Sağlık

Sağlık Haberleri

Ahmet Burak Sezgin: ’’Fizik tedavide bütüncül yaklaşım önemli’’

Fizik tedavide bütüncül yaklaşıma dikkat çeken Uzman Fizyoterapist Ahmet Burak Sezgin, ''Tedavi süreçlerinde vücudun tüm sistemlerini baz alan fonksiyonel tıp yaklaşımlardan yardım alınır. Böylece hastaların kas ve iskelet sistemine dair problemleri azalır ve ağrılı olma durumunun önüne geçilmesi amaçlanır'' dedi.

Kulp'ta korona virüs vakası

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, yüksek ateş ve öksürük şikayeti ile hastaneye başvuran bir kişinin korona virüs testi pozitif çıktı.

Semt pazarlarında 3 dilde anonslarla korona virüse dikkat çekiliyor

Diyarbakır'da yeni tip korona virüs vakaları artınca önlemleri artıran Bağlar Belediyesi, yoğunluğun yaşandığı semt pazarlarında Türkçe, Kürtçe ve Zazaca anonslarla durumun ciddiyetine dikkat çekiyor.

Diyarbakır'ın korona virüs vakası görülmeyen tek ilçesi unvanını kaybetti

Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesine İstanbul'dan askere gitmek için baba ocağını gelen gencin korona virüs testi pozitif çıktı. Filyasyon ekipleri, genci ziyarete gelen 70 kişiye ulaşarak test yaparken, mahalledeki bazı noktalar tedbir amaçlı karantinaya alındı.

Genç kalmanın sırrı

Diyetisyen Tuğçe Yılmaz, Telomer diyetinin uzun ve sağlıklı yaşamın anahtarı olduğunu belirterek, Diyet lifi tüketmeyen kadın ve erkeklerde yaşlanmanın daha hızlı gerçekleştiği görülmüştür. Başka bir çalışmada ise Akdeniz diyeti örüntüsüne sahip bir yemek tüketiminden sonra telomerlerin kısalmasının yavaşladığı gözlemlenmiştir. Bu da Akdeniz diyetinin telomer sağlığında en iyi beslenme tiplerinden biri olduğu bize göstermektedir dedi.

Milletvekili Tüfenkci, Onkoloji Hastanesini inceledi

AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci, İnönü Üniversitesi Onkoloji Hastanesini ziyaret etti. Bu ay içerisinde hizmete girecek olan hastanenin ülkenin en büyük onkoloji hastanesi olduğu belirtiliyor.

Halk otobüsü şoförünün korona virüs testi pozitif çıktı

Diyarbakır'da şehir içi taşımacılık yapan özel halk otobüsü şoförünün korona virüs testi pozitif çıktı. Sürücü tedavi altına alınırken, kullandığı otobüs dezenfekte işlemleri için otobüs parkına çekildi. Filyasyon ekipleri otobüsü kullanan vatandaşların belirlenmesi için çalışma başlattı.

’’Koronavirüs ile mücadelede en güçlü silah: Fizyoterapi’’

Uzman Fizyoterapist Ahmet Burak Sezgin, koronavirüs ile mücadelede en güçlü silahın fizyoterapi olduğunu söyledi.

Uzmandan, 'Köyde gibi yaşayın, erken yatın erken kalkın' önerisi

Korona virüs salgının insanların rutinleri başta olmak üzere hayatımızda önemli değişikliklere yol açtığını belirten Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Hakan Balıbey, modern tıbbın geldiği noktanın özetinin 'Köyde gibi yaşayıp erken yatıp erken kalmak olduğunu söyledi.

FUE saç ekiminin saçların daha doğal ve gür olmasında etkisi

Sağlık turizmcisi Mehmet Hanifi Kutlar, FUE (Foliküler Ünite Ekstraksiyonu) saç ekiminin saçların daha doğal ve gür olmasında etkili olduğunu söyledi.

Elazığ'da 5 ilçede korona vakası görülmedi

Türkiye genelinde Korona virüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında önemli başarı elde edile Elazığ'da,alınan tedbirlerle biri Türkiye'nin en yaşlı nüfusuna sahip 5 ilçede vaka görülmedi.

’’Koronavirüs, gıda takviyesi kullanımını artırdı’’

GTBD Başkanı Samet Serttaş, ''Koronavirüs sürecinde gıda takviyelerine olan güven arttı. 12 ilde yaptığımız anket sonucuna göre, koronavirüs döneminde bağışıklığını artırmak için gıda takviyesi kullandığını belirtenlerin oranı yüzde 71. Bu dönemde gıda takviyelerine daha fazla güvendiğini belirtenlerin oranı da yüzde 37 düzeyinde'' dedi.

Her hasta arasında yarım saatlik süre olacak

Ankara İl Sağlık Müdürü Mehmet Gülüm, Artık yarım saat arayla hasta alabileceğiz. Sadece MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) üzerinden hasta kabulü yapacağız. Burada yarım saatteki mantık hastalar arasındaki temizliği sağlamak. Ayın 1'i itibarı ile de Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi hizmete başladı. Birer hafta arayla sonradan Dr. Nafiz Körez Sincan Devlet Hastanesi, 29 Mayıs Devlet Hastanesi, Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve en sonda bu ayın sonunda Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi hizmete girecek. Burada hususiyetine binaen de Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinin önemli bir kısmını Covid-19'dan arındırdık, çok kısa süre içerisinde de tamamını Covid-19'dan arındırarak Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesini de temiz hastane kapsamında ele alacağız' dedi.

Diyarbakır'da eczacılar 3 milyondan fazla maske dağıttı

Diyarbakır'da faaliyet gösteren 370'ten fazla eczacı, 3 milyondan fazla maskeyi vatandaşlara ulaştırdı. Alınan tedbirler sonucu kent genelinde eczacılarda şimdiye kadar korona virüs tespit edilmedi.

Karantina günlerinin çocuk ve gençler üzerinde oluşturduğu kaygı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Saniye Tülin Fidan, karantina günlerinin çocuk ve gençler üzerinde oluşturduğu kaygıyı değerlendirdi.

Elazığ'da salgın tekrar kontrol altına alındı, 10 gündür yeni vaka yok

Elazığ'da bayram öncesi gelen ziyaretçilerle sıfırlanan Korona virüs (Kovid-19) vaka sayısının tekrar artmaya başlamasının ardından kentte alınan tedbirlerle 10 gündür yeni vaka görülmediği bildirildi.

Bebeklerin uyku düzenini sağlayacak 10 adım

Bebeklerin uyku rutininin oluşturulmasının ve iyi bir uyku düzenini korumanın önemini vurgulayan Mommy's Bliss Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çelik, bebeklerin uyku düzenini sağlayacak 10 adımı anlattı.

ELISA testi ile hem koronavirus hem de antikorları daha çabuk tespit edilebilecek

Yeni tip korona virüsün (Covid-19) tanısı için Türkiye'de birçok yerli tanı kiti geliştirildi. Ancak İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Yıldız'ın geliştirdiği ELISA testi sayesinde virüs ve antikor düzeyi kısa sürede belirlenebilecek.

Oral: “Tehlike geçmedi, rehâvete kapılmayalım”

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte vatandaşları ikaz ederek, 'Tehlike geçmedi, rehvete kapılmayalım' mesajı verdi.