Sağlık

Sağlık Haberleri

Korona günlerinde hissedilen olumsuz duygular

Psikolog Gülcem Yıldırım konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Buhar makinesi cihazları korona virüsün ortama yayılmasını kolaylaştırıyor

Türkiye Ulusal Alerji ve İmmünoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Bülent Şekerel, 'Virüsü diğer hastalara ve sağlık çalışanlarına yayma riskini azaltmak için kendilerinden başka insanların olduğu ortamlarda nebülizatör denilen buhar makinesi cihazlarını bu kalabalık ortamda kullanmamaları gerekiyor. Solunum fonksiyon ölçümlerini de insanların bulunduğu ortamlarda yapmamaları gerekiyor. Çünkü hem nebülizatör denilen alet hem de fonksiyon testi virüsün ortama yayılmasını kolaylaştırıyor' dedi.

Sağlık Bakanlığı: 'Korona virüsten son 24 saatte 61 kişi hayatını kaybetti'

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte korona virüs nedeniyle 61 kişinin hayatını kaybettiğini, bin 670 kişiye Covid-19 tanısı konduğunu, toplam vaka sayısının 126 bin 45, can kaybının 3 bin 397 olduğunu duyurdu.

Dünya Sağlık Örgütü: 'Türkiye huzurevleri ve bakım kuruluşlarında alınan önlemlerle dünyaya örnek oluyor'

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri ile Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yetkilileri arasında huzurevleri ve bakım evlerinde alınan Covid-19 önlemlerine ilişkin bir video konferans gerçekleştirildi.

Sağlık Bakanlığı: 'Son 24 saatte korona 78 virüsten can kaybı, bin 983 yeni vaka'

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte korona virüsten 78 kişinin hayatını kaybettiğini, bin 983 yeni vaka konulduğunu, 4 bin 451 hastanın iyileştiğini açıkladı.

Elazığlı itfaiyeciler bu kez, düşen kan stoku için koştu

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık'ın kan stoku düştü demesi üzerine Elazığ'da itfaiyeciler farkındalık oluşturmak için kan verdi.

Mardin’de 3 hasta korona virüsünü yenerek alkışlarla taburcu oldu

Mardin Devlet Hastanesinde korona virüs tedavisi görüp, iyileşen 3 kişi, sağlık personelinin alkışlarıyla taburcu edildi.

Turgut Özal Tıp Merkezi pandemi servisi ile umut oluyor

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde korona virüs hastaları, kendilerine ayrılan servis ve yoğun bakım ünitelerinde tamamen izole bir şekilde tedavi ediliyor. Testi negatif ve pozitif çıkan vakaların birbirlerinden ayrı servislerde yatırıldığı hastanede, Sağlık Bakanlığının belirlediği tedavi yöntemleri ile hastalar tedavi ediliyor.

İmmun plazma ile koronayı yenen hasta konuştu

Türkiye'de ilk kez uygulanan immun plazma tedavisi ile korona virüsü yenen 56 yaşındaki Abidin Aybar, yaşadığı süreci anlattı.

Hamilelikte beslenme nasıl olmalı

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Tuğrul Abacıoğlu, hamilelikte beslenmenin özel olarak ele alınması gereken konuların başında geldiğini belirtti.

Kronik hastalığı olanlara salgın süresince sağlıklı bir Ramazan geçirmeleri için öneriler

Kronik hastalıklarının varlığının ya da bağışıklık sisteminin olumsuz etkilenmiş olmasının, COVID-19 enfeksiyonunun ağır geçirilmesi ve hayat kaybına varan tablolara yol açması açısından risk oluşturduğunu belirten Prof. Dr. Mustafa Cesur, 'Bu nedenlerle, yeni tip korona virüs ile mücadele sürecinde sosyal izolasyon, kronik hastalığı olan kişiler açısından daha fazla önem taşıyor. Ayrıca salgın dönemine denk gelen Ramazan ayında doktorlarına danışmadan oruç tutmak kronik hastalığı olan kişiler açısından riskli olabiliyor' dedi.

Binlerce dolarlık tıbbı cihaz ve malzeme hastanede üretildi

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, korona virüs salgınında binlerce dolara satılan tıbbı cihaz ve malzemelerin üretilmesiyle büyük bir başarıya imza atıldı.

Sağlık çalışanlarına Kızılay'dan iftar yemeği

Sağlık çalışanlarına Kızılay'dan iftar yemeği

“Gebeler doktor gözetiminde oruç tutmalı”

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Metin Güldaş, Ramazan ayında oruç tutmak isteyen anne ve anne adaylarına önerilerde bulundu. Gebelerin açlığa dayanma oranlarının normal insana göre daha az olduğuna vurgu yapan Güldaş, özellikle doktor gözetiminde oruç tutulması gerektiğine dikkat çekti.

Elazığ'da Koronayı yendiler, ailece 'İmmün Plazma' tedavisi için bağışçı oldular

Fırat Üniversitesi Hastanesinde Türkiye'de ilk defa bir aileden korona virüs tedavisinde kullanılan 'immün plazma' yöntemi için örnek alındı.

İmmun plazma ile 3 korona hastası sağlığına kavuştu

Türkiye'de Korona virüse (Covid-19) karşı ilk kez Malatya'da uygulanan immun plazma tedavisi ile yoğun bakımda entübe olan 56 yaşındaki hasta iyileşerek servise çıkarıldı. Ayrıca Malatya'dan gönderilen immun plazmalar ile Konya ve Siirt'te de hastaların yoğun bakımdan iyileşerek servise alındığı açıklandı.

Bakan Kasapoğlu: 'Bu zor süreçte yurtlarımız, bütün milletimizin yuvası oldu'

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, korona virüs salgınında yurtdışından gelen vatandaşlar için karantina yurduna dönüştürülen Bakanlık yurtlarının müdürleriyle görüştü.

Sağlık Bakanlığı: 'Son 24 saatte korona virüsten 92 can kaybı, 2 bin 392 yeni vaka'

Sağlık Bakanlığı, son 24 saat korona virüsten 92 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 392 yeni vaka konulduğunu, 5 bin 18 hastanın iyileştiğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Koca, Türk Konseyi Sağlık Bakanları Toplantısına katıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türk Konseyi Sağlık Bakanları Toplantısına katıldı. Toplantıda, üyeler arasında işbirliğini güçlendirme konusunda mutabakata varıldı.