857 kişiye Psiko-Sosyal Destek hizmeti verildi

Antalya'da Covid-19 sürecinde Antalya Valiliği bünyesinde oluşturulan Psiko-Sosyal Destek (PSD) İl Koordinasyon Kurulu tarafından 5 bin 857 kişiye psiko-sosyal destek hizmeti verildi. Kurulda İl Sağlık Müdürlüğü, Akdeniz Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden alanında uzman personellerin görev yapıyor.

Medova Hastanesi Tüp Bebek Servisi yeniden hizmete açıldı

Korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında kapanan Medova Hastanesi Tüp Bebek Servisi normalleşme sürecinin başlamasıyla yeniden hizmete açıldı.

Maske kullanırken en sık yapılan yanlış: 'Elimizle ön yüzüne dokunmak'

Solunum yolu enfeksiyonlarından korunmada en önemli unsurun maske kullanmak olduğuna dikkat çeken Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Affan Denk, Maske takılıyken en sık yapılan yanlış elimizle ön yüzüne dokunmaktır. Bu şekilde maskeye bulaşan virüsleri, diğer mikroorganizmaları elimizle etrafa saçarız dedi.

Elazığ'da koronayı yenen 60'ıncı hasta böyle uğurlandı

Elazığ'da hastanede korona virüs tedavisi görüp taburcu olan 56 yaşındaki hasta, sevgiyi anlatan şarkı eşliğinde taburcu edildi.

Korona günlerinde ’kilo sorunu’ uyarısı

Korona virüsü salgınının milyonlarca kişiyi strese sokarak fazla ve dengesiz beslenmeye ittiğini vurgulayan uzmanlar, Kovid-19 pandemisi sonrasında dünyadaki en önemli sağlık sorunlarından birinin fazla kilolarla mücadele olacağı konusunda uyarıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Medical Park Ordu Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Uzmanı Dr. Esra Karakaş, kilo artışına karşı sağlıklı beslenme önerilerinde bulundu.

Fazla teknoloji kullanımı bağımlılık yapıyor

Yeni hayat tarzına adaptasyon için bireylerin teknolojiye, internete yönelmelerinin anlayışla karşılanabileceğini belirten Psikolog Nilay Gürtaş, teknolojinin fazla kullanıldığı takdir de bağımlılık tehdidi oluşturduğuna dikkat çekti.

Elazığ'da pandemi süreci değerlendirme toplantısı

Elazığ'da Korona virüs (Covid-19) pandemi süreciyle ilgili alınacak tedbirlerin görüşüldüğü toplantı gerçekleştirildi.

Glokom belirti vermeden körlüğe neden olabiliyor

Halk arasında göz tansiyonu olarak bilinen Glokom'un çok sinsi ilerleyen bir hastalık olduğunu belirten Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hatice Onur, hastalığın çoğunlukla rutin kontrollerdeki göz tansiyonu ölçümlerinde ortaya çıktığını belirtti.

Kızılay Maske Üretimine Yıllar Sonra Yeniden Başladı

Kızılay Maske Üretimine Yıllar Sonra Yeniden Başladı

Diyetisyen Seda Sağbaş: 'Karantina sürecinde online diyete ilgi büyük'

Pandemi sürecinin getirdiği sosyal izolasyon ile birçok insanın hayat tarzını değiştirmek zorunda kaldığını, bu süreçte insanların zamanının çoğunu evde geçirmesiyle birlikte yemek yeme alışkanlıklarında da değişiklikler olduğunu bildiren Diyetisyen Seda Sağbaş, 'Stres, can sıkıntısı gibi etkenler insanları yemek yemeye itiyor. İnsanları yemek yemeye iten en önemli faktör ise bağışıklığımızın bu şekilde güçleneceği düşüncesidir. Ancak gereğinden fazla yemek yemek ve hazır yemek tüketmek hem kilo sorunlarını hem de bağışıklığın zayıflamasını beraberinde getiriyor' dedi.

Bayramda sağlığınız için egzersizi unutmayın

Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Orhan Doğdu, herkesin evinde olması nedeniyle besin tüketiminin artacağını vurgulayarak, hareketsiz kalınması sonucunda fazla kilo alınabileceğini, evde sık sık egzersiz yapılması gerektiğini belirtti.

"Bayram tatlılarını bal ile hafifletin"

Katkısız balın şeker ihtiyacını en doğal şekilde karşıladığını dile getiren Etabal Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bağran Aksoy, balın hamur ve süt tatlılarında gönül rahatlığıyla kullanılabileceğini belirtti.

Bayramda beslenme düzeninizi koruyun

Ramazan bayramı için sağlıklı beslenme önerilerinde bulunan diyetisyen Gültaç Dayı, 'Bayram sofralarında geçirilen zamanın uzun olması nedeniyle yemek miktarları fark etmeden artabilir ve yapılan her yemeğin tadına bakma arzusu, yemek bitiminde tıka basa doyup, nefes almakta dahi zorluk çekmemize neden olabilir. bunun sonucu olarak mide yanmaları ve bağırsak problemleri de açığa çıkabilir. bu nedenle yeme disiplininizi olabildiğince korursanız, bayram sonrasını da rahat geçirebilirsiniz' ifadelerini kullandı.

Nallıhan'da emniyet ekipleri denetimlerini aralıksız sürdürüyor

Nallıhan'da emniyet ekipleri, korona virüsle mücadele kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasının son gününde de kent genelinde denetimlerini sürdürüyor.

En başarılı o şehirde 20 gündür pozitif vaka görülmüyordu, bayramla geldi

Korona virüsle mücadele kapsamında il genelinde alınan sıkı tedbirler sayesinde Türkiye'nin nüfus oranına gören en başarılı şehirleri arasında ilk sırada yer alan ve 20 gündür yeni vaka görülmeyen Elazığ'da bayram nedeniyle şehir dışından gelenlerde yeni pozitif vaka ortaya çıktı. Pozitif vaka çıkan 2 kişinin geldiği 2 apartman da valilik talimatıyla karantinaya alındı.

Covid-19 kanser hastalarının tedavilerini aksatmadı

Kanser hastalarının tedavileri korona virüs (Covid-19) sürecinde aksamadan devam etti.

Depresyon sandığınız şey bahar yorgunluğu olabilir

Depresyon sanılan duygu durum değişikliklerinin bahar yorgunluğu olabileceğini bildiren Psikiyatri Bölümü Uzmanı Dr. Timur Fadıl Oğuz ,Mevsim değişiklikleri duygusal dalgalanmalara yol açıyor. Öncelikle, depresyon ve mevsimsel depresyonun olmadığına dair bir psikiyatri uzmanının değerlendirmesini almak gerekir. Çünkü bazen de depresyon gibi gözükür ama fiziksel bir sorun olabilir. Eğer depresyon tanısı konursa, genellikle tedaviler çok etkilidir dedi.