Sağlık

Sağlık Haberleri

Ayakkabılara kışlık bakım önerisi

Malatya'da ayakkabı tamircisi Mehmet Ceyhan, ayak sağlığının korona virüs döneminde daha da önem kazandığına dikkat çekti.

3 ilçenin kullandığı Tomografi cihazının aylardır arızalı olduğu iddia edildi

Malatya'nın Darende İlçesi Hulusi Efendi Devlet Hastanesi'ne bağış yoluyla temin edilen Malatya'nın hiçbir ilçesinde olmayan tomografi cihazının yaklaşık 2 aydır arızalı olduğu ve tamirinin yaptırılamadığı iddia edildi.

Kahtalı: 'Sağlık altyapımız sağlam'

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, 2020 yılı içerisinde hayata geçirdiğimiz 16 hastanemiz ile birlikte bir ilke daha imza attık' ifadelerini kullandı.

Sağlık Müdürü Bentli, Malatyalıları uyardı

Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, Malatya'da yoğun bakım doluluk oranının yüzde 60 seviyesinin üstüne çıktığını ifade ederek, böyle giderse yoğun bakımda yatak bulmakta sıkıntı yaşanabileceğini söyledi.

Malatya HES'de kırmızıya büründü

Malatya'da son günlerde vaka sayısının yüzde 35 armasının ardından Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasındaki risk haritasında da şehir neredeyse tamamen riski teşkil eden kırmızı renge döndü. Haritayı görenler şaşkınlığını gizleyemezken kentteki en risksiz bölgenin ise mezarlıklar olması dikkat çekti.

Malatya'da cadde ve sokaklar ilaçlı sularla yıkanıyor

Yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını sonrasında özellikle temizlik konusunda yoğun bir çalışma içerisine giren Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, sorumluluk alanı içerisinde bulunan cadde ve sokaklar ile ilçelerde de ilaçlı sularla yıkama çalışmaları gerçekleştiriyor.

Malatya hijyen çalışmaları sürüyor

Yeni tip korona virüs (Covid-19) pandemisinin Türkiye'de görüldüğü ilk günden itibaren dezenfekte ve hijyen çalışmalarını artıran Malatya Büyükşehir Beeldiyesi vatandaşların ortak kullanım alanlarında gerekli tedbirleri alıyor.

Kızılay Tüm Türkiye’yi Gönüllülük Çatısı Altında Buluşmaya Çağırıyor

Kızılay Tüm Türkiye’yi Gönüllülük Çatısı Altında Buluşmaya Çağırıyor

Rusya’da Covid-19’a karşı toplu aşılama başladı

Rusya'nın başkenti Moskova'da Covid-19'a karşı geliştirilen 'Sputnik V' aşısı halka uygulanmaya başladı.

Kan Bağışı Hafta Sonu Kısıtlaması Kapsamında Değil

Kan Bağışı Hafta Sonu Kısıtlaması Kapsamında Değil

İki kardeş aynı gün koronadan öldü

Malatya'nın Darende ilçesinde korona virüse yakalanan iki kardeş aynı gün hayatını kaybetti.

Malatya'da Covid-19 aşısı gönüllü vatandaşlara yapılmaya başlandı

Yeni tip korona virüsle (Covid-19) mücadele kapsamında Çin'den getirilen aşının gönüllü vatandaşlar üzerindeki denemeleri Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde de başladı.

Korona virüs korkusu kan bağışını düşürdü

Korona virüs salgını nedeniyle kan ihtiyacı artarken vatandaşlar ise pandemi nedeniyle kan vermekten çekiniyor.

Malatya'da vatandaş kurala uymuyor, kırmızı bölge yaygınlaşıyor

Malatya'da, yeni tip korona virüs (Covid-19) tablosu ağırlaşıyor. Hayat Eve sığar uygulamasına da yansıyan verilere göre, Malatya'da risk haritasının rengi tekrar kırmızıya döndü.

Darende'de korona denetimi

Malatya'nın Darende ilçesinde yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında denetim yapıldı.

CHP İl Başkanı Kiraz koronaya yakalandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz korona virüse yakalandı.

Çarpık Yüz'de erken teşhis önemli

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abuzer Gündüz, çarpık yüzde erken teşhisin önemine değindi.

İngiltere’de 5 Mayıs’tan bu yana en yüksek ölü sayısı

İngiltere'de korona virüs nedeniyle son 24 saatte 696 kişinin hayatını kaybetmesiyle 5 Mayıs'tan bu yana en yüksek günlük can kaybına ulaşıldı. Son 24 saatte 18 bin 213 yeni vaka tespit edilmesiyle toplam vaka sayısı 1 milyon 557 bin 7'ye yükseldi.

Sağlık Bakanı Koca’dan Bilim Kurulu sonrası açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Türkiye, yaygın filyasyon yapılması, vakaların hızlı tespiti, ülke genelinde standart tedavi protokollerinin uygulanması, erkenden tedaviye başlanması, evde izole edilen hastalara ilaç teslimi ve tüm bu hizmetlerin ücretsiz gerçekleştirilmesi yönünden dünyada fark yaratan bir ülke oldu' dedi.