Sağlık

Sağlık Haberleri

Kilo kadınlarda bağırsak kanseri riskini artırıyor

Artan vücut kitle indeksindeki her 5 puanlık artış, bağırsak kanseri riskini kadınlarda yüzde 25 oranında artırıyor.

Covid-19’u yenen Başhekim, ’immün plazma’ bağışında bulundu

Çanakkale Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ufuk Tali, geçtiğimiz günlerde korona virüs (Covid-19) hastalığını yenerek iyileşmişti. Diğer şifa bekleyen hastalara umut olabilmek adına Sağlık Bakanlığına 'immün plazma' bağışçısı olmak için kayıt yaptıran Tali'den bugün ÇOMÜ Pandemi Hastanesinde plazma tedavisi için bağış alındı.

Korona'yı yendi 'Hayat Bayram Olsa'şarkısı ile uğurlandı

Elazığ'da hastanede korona virüs tedavisi görüp taburcu olan sayı 56'ya ulaşırken, kentte 2 vak'a kaldı. En son taburcu olan hasta ise Hayat Bayram Olsaşarkısıyla uğurlandı.

Dr. Tepe: “Farenjit ve reflü kulak, burun, boğaz sıkıntılarına yol açabilir”

Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Davut Tepe, tekrarlayan boğaz ağrısı ve boğazda yanmayla kendini gösteren kronik farenjit ile boğazda gıcıklanma, takılma hissi ve ses değişiklikleriyle karakterize boğaz reflüsüne dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Uzmanlardan kronik hastalıkları olanlara Covid-19 uyarısı

Dünya sağlık örgütünün verilerine göre Covid-19'da ölüm riskinin yüzde 2.4, hastaneye yatma oranının yüzde 20, yoğun bakıma yatış oranının yüzde 5 ve yoğun bakımda solunum cihazına bağlananlarda ölüm oranının yüzde 50 olduğunu belirten Prof. Dr. Siren Sezer, 'Covid-19 enfeksiyonu 65 yaş üstü bireylerde, kanser hastası, hipertansiyon hastası, akciğer hastalığı olan, şeker hastası, kalp hastası olan ve bağışıklığı baskılayıcı ilaç kullanan kişilerde daha ağır seyrediyor' dedi.

Korona virüsü yenen gazeteci ailesiyle birlikte plazma bağışında bulundu

Malatya'da ailece korona virüse yakalanan Gazeteci Esma Karadoğan, iyileştikten sonra ilk iş olarak plazma tedavisine destek olmak için ailece bağışta bulundu.

Çınar'da çölyak hastalığına dikkat çekmek için broşür dağıtıldı

Diyarbakır'ın Çınar İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından çölyak hastalığına dikkat çekmek amacıyla broşür dağıtıldı.

Covid-19 enfeksiyonu kalpte hasara neden oluyor

Kronik kalp hastalığı olan kişiler korona virüs (Covid-19) salgınında riskli grupta yer alıyor. Herhangi bir rahatsızlığı olmayan kişilerde ise Covid-19 enfeksiyonu sırasında kalp hasarı gelişebiliyor.

Sağlık Bakanı Koca, TFF Başkanı Özdemir ile görüştü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir ile görüştü. Görüşme sonrası Koca, liglerin devamı konusunun Futbol Federasyonunun kendi iradesi ile alacağı bir karar olduğunu belirtti.

Bilecik’in yeni Devlet Hastanesi inşaatının yüzde 95’lik bölümü tamamlandı

Bilecik'te 2017 Nisan ayında temelli atılan yeni Bilecik Devlet Hastanesi inşaatı 180 işçinin çalışmasıyla tüm hızıyla devam ediyor. Yüzde 95'lik bölümü tamamlanan hastanenin önümüzdeki aylarda açılması planlanıyor.

Sigara koronaya yakalanma riskini 14 kat daha arttırıyor

Astım ve KOAH hastalıkları ile Covid-19 hastalığı belirtilerinin birbirlerine benzerlik gösterdiğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Cebrail Azar, sigara içmenin de korona virüse yakalanma riskini 14 kat daha fazla arttırdığını söyledi.

Başkent'te Siteler esnafına ücretsiz maske

Altındağ'da korona virüs salgınıyla etkin mücadelesini sürdüren Altındağ Belediyesi, Siteler'deki esnafları unutmadı. Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı'nın talimatlarıyla, Siteler esnafına 3 bin adet ücretsiz maske dağıtıldı.

7 kişilik aile de Koronayı yendi, Elazığ'da sadece 5 vaka kaldı

Elazığ'ın Baskil ilçesinde Korona virüs testi pozitif çıkmasının ardından hastaneye kaldırılan ve hayvanlarına Vefa ekibinin bakmaya başladığı aile hastalığı yendi bugün alkışlarla taburcu oldu. İlçeye Ankara'dan gelen bir kişinin virüs bulaştırdığı öğrenildi.

Korona günlerinde hissedilen olumsuz duygular

Psikolog Gülcem Yıldırım konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Buhar makinesi cihazları korona virüsün ortama yayılmasını kolaylaştırıyor

Türkiye Ulusal Alerji ve İmmünoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Bülent Şekerel, 'Virüsü diğer hastalara ve sağlık çalışanlarına yayma riskini azaltmak için kendilerinden başka insanların olduğu ortamlarda nebülizatör denilen buhar makinesi cihazlarını bu kalabalık ortamda kullanmamaları gerekiyor. Solunum fonksiyon ölçümlerini de insanların bulunduğu ortamlarda yapmamaları gerekiyor. Çünkü hem nebülizatör denilen alet hem de fonksiyon testi virüsün ortama yayılmasını kolaylaştırıyor' dedi.

Sağlık Bakanlığı: 'Korona virüsten son 24 saatte 61 kişi hayatını kaybetti'

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte korona virüs nedeniyle 61 kişinin hayatını kaybettiğini, bin 670 kişiye Covid-19 tanısı konduğunu, toplam vaka sayısının 126 bin 45, can kaybının 3 bin 397 olduğunu duyurdu.

Dünya Sağlık Örgütü: 'Türkiye huzurevleri ve bakım kuruluşlarında alınan önlemlerle dünyaya örnek oluyor'

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri ile Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yetkilileri arasında huzurevleri ve bakım evlerinde alınan Covid-19 önlemlerine ilişkin bir video konferans gerçekleştirildi.

Sağlık Bakanlığı: 'Son 24 saatte korona 78 virüsten can kaybı, bin 983 yeni vaka'

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte korona virüsten 78 kişinin hayatını kaybettiğini, bin 983 yeni vaka konulduğunu, 4 bin 451 hastanın iyileştiğini açıkladı.

Elazığlı itfaiyeciler bu kez, düşen kan stoku için koştu

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık'ın kan stoku düştü demesi üzerine Elazığ'da itfaiyeciler farkındalık oluşturmak için kan verdi.