Sağlık

Sağlık Haberleri

Ağrılar kayısı çekirdeği ile dindiriliyor

Malatya'da kayısı çekirdeğinden üretilen yağ ile vücut ağrıları dindiriliyor. İçerisinde siyanür bulunduğu bilinen kayısı çekirdeğinden üretilen yağlarda herhangi bir yan etki tespit edilmedi.

Çevrim İçi Laparoskopik Böbrek Tümörü Kursu

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde düzenlenen 'Laparoskopik Böbrek Tümörü Kursu' 30 ilden yaklaşık 300 doktorun katılımıyla çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Malatya'da virüsü yok eden lamba test edilecek

Virüs, bakteri ve mantar gibi patojenleri 8-10 saniye içinde yok etme özelliğine sahip olduğu bilimsel çalışmalarla ispatlanan 222 nm dalga boyunda çalışan Ultra Viyole (UV) lamba, Malatya İnönü Üniversitesi Laboratuvarı'nda test edilecek.

Ak Partili Kahveci'nin Covid-19 testi pozitif çıktı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Malatya'nın Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci'nin Covid-19 testi pozitif çıktı.

Bitkisel ilaçlardaki yan etkilere dikkat

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Turgut Özal Tıp Merkezi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hakan Parlakpınar, bitkisel ilacın birden fazla ilaç ile kullanıldığında yan etkileri oluşabileceğini belirterek uyarılarda bulundu.

Korona virüs hastalarına psikolojik destek

Malatya İnönü Üniversitesi tarafından öğrenci ve personellere yönelik korona virüs sürecinde Psikolojik Danışma Hizmeti verilmeye başlandı.

Kalça kırığında implan çalışması ile patent aldılar

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Reşit Sevimli'nin üzerinde çalıştığı 'Kalça Kırıkları' ile ilgili implant çalışması, Türkiye Patent Ofisi tarafından ulusal patent olarak onaylandı.

Büyükşehir Belediyesi'nden 19 milyon 296 bin liralık sosyal yardım

İmkanları dhilinde mağdur ve ihtiyaç sahibi insanlara el uzatan Malatya Büyükşehir Belediyesi, yıllardır verdiği ücretsiz sağlık hizmetleri ile ilaç yardımlarını sürdürüyor.

Koronaya iyi geliyor diyerek bal arılarına kendilerini ısırtıyorlar

Son zamanlarda özellikle bağışıklığı arttırdığı için bazı kişilerin arıların iğnesini vurdurmasıyla ilgili konuşan Malatya İnönü Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi Müdürü ve Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Parlakpınar, arı sokmasının korona virüse karşı etkili olduğuna yönelik bilimsel bir klinik çalışmanın yapılmadığını ve kanıtlanmadığını söyledi.

85 yaş üzeri vatandaşlar evlerinde aşılanmaya başlandı

Sağlık Bakanlığının aşılama takvimi doğrultusunda 85 yaş üzeri vatandaşlar evlerinde aşılanmaya başlandı.

Minik Rüya'dan buharlanan camlar için slikonlu maske çözümü

Malatya'da yaşayan ilkokul ikinci sınıf öğrencisi Rüya Yılmaz'ın, anneannesi maske taktığında gözlüklerinin buharlanması üzerine bulduğu pratik çözüm ilgi görüyor.

Binali Yıldırım’dan yerli aşı çalışmalarının geliştirildiği fabrikaya ziyaret

Türkiye Cumhuriyeti'nin 27'nci ve son Başbakanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi 28'inci Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde yerli aşı çalışmalarının yapıldığı fabrikaya ziyarette bulundu.

90'ın yaşın üzerindekilere aşıları evlerinde yapılıyor

Malatya'da olumsuz kış koşullarına rağmen ekipler, 90 yaş üzerindeki vatandaşların evlerine giderek, aşıyı yapıyor.

Huzurevi ve bakımevlerinde aşılama başladı

Çin'den getirilen korona virüs aşıları, Malatya'da huzurevleri ve bakımevlerinde de kalanlara bugün itibariyle vurulmaya başlanıldı.

Başhekim Aktürk'te aşı oldu

Sağlık Bakanlığı'nın korona virüse yakalanan sağlık çalışanlarında 6 ay şartını kaldırması üzerine Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erdal Aktürk'te aşı vurdurdu.

Malatya'da 90 yaş ve üzeri aşılanmaya başladı

Yeni tip korona virüs (Covid-19) önlemleri kapsamında Malatya'da sağlık çalışanlarının aşılaması tamamlandı, planlamada 90 yaş ve üzeri vatandaşların aşılamasına başlandı.

İngiltere’de son 24 saatte Covid-19’a bağlı 599 ölüm

İngiltere'de korona virüs salgınında son 24 saatte 599 kişinin hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybı 89 bin 860'a yükseldi. Ülkede yaklaşık 4 milyon kişi ise Covid-19'a karşı aşılandı.

Karantina süresince evde alınacak önlemler

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Covid-19 testi pozitif çıkmış kişilerin yapması gerekenleri ve karantina sürecinde alması gereken tedbirler için bilgi verdi.

Yüksek yağlı diyetten kaçının

Uzman Diyetisyen Kübra Şahin, güçlü bir bağışıklık sisteminin gitgide daha önemli olduğu günümüzde, yüksek yağlı diyetlerden uzak durulması tavsiyesinde bulundu.