Sağlık

Sağlık Haberleri

Malatya'da maske takmayan 13 kişiye 11 bin TL ceza

Malatya'da yapılan kontrollerde, maske takmayanlara ceza kesiliyor. Denetim kapsamında, 13 şahsa maske takmamaktan 11 bin 700 TL para cezası uygulandı.

Meme kanseri tedavisi gören her 4 kadından 1’i lenfödem sorunu yaşıyor

Meme kanseri tedavisi gören her dört kişiden birinin lenfödem sorunuyla karşı karşıya kaldığını bildiren Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanı Fizyoterapist Prof. Dr. Gül Baltacı, Hastaların yaşam kalitelerini ciddi oranda azaltan bu rahatsızlıkla mücadele etmede fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarının önemli rol oynadığını belirterek, ' Erken dönemde fark edilip, onkoloji ve fizik tedavi uzmanlarının işbirliğiyle takip edilen lenfödemin istenmeyen etkilerini en aza indirmek mümkün olabiliyor' dedi.

Çınar, işyerlerinde incelemelerde bulundu

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İçişleri Bakanlığının yeni tip korona virüs salgınıyla etkin ve kararlı bir şekilde mücadele etmek adına başlattığı '7 Gün Boyunca 7 Ayrı Konuda Denetim' faaliyetleri gereği, Yeşilyurt'un farklı bölgelerindeki işyerlerini ziyaret ederek, temizlik, maske ve sosyal mesafe kuralları hakkında uyarılarda bulundu.

Bakan Koca: “Salgının İstanbul’daki seyrini masaya yatırdık”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'daki korona virüs salgınının seyrine ilişkin değerlendirme toplantısı gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Türkiye'ye 1,5 milyon grip aşısı

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği girip aşısı Malatya'ya geldi. Depolarda bulunan aşılar, talep eden vatandaşlara e-nabız sistemine göre vurulmaya başlanacak.

Kurallara uyanlara teşekkür, uymayanlara ikaz

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde, yeni tip korona virüs (Covid-19) denetimleri yapılıp, kurallara uyanlara teşekkür edilirken, uymayanlar ise ikaz ediliyor

Darende Devlet Hastanesi'ne doktor takviyesi

Malatya'nın Darende ilçesindeki Hulusi Efendi Devlet Hastanesi'ne 5 doktorun atama yapılmasıyla, hastanedeki doktor açığı önemli ölçüde giderildi

Uzmanı uyardı: 'Covid-19 hastaların yaklaşık yüzde 30'unda sinir sistemine tutunmuştur'

Korona virüs (Covid-19) hastalığının bir çok virüste olduğu gibi sinir sistemini tuttuğuna ve uzun süre gizli kalabileceğine dikkat çeken Nöroloji Hastalıkları Uzmanı Dr. Oktay Kapan, hastaların yaklaşık yüzde 30'unda Covid-19'un sinir sistemine tutunduğunu, hatta bu oranın daha fazla olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.

Malatya'da bir mahalle karantinaya alındı

Malatya'da bir mahalle yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Elazığ'da 235 filyasyon ekibi Covid-19'la mücadele ediyor

Elazığ'da 235 filyasyon ekibi Koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede kapsamında temaslılara ulaşmak için ev ev gezerek, salgının artmasının önüne geçilmesinde önemli bir görev üstleniyor.

Son 24 saatte korona virüsten 71 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 71 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 9 bin 224'e yükseldiğini açıkladı.

Malatya'da Covit -19 denetimi

Malatya'da Eylül ayı ortalarında düşüşe geçen yeni tip korona virüs vakaları bugünlerde tekrar artışa geçti.

Elazığ Valisi Yırık'tan 'rehavete kapılmayın' uyarısı

Geçtiğimiz haftalarda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Koronavirüs (Covid-19) vakalarında en fazla artışın olduğu iller arasında gösterdiği Elazığ'da düşüşün başladığını denetimlere katılan Vali Erkaya Yırık açıkladı, 'Bugün itibariyle 2-3 hafta önceki durumdan daha iyiyiz ama bu bizim rehavete kapılmamıza yol açmasın diyerek de uyardı.

Malatya Üniversitesi'nde Okul Sağlığı Hemşireliği Sertifika Eğitimi düzenlenecek

Malatya İnönü Üniversitesi tarafından Okul Sağlığı Hemşireliği Sertifika Eğitimi düzenlenecek.

Kızılay Kan Merkezi Müdürünün kök hücre bağışı, kanser hastasına umut oldu

Türk Kızılay Gaziantep Kan Merkezi Bölge Müdürü Dr. Halis Uzunkaya'nın kök hücre bağışı, 5 yıl sonra Malatya'da kan kanseri bir hastaya umut oluyor.

Kayısı çekirdeği çalışmaları ödül getirdi

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut'a 13'üncüsü düzenlenen Yılın Enleri Zirvesinde 'Yılın en iyi akademik girişimciliğe katkı sunan kadın ödülü' takdim edildi.

Bakan Koca, Yerli Aşı Ortak Çalışma Grubu Toplantısı’na başkanlık etti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yerli Aşı Ortak Çalışma Grubu'nun ilk toplantısına başkanlık etti. Bakan Koca, 'Türkiye'nin umudu bu odada. Bu toplantıda yapılan çalışmaları değerlendirip sonuçlandırma noktasında hızlı bir gayret içinde olacağız' dedi.

Bu hastalık dünyada sadece 4 kişide var

Malatya'da yaşayan Yavuz ailesi, dünyada sadece 4 ailede görülen 'Nasopalpebral Lipoma Coloboma' denilen göz çevresinde şekil bozukluğu hastalığı ile mücadele ediyor. Ailenin en küçük ferdi olan 4 yaşındaki Ayşenur'un tedavisi için 75 bin TL'ye ihtiyacı bulunuyor.

Ayak ülseri hayatını kararttı, evden dışarı çıkamıyor

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde Merkez Mahallesinde yaşayan Yaşat Turgut (47), ayak ülseri hastalığı nedeniyle ayağında yaralar oluştuğu için eve hapsolan adam Sağlık Bakanından ve Cumhurbaşkanı'ndan yardım bekliyor.