Sağlık

Sağlık Haberleri

Müdür Bentli, Bakan Koca'nın önerilerine uyulmasını istedi

Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, yeni tip korona virüs (Covid-19) pandemisinden kurtulmanın yolunun maske, mesafe ve temizlik kurallarından geçtiğini belirtip, Bakan Koca'nın önerilerine uyulmasını istedi.

Malatya Hal binasına Covid-19 düzenlemesi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Hal Müdürlüğü, Covid 19 salgını sürecinde sebze meyve halin açılış ve kapanış saatlerinde düzenleme yaptı.

Hastane yönetimi hastanedeki beklemelerde anlayış istendi

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi, günün belli saatlerinde yoğunlaşma olduğu, vatandaşların bekleme süreleri artabildiği, bu konuda hastaneye başvuranlardan anlayışlı olunmasını istedi.

Vali Baruş, davet ziyaretlerinden uzak durulmasını önerdi

Yeni tip korona virüs (Covid-19) vaka sayısının arttığı Malatya'da önlemler üzerine önlem alınırken, Vali Aydın Baruş, davet ziyaretlerinden uzak durulmasını önerdi.

Malatya'da 'Mahalle Denetim Ekipleri' Covid-19 için görev başında

Türkiye'de korona virüs vakalarının en fazla artış gösterdiği 5 il arasında bulunan Malatya'da oluşturulan ve evlerde korona hastalarını günlük kontrol eden Mahalle Denetim Ekipleri işe sıkı başladı.

Sağlık Bakanı Koca’dan Bilim Kurulu toplantısı sonrası önemli açıklamalar

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Türkiye'de korona virüs aşısı ile ilgili 13 çalışma yapılıyor ve bu çalışmaların 3'ü ileri safhada' dedi.

Darende'de korona denetimleri

Malatya'nın Darende ilçesinde, Covid-19 pandemisinin daha fazla yayılmaması için korona denetimleri sıklaştırıldı.

Yeşilyurt Belediyesi'nden korona virüs seferberliği

Dünya üzerinde etkili olan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi hastalığı olarak kabul edilen Covid-19'un Türkiye'de ilk görüldüğü andan itibaren önlemler almaya başladığı bildirilen Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi, Malatya'da artan vaka artışlarıyla birlikte ilçe genelinde tam anlamıyla korona virüs seferberliği ilan etti.

Arguvan'da korona denetimleri sıklaştırıldı

Malatya'nın Arguvan ilçesinde, Covid-19 pandemisinin daha fazla yayılmaması için korona denetimleri sıklaştırıldı.

Malatya'da Covid-19 denetimine hız verildi

Yeni tip korona virüs (Covid-19) vakalarının en fazla artış gösterdiği iller arasında yer alan Malatya'da, maske, mesafe ve temizlik denetimlerine ağırlık verildi.

Tüfenkci, Covid-19 hakkında bilgi aldı

AK Parti MKYK Üyesi Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli'yi ziyaret edip, Malatya'daki Covid-19 durumu hakkında bilgi aldı.

Malatya'da Covid-19'a sıkı denetim

Malatya'da artış gösteren yeni tip korona virüs (Covid-19) vakalarını aza indirmek için yetkililer denetimlerini sürdürüyor.

Muhtardan ilginç Covid-19 ilanı

Malatya Yeşilyurt Tecde Mahallesi Muhtarı Ali Yiğit, son günlerde artan yeni tip korona virüs (Covid-19) vakalarına dikkat çekmek için muhtarlık bürosuna ilginç yazılarla uyarı ilanları astı.

Son 24 saatte korona virüsten 22 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte 22 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 5 bin 934'e yükseldiğini ve bugün bin 226 kişiye korona virüs tanısı konulduğunu açıkladı.

Kızılay yönetiminden Bentli'ye ziyaret

Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli'yi ziyaret eden Kızılay yetkilileri Malatya sağlığı konusunda istişarede bulundular.

Malatya'da mahalle düğünleri izne bağlandı, yemek ikramları yasaklandı

Son dönemde korona virüs vakalarının artış gösterdiği Malatya'da İl Pandemi Kurulu bazı yeni tedbirler aldı. Vali Aydın Baruş tarafından açıklanan yeni kararlara göre sokak ve mahalle düğünleri için artık kolluk kuvvetlerinden izin alınacak, her türlü yemek ikramı da kaldırılacak.

Yeşilyurt'ta Covid-19 denetimleri artırıldı

Yeşilyurt'ta, İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla Türkiye genelinde Sağlık İçin Hepimiz İçin sloganıyla gerçekleştirilen korona virüs tedbirlerine yönelik denetimler yoğunlaştı.

Vali Baruş'tan 'kritik günlerden geçiyoruz' açıklaması

İçişleri Bakanlığının yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında 81 ilde başlattığı denetimler çerçevesinde Malatya'da da il protokolünün katılımı ile denetimler gerçekleştirildi. Vali Aydın Baruş, virüsün yayılımının artış gösterdiği düğün, mevlit ve cenaze sonrası yemeklerde riskli gördükleri taktirde yasaklamalara gidilebileceğini vurguladı.

Arguvan'da korona denetimi

İçişleri Bakanlığı'nın valiliklere gönderdiği Korona virüs denetimleri genelgesi kapsamında, Malatya'nın Arguvan ilçesi genelinde, iş yerleri, marketler, toplu taşıma araçları ve taksi durakları alışveriş alanları ve lokantalarda denetimler yapıldı.