Sağlık

Sağlık Haberleri

D vitamini yetmezliğine dikkat

Tüm dünya korona virüs (Covid-19) salgını ile mücadele ederken bugünlerde bağışıklığı korumak da önem kazandı. Uzm. Dr. Farid Ismayilov, bağışıklık açısından önemli olan D vitamini yetmezliğine karşı uyarılarda bulundu.

Elazığ'dan müjdeli haber, yoğun bakımda korona hastası kalmadı

Elazığ'da korona virüs (Covid-19) testi pozitif çıkan ve hastaneye yatırılan hastalardan 47'si taburcu olurken, yoğun bakımda hasta kalmadığı öğrenildi. Şu anda sağlık durumu iyi olduğu öğrenilen 10 kişinin tedavisinin sürdüğü, bugüne kadar şehir de 4 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Psikolog Geçgel'den vatandaşlara korona virüs tedbirleri ve Ramazan önerisi

Memorial Dicle Hastanesi Psikoloji Bölümünden Uz. Psk. Olcay Geçgel, psikolojik olarak dayanıklılığı arttırmak için Ramazan ayının getirdiği manevi duyguları ve yaşam tarzındaki değişiklikleri çevreye olumlu yönde kullanmanın güzel bir savunma yöntemi olabileceğini söyledi.

Oruç tutup korona virüsten korunmak mümkün

BURSA (İHA) – Diyetisyeni Dilara Süngü Bulut, sağlıklı bireylerin oruç tutmasının korona virüse yakalanma açısından bir risk oluşturmayacağını söyledi.

Koronayı yendi 'Erik Dalı' eşliğinde taburcu oldu

Türkiye'de korona virüsü yenerek sağlığına kavuşan hasta sayısı her geçen gün artarken, Malatya'da da iyileşen genç bir hasta sağlık çalışanlarının 'Erik Dalı' şarkısıyla oynayarak taburcu edildi.

Bursalı hemşire 7 günlük tedavinin ardından taburcu oldu

Bursa'da korona virüse yakalanıp, tedavilerinin tamamlanması sonrası sağlığına kavuşan hastalar, sağlık çalışanlarınca alkışlarla taburcu ediliyor. Bursa İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Gemlik Devlet Hastanesi'nde hemşire olarak görev yapan 42 yaşındaki Şule Aktaş da 7 günlük tedavinin ardından korona virüsü yenerek, çalışma arkadaşlarının alkışları eşliğinde taburcu oldu.

Bakan Koca talimat verdi, İsveç'te yaşayan Covid-19 hastası Türkiye'ye getiriliyor

İsveç'te yaşayan ve Covid-19 teşhisi konulan kronik kalp hastası Emrullah Gülüşken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın talimatıyla Türkiye'ye getirilecek.

Bağışıklık sistemini korumanın yolu yeterli ve dengeli beslenmeden geçiyor

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Diyetisyeni Gültaç Dayı kış aylarının gelmesi ile birlikte sık yaşanılan hastalıklardan korunmak için güçlü bağışıklık sistemine sahip olmak gerektiğini, güçlü bağışıklık sisteminin ise yeterli ve dengeli beslenmeden geçtiğini, bağışıklık sistemini güçlü kılan en önemli vitaminin ise C vitamini olduğunu belirtti.

Elazığ'da 11 apartmandaki karantina kaldırıldı

Elazığ'da Korona virüs testi pozitif çıkanların yaşadığı 14 gün süreyle karantinaya alınan 11 apartmanda yeni bir vaka görülmemesi üzerinde tedbirler kaldırıldı.

Oruç bağışıklığı güçlendiriyor

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Ramazan ayında oruç tutmanın bağışıklık (immün) sistemini güçlendirdiğine belirterek, itfar ve sahur sofralarında bol miktarda kayısı tüketilmesi için çağrıda bulundu.

Korona virüs salgını ile mücadele sürecinde hamilelerin dikkat etmesi gerekenler

Kadınların hayatında unutulmaz bir dönem olan gebelik sürecinin, bugünlerde yaşanan yeni tip korona virüs salgını nedeniyle birçok anne adayı açısından stresli geçtiğini bildiren Op. Dr. Sedat Cömert, 'Çoğu hamile virüs bulaşır korkusuyla hastaneye gitmekten çekiniyor ve düzenli kontrollerini ihmal edebiliyor. Şu anda herkese evde kalmalarını öneriyoruz. Salgının kontrolündeki tek etkili yöntem izolasyon. Bununla birlikte insan yoğunluğunu açısından şu anda marketler sanki hastanelerden daha riskli gibi. Gebelerin gerekli hastane ziyaretleri doktorları ile birlikte belirlenmeli. Hastanelerde alınan önlemler birçok yerden daha sıkı olduğu için gebeler doktorları tarafından zorunlu görülen durumlarda hastaneye gidilebilirler.' dedi.

Prof. Dr. Füsun Terzioğlu, pandemi sürecinde 'güvenli annelik' sürecini anlattı

Pandemi döneminde, nüfusun evinde kalması ve gerekli olmadıkça kesinlikle hem dış ortamlara hem de hastaneye gitmemeleri tavsiye edildiğini, ancak bu öneri, doğum yapacak kadınlar için geçerli olamayacağını bildiren, Sağlık Bilimleri Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Füsun Terzioğlu ' Pandemi sırasında kadının nitelikli bir hastane bakımı alma, bakımına yönelik herhangi bir ihmal yaşamama, obstetrik komplikasyonlar yaşamama, gereksiz tıbbi müdahalelere değil kanıt temelli uygulamalara maruz kalma, kendisi ve doğacak bebeğinin zarar görmemesi, anne ve bebeğin ayrılmaması ve emzirmesinin engellenmemesi gibi hakları bulunmaktadır.' dedi.

Koronavirüs salgınında ölenlerin sayısı 2 bin 600'ya ulaştı

Koronavirüs salgınında ölenlerin sayısı 2 bin 600'ya ulaştı

Korona virüs teşhisini kolaylaştıracak yapay zeka sistemi

Elazığ ve Malatya iki araştırmacı akademisyen, Korona virüs teşhisini kolaylaştırmak için yürüttüğü çalışma kapsamında 'COVIDiagnosis-Net' isimli bir yapay zeka sistemi geliştirdi.

Meslek liseleri bu kez sağlıkçıların sağlığı için üretti

Meslek liseleri, korona virüsle mücadele sürecinde bu kez sağlıkçılar için önemli bir cihaz üretti. Sancaktepe Eyüp Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde video sisteminin yazılımı da meslek öğretmenleri tarafından geliştirilen 'video laringoskop' cihazı üretildi. Sağlık Bakanlığından alınacak izinlerin ardından klinik testleri başarıyla tamamlanan cihazın seri üretimine geçilebilecek.

Sağlık Bakanlığı: 'Son 24 saatte 115 can kaybı, 3 bin 116 yeni vaka'

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 115 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 2 bin 491 olduğunu açıkladı.

23 Nisan'da çifte mutluluğu yaşadılar

Malatya'da korona virüse yakalanan 14 yaşındaki down sendromlu çocuk ile 8 yaşındaki çocuk, tedavilerinin ardından taburcu edildi. Her iki çocuk da 23 Nisan Çocuk Bayramı'nda sağlık çalışanlarının alkışları ile hastaneden ayrıldı.

Çocuk hastalara Süpermen kıyafetli doktor sürprizi

Ankara'da özel bir hastane, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle evde sağlık hizmetlerine giden çocuk doktorları Süpermen kıyafeti giydi. Çocuklarını tedavi için evlerine çağıran aileler ve çocuklar karşılarında Süpermen kıyafetli doktorları görünce hem şaşkınlık hem mutluluk yaşadı.

Korona virüs sürecinde çocuk psikolojisi ve ailelere öneriler

Korana virüs (Covid-19) salgını nedeniyle evden çıkamayan çocuklar için Uzman Klinik Psikolog Rahime Gürsoy, ailelere çocuk psikolojisi için önerilerde bulundu.