Sağlık

Sağlık Haberleri

Gözde Sağlık Grubu Bu Bayramda Basın Mensuplarını Unutmadı

Malatya’nın ilk özel hastanesi olması, kaliteli sağlık hizmetiyle, branşlarında kendini ispat etmiş saygın doktor kadrosuyla, işini severek yapan güler yüzlü personelleriyle yıllardır Malatya halkına hizmet veren Gözde Sağlık Grubu bu yılda Basın mensuplarını unutmadı.

Baş dönmesinin sebebi vitamin eksikliği olabilir

Baş dönmesinin sebebi vitamin eksikliği olabilir

Ramazan Bayramı’nı Sağlıklı Geçirmek İçin 9 Önemli Kural!

Ramazan Bayramı’nı Sağlıklı Geçirmek İçin 9 Önemli Kural!

Baş dönmesinin sebebi vitamin eksikliği olabilir

Vertigo nedenleri arasında en fazla Benign pozisyonel paroksismal vertigo olarak bilinen iç kulak hastalığı sayılıyor. Halk arasında 'kristallerin oynaması' olarak bilinen hastalık, toplumun yüzde 10'unu etkiliyor. 65 yaş üstü kişilerde daha fazla görülen vertigonun bu yaş grubunun yüzde 30'unu etkilediğini ifade eden Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Arzu Tatlıpınar, hastalık hakkında önemli bilgiler verdi. 

Uzmanından doğru koşu bandı kullanımı için tavsiye

Ankara Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Sporcu Rehabilitasyon Merkezi Hekimi Uzm. Dr. Özlem Karasimav, yeni başlayan kişiler için koşu bandında ideal yürüyüş süresinin 20 ile 30 dakika arasında olduğunu belirterek kondisyon arttıkça, bu sürenin kademeli olarak 45 dakikaya uzatılabileceğini veya 20 dakika yürüyüşün ardından 10 dakikalık koşu setleri şeklinde planlanabileceğini belirtti.

Bozulan uyku düzeni ciddi sorunlara yol açabilir

Fitoterapi ve Sağlıklı Yaşam Uzmanı Dr. Buğra Buyrukçu, 'Gece yatmıyor, sabah kalkmıyoruz. Sıradan gibi gözüken bu değişim aslında vücudumuzda önemli sağlık sorunlarına yol açabilir' dedi.

Kan Verelim, Hayat Kurtaralım

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’dan Türk Kızılay’ının Kan Bağışına Tam Destek

Uzman psikologdan koronavirüsle başa çıkma terapisi

Reconnect Bütünleyici Travma Tedavi Modeli (RITTM), Maltepe Üniversitesi Sokakta Yaşayan ve Çalışan Çocuklar için Uygulama ve Araştırma Merkezi (SOYAÇ) ve Reconnect Center iş birliğiyle düzenliyor.  

Kızılay gençleri görevinin başında

Kızılay gençleri görevinin başında

'Kadınlar önsezilerini daha çok kullanıyor'

Yapılan çalışmada kadınlarda büyüsel düşünce (düşünce veya eylem ile nesneleri etkileyebilme, düşünce gücü ile yağmur yağdırılabileceğine inanma, rüyalarda görülenin gerçekleşmesi gibi) seviyelerinin erkeklerinkinden daha yüksek saptandığını belirten İstanbul Gelişim Üniversitesi'nden Psikiyatrist Dr. Onur Okan Demirci, 'Karar verirken erkeklerin daha çok risk alarak, kadınların ise daha çok önsezilerini kullanarak sonuca ulaşmaya çalıştıkları görülüyor. Önsezilerinin kuvvetli olduğunu söyleyen insanların hayali bir dünyanın içine daha fazla girdikleri, büyüsel düşüncelere daha fazla inandıkları görülüyor. Bu nedenle kuvvetli önsezi hisseden kişilerin gerçeklikten kopma ve kognitif düşünceden (mantıksal bilinçli düşünce) uzaklaşma ihtimalleri artıyor' diye konuştu.

Gözlerde Oluşan Kuruluğa Dikkat !

Gözlerde Oluşan Kuruluğa Dikkat !

Mağazalarda hijyen önlemleri devam ediyor

Normalleşme süreci kapsamında mağazalarını kontrollü ve kademeli olarak açmaya başladığını açıklayan Altınyıldız Classics, oluşturduğu plan çerçevesinde önlemlerini alarak standart hijyen önlemlerine yeni teknolojileri de dahil ettiğini duyurdu.

Virüsü 30 saniyede öldüren dezenfeksiyon kabini tasarladılar

Maltepe Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Kuantum Optiği ve Elektroniği Teknolojileri Laboratuvarı Sorumlusu Prof. Dr. Afif Sıddıki ve ekibi, COVID-19 salgını savaşında virüsün bulaşma riskini yok eden dezenfeksiyon cihazları üzerine çalışıyor. Nisan ayında el cihazının tasarımını yapan ve üretilmesi için harekete geçen ekip, bu kez de Heksagon Studio A.Ş. ile birlikte sağlıkçıları ve hastaları virüsün bulaşmasından koruyacak 'Dezenfeksiyon Kabini' tasarımına imza attı.

Koronavirüs tedavisinde yapay zeka ne kadar etkili?

Yapay zeka teknolojisi hayatın pek çok alanında kullanılmaya başlandı. Sağlık da yapay zekanın çözüm arayacağı alanların başında geliyor. Aralık ayından bu yana dünya gündemini derinden etkileyen koronavirüsün tanı ve tedavisinde yapay zeka teknolojinin sunacağı çözümler konuşuluyor. Pandemi sürecinde yapay zeka teknolojisinin önemli bir yardımcı olduğunun altını çizen İstinye Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Şebnem Özdemir, Yapay zekanın veriden öğrendiğini unutmazsak ve pek çok teknolojiyi kullandığımızı varsayarsak bu noktada biraz dikkatli olmamız gerektiğini tavsiye ederim. Elimizdeki yapay zekanın ciddi bazı sınırlılıkları var. Yapay dar zekaya sahip olduğumuz için yani veriden beslenen yapay zeka ile süreci yürütmeye çalıştığımız için her şeyden önce verinin doğru ve kaliteli olması gerekir diye konuştu.

Hipertansiyon Buzdağının Görünen Yüzü

Hipertansiyon Buzdağının Görünen Yüzü

Covid-19 salgını sonrası çocuklarda 'kawasaki' hastalığına dikkat

Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ), özellikle Avrupa'da çocuklarda ölümcül sonuçlara yol açabilen Kawasaki hastalığı benzeri sendromun mercek altına alındığını açıkladı. Açıklamanın Covid-19 salgınının olduğu döneme denk gelmesi, Kawasaki hastalığını yeniden gündeme getirdi. Uzmanlar Avrupa ülkelerinde 'Kawasaki' şüphesi taşıyan çocuk hasta sayısında belirgin bir artış olduğuna dikkat çekerken Medicana Bahçelievler Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Alper Özkılıç, Kawasaki hastalığı hakkında önemli bilgiler verdi.

Korona virüsten korunmak için umutlandıran yöntem

Çin'den sonra ilk kez Türkiye'de Malatya İnönü Üniversitesinde korona virüse karşı uygulanan immun plazma tedavisinde risk grubunda koruyucu olarak kullanılabilecek yeni bir yönteme geçildi. Yeni cihaz ile sağlıklı donörden alınan plazmaların içerisindeki tüm zararlı virüs ve bakteriler yok ediliyor.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, prototipi geliştirilen ilk yerli MR cihazını inceledi

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ASELSAN ve Bilkent Ulusal Manyetik Rezonans Araştırma Merkezi (UMRAM) tarafından prototipi geliştirilen ilk yerli MR cihazını inceledi.