Sağlık

Sağlık Haberleri

Elazığ'da Covid'li şahıs terminalde 'HES' kodu sayesinde yakalandı

Elazığ'da Koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkan bir şahıs, Ankara'ya gitmek için geldiği şehirlerarası otobüs terminalinde Hayat Eve Sığar (HES) kodu sayesinde yakalanıp, yurda götürüldü.

Arguvan'da HES kodsuz kurumlara girilemiyor

Malatya'nın Arguvan ilçesinde kamu kurum ve kuruluşunda işi olanlar HES kodu olmadan içeriye alınmıyor.

(ÖZEL) Elisa testi ile hem korona virüs hem de antikorun oranı tespit edilebilecek

Yeni tip korona virüsün (Covid-19) tanısı için Türkiye'de birçok yerli kit geliştirilirken Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Yıldız ve ekibi tarafından bu kez geliştirilen Elisa testi ile hem vücuttaki virüs oranı hem de antikor düzeyi kısa sürede belirlenebiliyor.

MTÜ'den 'Covid-19 Pandemisi ve Aşı Süreci' konulu e-panel

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) tarafından 'Covid-19 Pandemisi ve Aşı Süreci İçin Güncel Yaklaşımlar' konulu e-panel düzenleniyor.

Malatya'da HES zorunluluğu başlıyor

İzolasyon kuralına uymayan yeni tip korona virüs hastaları ve temaslılarının, vatandaşların sağlıklarını riske attıkları gerekçesiyle toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, kurum ve kuruluşlara girişte 28 Eylül Pazartesi gününden itibaren HES Kodu zorunluluğu getirdi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Kızılay'dan Covid-19 aşısı açıklaması

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, dünyada şu anda korona virüse karşı henüz bir ilaç ve aşının olmadığını belirterek, 'Dünyada aşı bulunması tartışmalı gidiyor. Biz de ülkemizde aşı konusunda güzel çalışmalar yapıyoruz ama bunlar 6 aydan önce çıkmasını beklemiyoruz' dedi.

Doktor Covid-19 geçirenlere seslendi: 'Yalvarıyorum bağışçı olun'

Elazığ'da korona virüse (Covid-19) karşı etkili tedavi yöntemleri arasında yer alan ve son iki ayda 623 donörden alınan immün plazma sayesinde 584 hasta tedavi oldu. Covid-19 geçirenlere seslenen Dr. Mustafa Merter, Sevgili kardeşlerimizden, vatandaşlarımızdan rica ediyorum hatta yalvarıyorum gelip bağışçı olsunlar dedi.

89 yaşında Covid-19'u yendi

Malatya'da 89 yaşındaki hasta, yeni tip korona virüsü (Covid-19) yenerek taburcu oldu.

Korona hastası yaşlı adam ambulans helikopter ile hastaneye kaldırıldı

Malatya'nın Darende ilçesinde evde tedavi gören 82 yaşındaki korona virüs hastası, fenalaşınca ambulans helikopter ile Malatya'ya sevk edildi.

Covid-19 tedavisinde immun plazma tedavisi bilimsel olarak da doğrulandı

Dünyayı kasıp kavuran korona virüs salgınına karşı sonra Türkiye'de ilk kez Malatya'da uygulanmaya başlanan immun plazma tedavisi artık tüm ülkede uygulanıyor. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, şuana kadar Malatya ve buradan gönderilen plazmalar ile 500'den fazla hastaya immun plazma uygulandığını söyledi.

Zatürre ani başlangıçlı ve genellikle tedaviyle hızla iyileşen bir hastalıktır

Prof. Dr. Füsun Yıldız, antibiyotiklerin yaygın kullanılmasına ve etkin bağışıklama politikalarına bağlı olarak enfeksiyon hastalıklarından ölümler giderek azalırken toplumda gelişen pnömonilerin halen yüksek hastalık ve ölüm nedeni olduğunu söyledi.

Malatya Valisi Baruş'tan gençlere kritik uyarı

Malatya Valisi Aydın Baruş, yeni tip korona virüsün kimin üzerinde ne kadar etki bıraktığının henüz bilinmediğini belirterek gençleri uyardı. Virüsün şuan genç-yaşlı ayırmadığını belirten Baruş, Gençler bize bir şey olmaz demesinler, özellikle gençler daha çok dikkat etsinler dedi.

Otobüste uyuyakalan sağlık görevlisi konuştu

Malatya'da intörn doktor olarak görev yaptığı hastaneden nöbet çıkışı eve giderken otobüste uykuya yenik düşen Ensar Büyükkaya, pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının büyük emek verdiğini ve zaman zaman da yorgunluklarına yenik düşebileceğini söyledi

Korona çağrı merkezi oluşturuldu

Malatya'da, yeni tip korona virüs (Covid-19) hastaları için çağrı merkezi oluşturuldu.

Malatya'da başlatıldı, diğer hastanelere örnek oldu

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde deneme amaçlı uygulanan temassız asansör sistemi tam not alarak diğer illerdeki hastanelerde de uygulanmaya başladı.

Son 24 saatte korona virüsten 68 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığı son 24 saatte 68 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 7 bin 574'e yükseldiğini açıkladı.

Hem denetim, hem bilgilendirme

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde, yeni tip korona virüs (Covid-19) önlemleri kapsamında hem denetim hem de bilgilendirme yapıldı.

Okullarda hijyen eğitimi tamam

Malatya'da, yeni tip korona virüs (Covid-19) önlemleri kapsamında öğrencilerin sağlığı için okullarda hijyen eğitimi verildi.

Elazığ'ın sevilen doktoru, son yolculuğuna uğurlandı

Elazığ'da tüp bebek alanında uzman olan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr.Orhan Özdiller tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.