Sağlık

Sağlık Haberleri

Covid-19 raporu kitabına İnönü Üniversitesi'nden katkı

Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) Covid-19 pandemi sürecindeki bilgi kirliliğini önlemek için disiplinler arası bir anlayışla hazırladığı 'Covid-19 Küresel Salgın Değerlendirme Raporu'nun 6. versiyonu yayınlandı. Rapora Malatya İnönü Üniversitesi öğretim üyeleri de katkıda bulundu.

Zerdeçalın sağlığa beş faydası

Renkleri ve aromatik kokuları ile sofralarımızın baş tacı olan baharatların, besin içerikleri açısından da oldukça kıymetli olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Melis Bengisu Demirci, kullanım tarihi çok eskilere dayanan baharatların eski çağlarda yalnızca zenginlerin sofralarında kullanılabilen bir statü göstergesiyken, günümüzde çok çeşitli kullanım alanları ile sofraların vazgeçilmezi haline geldiğini bildirdi.

Malatya'da bir mahalleye korona karantinası

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde bir mahallede Covid-19 salgını nedeniyle karantina uygulaması başlatıldı.

MTÜ Tıp için Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi protokolü imzalandı

Sağlık Bakanlığı ile Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörlüğü arasında Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından birlikte kullanılmasına ilişkin protokol imzalandı.

1. Uluslararasi Yoga Olimpik Oyunlari Yaklaşiyor!

1. Uluslararası Yoga Olimpik Oyunları, “Dünyayı savaş alanlarından oyun alanlarına dönüştürüyoruz” sloganıyla 1 Ağustos 2020’de İstanbul’da gerçekleşiyor.

Rektör Kızılay'dan korona virüs kitabı

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, yayımladığı kitabında covid-19 'un toplumsal yaşamın her alanını etkisi altına alarak mevcut bireysel ve toplumsal alışkanlıklarda dramatik değişimlere yol açtığını belirterek, İlaç ve aşı çalışmalarının sonuçları sabırsızlıkla beklenmektedir' dedi.

Özal Tıp Merkezi, ince bağırsak ve pankreas nakli yapan tek merkez

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, 'Hastanemiz ülkemizin 'ince bağırsak nakli' ve 'pankreas nakli' yapan tek merkezidir' dedi.

Tarım işçilerine Covid-19 kontrolü

Malatya'ya kayısı bahçelerinde çalışmaya gelen mevsimlik tarım işçilerine Covid-19 nedeniyle sağlık kontrolleri yapılıyor.

Vali Baruş'tan gençlere korona uyarısı

Malatya Valisi Aydın Baruş, yeni tip korona virüs (Covid-19) konusunda gençleri uyararak, Bana bir şey olmaz, ben hastalığı hafif geçiririm gibi biraz hafifseme duygularıyla bu sefer evindeki insanlara bulaştırıyorlar' dedi.

Son 24 saatte 16 kişi korona virüsten hayatını kaybetti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı Türkiye günlük korona virüs tablosuna göre son 24 saatte 16 kişi Covid-19'dan dolayı hayatını kaybetti. İyileşenlerin sayısı ise 2 bin 315 oldu.

Korona salgınında vatandaşlara psikodestek

Korona virüs salgını sürecinden etkilenen vatandaşlara Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Psikiyatri Polikliniğinde açılan Pisikodestek birimi aracılığıyla tıbbi destek veriliyor.

Malatya'da Covid-19'da ciddi artış yaşanıyor

Malatya Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, kentte korona virüs vakalarında günlük 20-30 vakayı gördüklerini belirterek 'Salgındaki en riskli grup olan yaşlılarımızı korumak için lütfen kurallara daha fazla uyun' dedi.

Covid-19 önlemi için bir uyarı da müdür Bentli'den

Malatya'da, yeni tip0 korona virüs (Covid-19) vakalarında artış olması üzerine bir açıklama da İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli yaptı. Bentli,'Salgındaki en riskli grup olan yaşlılarımızı korumak için lütfen kurallara daha fazla uyun' dedi.

Vali Baruş'tan Covid-19 uyarısı

Malatya'da son günlerde yeni tip korona virüs (Covid-19) vakalarında artış olduğu belirtilerek, kurallara uyulması istendi. Vali Aydın Baruş da, Covid-19'da günlük vaka sayısında önemli oranlarda artış olduğunu vurguladı.

Covıd 19’un Bozduğu Moralleri Düzeltme Festivali

Covid-19 nedeniyle alınan önlemler kapsamında, geleneksel Cumartesi Festivali 4 Temmuz Cumartesi günü tüm dünyaya ONLINE olarak sunulacak.

Malatya'dan Gana'ya uzanan dostluk eli

Gana'nın Kuzey Doğu Bölgesi'nde yer alan Gambaga'da Malatya sağlık çalışanları adına su kuyusu açıldı.

8 işçi karantinaya alındı

Kastamonu'nun Küre ilçesinde faaliyet gösteren bakır madeni ocağında vardiya şoförlüğü yapan bir işçide Covid-19 hastalığı tespit edildi. Ardından hasta ile temas halindeki 8 işçide karantinaya alındı.

Malatya'da korana vakalarında artış yaşanıyor

Son günlerde ülke genelinde artış gösteren korona virüs vakaları, Malatya'da da arttı. Malatya Valisi Aydın Baruş, şu an 67 kişinin tedavi gördüğünü belirterek, sayının daha da artmaması için uyarılara mutlaka uyulması gerektiğini söyledi.

MTÜ Tıp Fakültesi kuruldu

Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile Malatya Turgut Özal Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi kuruldu.