Sağlık

Sağlık Haberleri

Vali Yırık denetimde uyardı, izole haldeyken dışarı çıkanlar yurda yerleştirilecek

Korana virüs (Covid-19) denetimlerine katılan Elazığ Valisi Erkaya Yırık uyararak, İzole haldeyken dışarı çıkan vatandaşımız olursa, tespiti halinde alınacak, yurtlara yerleştirilecek orada karantina sürecini geçirmesi sağlanacak. Orada yapmış olduğu tüm masraflar kendisinden de alınacakdedi.

Sağlıkçılar maaşlarının genel bütçeden ödenmesini istiyor

Sağlık Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, diğer kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan memurların maaşlarını tek ödeme olarak genel bütçeden aldıklarını belirterek sadece sağlık çalışanlarının maaşlarının bir kısmını genel bütçeden bir kısmının ise döner sermayeden aldığını söyledi.

Sağlık personeli başvurusu için 11 Eylül son

Malatya İnönü Üniversitesi'ne alınacak 292 sağlık personeli başvurusu 11 Eylül'de sona erecek.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir COVİD 19'u yendi

Geçtiğimiz günlerde yapılan Covid-19 testi pozitif çıkan ve uygulanan tedavi ve karantina sonrası virüsü yenen Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, karantina sürecinin son günlerinde iyileştiğini ve bu iyileşmeyi sevdiklerinin duası ile olduğunu açıkladı.

Korona virüsü yendi, hastalığın tetiklediği solunum yetmezlğinden vefat etti

Kütahya'nın Emet ilçesinde Korona virüs (Covid-19) hastalığına yakalandıktan sonra gördüğü tedaviyle testleri negatife dönen ve 23 gündür yoğun bakımda tedavi gören Ayşe Beydilli, Korona virüsün tetiklediği solunum yetmezliğinden dolayı hayatını kaybetti.

Kemer Belediyesi çalışanlarına Covid-19 testi

Yeni tip Korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında Kemer Belediyesi çalışanlarına Covid-19 testi yapılmaya başlandı.

Virüsü atlatan Çınar'dan öneriler

Koronayı atlatan Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'Şunu unutmayalım ki, korona virüs, alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir' dedi.

Odunpazarı'nda salgınla mücadele tavizsiz sürüyor

Odunpazarı Belediyesi, koronavirüs salgını mücadelesini Mart ayından beri kararlılıkla sürdürüyor.

Kavak'ta korona ile etkin savaş

Salgın hastalığın yeniden yükselişe geçmesi üzerine önlemlerini artıran Kavak Belediyesi ilçede temizlik ve denetim faaliyetlerini artırdı.

Sağlıklı beslenme Alzheimer riskini azaltıyor

Denizli Devlet Hastanesi Nöroloji Uz. Dr. Can Emre Erdoğan, dengeli beslenme, alkol ve tütün ürünlerinden uzak durma, egzersiz ve zihni aktif tutacak sosyal etkinliklerin Alzheimer hastalığından korunmada önemli yer tuttuğunu belirtti.

İran'da Covid-19 kaynaklı 127 yeni ölüm

İran'da yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınında son 24 saatte 127 kişinin hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 22 bin 669'a yükseldi. Toplam vak'a sayısı ise 2 bin 313 artarak 393 bin 425'e ulaştı.

Nikahlarına 2 gün kala virüse yakalanan doktorlar yaşadıklarını anlattı

Van'ın Başkale ilçesinde nikahlarına 2 gün kala yakalandıkları korona virüsü yendikten sonra hayatlarını birleştiren diş hekimi Dilek Didem ve acil servis doktoru Ramazan Sinsiner, yaşadıkları tüm zorluklara rağmen şifa arayan hastalarını tedavi etmeye devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 'ilk yardım merkezi' açıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde İl Sağlık Müdürlüğü'nden ruhsatlı 'ilk yardım eğitim merkezi' açıldı.

Böbrek hastalarına 'Yerli ve Milli' tedavi ile çözüm

Erciyes üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Demirtaş, böbreği tıkanıklığa bağlı çalışmayan hastalar için bir tedavi modeli geliştirdiklerini açıkladı. Beş yıldır bu tedavi modeli üzerinde çalıştıklarını vurgulayan Prof. Dr. Abdullah Demirtaş, bu tedavi ile böbrekleri tıkanıklığa bağlı çalışmayan ya da çok az çalışan hastaların yarısında hastanın böbreğinin kurtarılabildiğini gösterdiklerini söyledi.

Toroslar'da sağlık merkezleri dezenfekte ediliyor

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesince, korona virüsle mücadele kapsamında ilçedeki sağlık merkezlerinin düzenli aralıklarla dezenfekte edildiği bildirildi.

Malatya'da 'Evden Çıkmayın' mesajı

Malatya'da yeni tip korona virüs (Covid-19) vakalarının artması üzerine, Vali Aydın Baruş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından mesajda, Mecbur kalmadıkça 15 gün boyunca dışarı çıkmayalım denildi.

Başkan Sadıkoğlu'ndan korona virüs çağrısı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya'da artan korona virüs vakalarına dikkat çekerek, 'Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında ilimizde bulunan hastanelere ek olarak Battalgazi Devlet Hastanesi hızlıca tamamlanarak mücadeleye dahil edilmeli' dedi.

Gözlükle girdiler gözlüksüz çıktılar

Malatya'da ileri derecede görme bozukluğu olan ve yüksek numaralı gözlük kullanan kişiler, Malatya Universalgöz Hastanesi'nde uygulanan Smile lazer teknolojisi ile tedavi ediliyor.

Malatya'da yoğun Covid 19 temizliği

Dünyada ve Türkiye'de binlerce insanın ölümüne neden olan Covid-19 salgınına karşı Malatya'da caddeler her gün detarjanlı su ile temizleniyor.