Sağlık

Sağlık Haberleri

Kayısı çekirdeği çalışmaları ödül getirdi

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut'a 13'üncüsü düzenlenen Yılın Enleri Zirvesinde 'Yılın en iyi akademik girişimciliğe katkı sunan kadın ödülü' takdim edildi.

Bakan Koca, Yerli Aşı Ortak Çalışma Grubu Toplantısı’na başkanlık etti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yerli Aşı Ortak Çalışma Grubu'nun ilk toplantısına başkanlık etti. Bakan Koca, 'Türkiye'nin umudu bu odada. Bu toplantıda yapılan çalışmaları değerlendirip sonuçlandırma noktasında hızlı bir gayret içinde olacağız' dedi.

Bu hastalık dünyada sadece 4 kişide var

Malatya'da yaşayan Yavuz ailesi, dünyada sadece 4 ailede görülen 'Nasopalpebral Lipoma Coloboma' denilen göz çevresinde şekil bozukluğu hastalığı ile mücadele ediyor. Ailenin en küçük ferdi olan 4 yaşındaki Ayşenur'un tedavisi için 75 bin TL'ye ihtiyacı bulunuyor.

Ayak ülseri hayatını kararttı, evden dışarı çıkamıyor

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde Merkez Mahallesinde yaşayan Yaşat Turgut (47), ayak ülseri hastalığı nedeniyle ayağında yaralar oluştuğu için eve hapsolan adam Sağlık Bakanından ve Cumhurbaşkanı'ndan yardım bekliyor.

’’Ruhunuz iyi olmadan sağlığınızda iyi olmaz’’

Uzm. Dr. Saliha Güler, ''Sağlık, sadece hastalık ve sakatlık halinin olmayışı değil, kişinin bedenen, ruhen ve sosyal yönden de tam bir iyilik halinde olması durumudur .Bu tanımda da açıkça belirtildiği üzere ruh sağlığı, sağlığın ayrılmaz bir parçasıdır'' dedi.

Tek akciğeriyle korona virüsü yendi

Mardin'de küçük yaşlarda yakalandığı hastalık nedeniyle sol akciğeri alınan İshak Tuna isimli vatandaş, kronik hastaları ölüme götüren korona virüsü yenmeyi başardı.

Covid-19 'kaygı ve uyku' bozukluklarını arttırdı

İnsanlar bedensel şikayetlerini hemen Koronavirüse (Covid-19) yorumlamaya başladığını belirten Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Hakan Balıbey, 'Ağrılar, baş ağrıları, en ufak bir boğaz ağrısı, nefes alamama gibi başka bir grip belirtisini Covid-19'a yorup gerçekten endişelenmeler art safhaya yükseldi' dedi.

Karantinada olması gereken vatandaş sokakta yakalandı

Eskişehir'de karantina olması gereken bir vatandaş polis ekipleri tarafından sokakta yakalandı ve hakkında işlem yapıldı.

Elazığ'da ikinci Covid-19 tanı Laboratuvarı kuruldu

Elazığ'da Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında ikinci tanı laboratuvarı kuruldu.

Son 20 yılda diyabetli hasta sayısı 7 kat arttı

Adatıp Sağlık Grubu Sakarya Hastanesi Dahiliye Uzmanı Uz. Dr. Ahu Oğur, diyabet hastalığının kalp krizi, felç, böbrek yetmezliği gibi istenmeyen sonuçlarının olabileceğini ifade ederek, 'Son 20 yılda diyabetli hasta sayısı 7 kat arttı' dedi.

Pandemi sürecinde vakit ayırma önerisi

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınının neden olduğu psikolojik sorunların tedavisi amacıyla açılan Pandemi Psikososyal Destek Birimi, bu süreçten etkilenen hastaların yanında oluyor.

KOAH hastası kadın ambulans helikopterle şehir merkezine getirildi

Kayseri'nin Sarız ilçesinde fenalaşan KOAH hastası kadın, ambulans helikopterle şehir merkezine getirildi.

Yeni soluk borusuyla rahat bir nefese kavuştu

Beyin ameliyatı sonrası soluk borusunda darlık meydana gelen 72 yaşındaki İbrahim Altınok'un nefes almasını engelleyen 3,5 cm.'lik kısım, Medicana International İzmir Hastanesinde gerçekleştirilen ameliyatla alındı. Yeni bir soluk borusuna kavuşan İbrahim Altınok, doktorları sayesinde rahat bir nefes aldı.

Büyükşehir Belediyesinden 'sağlık için, hepimiz için' denetimi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Denetleme ekipleri, İçişleri Bakanlığınca 'Sağlık İçin, Hepimiz İçin' sloganıyla yayınlanan genelge doğrultusunda kent genelinde esnaflar ve toplu taşıma araçlarını denetleniyor.

Elazığ Mediline Hospital'in resmi açılışı yapıldı

Elazığ'da yakın zamanda hizmet vermeye başlayan Mediline Hospital'in resmi açılışı il protokolünün katılımıyla yapıldı.

Yüz yüze eğitim öncesinde Malatya'da denetimler arttı

Malatya'da, yüz yüze başlayacak eğitim öncesinde il genelinde korona virüs denetimleri arttırıldı.

Eğitimci Göğüş koronaya yenildi

Malatya İnönü Üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı Tahakkuk Servisi Şubesi Müdür Vekili, Eğitim-Bir-Sen Malatya 2 Numaralı Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Sinan Göğüş, yeni tip korona virüs (Covid-19) rahatsızlığından vefat etti.

Yeşilyurt'ta son 10 aydı 75 bin 320 ton evsel atık toplandı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet çınar, ilçede titizlikle yürütülen temizlik ve hijyen çalışmaları kapsamında ilçede son 10 ayda 75 bin 320 ton evsel atık toplanıdğını söyledi.

Covid-19 denetiminde Vali Yardımcısı Abbasoğlu, bir kişiye sigarayı bıraktırdı

Elazığ'da Koranavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında denetime çıkan Vali Yardımcısı Abdulkerem Abbasoğlu, sigara içen bir vatandaşa sigarayı bıraktırdı, paketini aldı.