Sağlık

Sağlık Haberleri

Küçük Eefe'nin tedavisine artık evinde devam edilebilecek

Malatya Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan Esenlik İmar İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi, epilepsi hastalığı ile mücadele eden 8 yaşındaki Batur Efe Kıroğlan'ın ihtiyacı olan jeneratörü aileye teslim ederek, küçük Efe'nin tedavisinin yeniden evinde yapılabilmesine destek verdi.

İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin, korona aşısı oldu

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, ülkede Covid-19 aşı kampanyasının başlamasının ardından korona aşısı yaptırdı.

Rektör Kızılay'dan pandemiyle mücadeleye övgü

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Türkiye'nin yeni tip korona virüs (Covid-19) ile mücadelede örnek olduğunu belirterek, 'Ülkemiz pandemiyle mücadele konusunda dünyaya örnek uygulamalara sahiptir'dedi.

Yeşilyurt'ta üst seviyede hijyen uygulamaları

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, artan koronavirüs salgını nedeniyle ilçedeki hijyen ve temizlik uygulamaların yoğunlaştırıldığını belirterek, Yeşilyurt'un sağlığını korumak öncelikli görevimizdir' diye konuştu.

Akciğer kanseri tedavisi için umutlandıran haber

İnönü Üniversitesinde sitotoksik ve antimikrobiyal aktiviteleri, Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyeleri tarafından belirlendi ve özellikle akciğer kanseri hücrelerinde etkisinin olduğu görülünce patent başvurusu yapıldı. Aradan geçen süre zarfında yapılan değerlendirme sonucu, Türk Patent Kurumu tarafından 'Benzimidazol metal komplekslerinin kanser hücrelerine sitotoksik etkisinin ve antimikrobiyal aktivitesinin tespiti' çalışması incelemeli patenti almaya hak kazandı.

Yeşilyurt'ta 'önleminizi alın sağlıklı kalın' kampanyası başlatıldı

Malatya Yeşilyurt Kent Konseyi ile Yeşilyurt İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle pandemi salgınına karşı toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla bir hafta sürecek olan 'Önleminizi Alın Sağlıklı Kalın' temalı kampanya başlattı.

Battalgazi Belediyesi'nin Covid-19 mücadelesi örnek oldu

Türkiye'de ilk Covid-19 vakasına rastlanılmasının ardından tedbirlerini üst seviyede tutan ve bugüne kadar 1 milyon adet maskenin dağıtımı yapan Malatya'nın Battalgazi Belediyesi, salgınla mücadele kapsamında düzenli periyotlarla 5 bin 950 alanda dezenfeksiyon çalışması gerçekleştirerek, verdiği etkin mücadele ile bölgedeki birçok belediyeye örnek oldu.

İşitme kaybı olan çocuğa kapalı kulak zarı ameliyatı

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi KBB Kliniğinde ilk kez bir çocuk hastaya kulak zarı onarımı ameliyatı endoskopik (kapalı) olarak yapıldı.

Karantinada ihtiyaçları Vefa Sosyal Destek Grubu karşılıyor

Malatya'nın Arguvan İlçesi Yazıbaşı (Narmikan) Mahallesi'nde karantina devam ederken, karantinadakilerin ihtiyaçları Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından karşılanıyor.

Yeşilyurt Belediyesi eczaneleri dezenfekte ediyor

Yeşilyurt Belediyesi ekipleri, salgın sürecinde hassas bir öneme sahip olan ilçe genelindeki 91 eczaneye yönelik dezenfektan işlemlerine hız verdi. Çalışmalar hakkında bilgi veren Yeşilyurt Belediye Başkanı Çınar, 'Pandemi ile mücadelede tedbirlerimizi artırdık' dedi.

Malatya'da gönüllülere vurulan Çin aşısında rapor edilen bir yan etki görülmedi

Çin'den gelen korona virüs aşısının gönüllüler üzerinde denendiği Malatya'da İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yaşar Bayındır, 'Hangi aşının daha iyi olduğunu tartışmaktansa 'Hastalık mı, aşımı' bunu tartışmamız lazım' dedi. Bayındır, ayrıca Aşıda şuana kadar herhangi bir yan etkinin de rapor edilmediğini söyledi.

Türkiye Kızılay’ın Çağrısına Cevap Verdi

Türkiye Kızılay’ın Çağrısına Cevap Verdi

Bilim dünyasını heyecanlandıran haber

İnönü Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. İsmail Özdemir ile Prof. Dr. Osman Çiftçi'nin 8 yıl önce hazırladığı çalışma, beyin tümörü kanseri tedavisine ışık olacak. Uluslararası patent alan çalışmanın ilerleyen dönemlerde özellikle kemoterapi sürecinde oluşan yan etkileri en az seviyeye düşürmesi bekleniyor.

Kış öncesi paletli ambulanslar hazır

Malatya'nın Akçadağ, Arapgir ve Pütürge ilçeleri ağırlıklı olarak kışın karda yaşanan yol kapanmalarında imdada yetişen paletli ambulanslar hizmete hazırlandı.

Malatya Büyükşehir'den maske, mesafe ve hijyen denetimi

Yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında Malatya Büyükşehir Belediyesi vatandaşların sağlıklı gıda ürünlerine ulaşmalarını sağlamak amacıyla denetimlerine aralıksız bir şekilde devam ediyor. Denetimlerde, maske, mesafe, hijyen ve etiket karşılaştırması yapılıyor.

Hekimhan'da bir mahalle karantinaya alındı

Malatya'nın Hekimhan İlçesinde bir mahalle, yeni tip korona virüs (Covid-19) vakaları nedeniyle karantinaya alındı.

Kanser tedavisinde yeni umut

Beyin tümörlerinin tedavisinde kullanılmak üzere geliştirilen 'Gümüş(I) N-Heterosiklik Karben Bileşikleri' için uluslararası patent alındı.

Ali Cüreoğlu, Covid-19'a yenildi

Malatya'da Esenlik Şirketi'nin danışmanı Ali Cüreoğlu, korona virüs tedavisi gördüğü hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Gürkan, pandemi sürecini değerlendirdi

Tüm dünya korona virüs pandemisiyle mücadele ederken yerel yönetimler de pandeminin önüne geçmek için çalışmalarını sürdürüyor. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, büyükşehir olarak gerçekleştirdikleri çalışmalardan bahsetti. Gürkan, dezenfekte, yardım ve maske gibi çalışmalar konusunda bilgi verdi.