Sağlık

Sağlık Haberleri

ABD’de Johnson & Johnson’ın Covid-19 aşısına onay

ABD Gıda ve İlaç Dairesi, Johnson & Johnson firmasının yeni tip korona virüse (Covid-19) karşı geliştirdiği aşının acil kullanımına onay verdi.

Dr. Mustafa Kadir Toktaş: “Doğal besinlerle dişleri korumak mümkün”

Meyve ve sebzelerde bulunan vitamin ve proteinlerin diş ve diş etleri için oldukça önemli olduğunu ifade eden Diş Hekimi Dr. Mustafa Kadir Toktaş, renkli meyve ve sebzelerin tüketimine dikkat çekti. Doğal besinlerle diş sağlığını korumanın mümkün olduğunu belirten Dr. Toktaş, bu meyvelerin tüketiminin arttırılmasıyla dişlerin doğal yoldan güçlenmesi ve temizlenmesinin sağlanabileceğini kaydetti.

Enfeksiyonlara yatkınlık, bağışıklığın aynası

Pandemi güçlü bağışıklık sistemine sahip olmanın ve aşıların önemini bir kez daha ortaya koyarken, Uzm. Dr. Necdet Yetim, immun sistemimizin güçlü ya da zayıf olup olmadığını belirleyecek özel bir testinin bulunmadığını söyledi. Uzm. Dr. Yetim, 'Bu konuda en önemli kriter, enfeksiyonlara yatkınlık derecesidir. Sık sık enfeksiyona yakalanıyor, ağır ve uzun geçiriyorsanız bu immün sisteminizin zayıf olduğunu gösterir. Bağışıklık sistemini güçlendirmek de elinizde' dedi.

Malatya'ya mutant virüs vakalarında artış

Malatya'nın Darende ilçesinde son günlerde mutasyona uğramış korona virüs vakalarının görüldüğü açıklandı.

Geleneksel ve tamamlayıcı tıbbın önemi anlatıldı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) tarafından online olarak düzenlenen, Uzun Dönem Bakımda Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Sempozyumu'nda, geleneksel tamamlayıcı tıp üzerinde durularak önemi anlatıldı.

Malatya'da 90 bin doz aşı yapıldı

Korona virüs aşısının uygulanmaya başlaması ve alınan sıkı tedbirlerin netice vermesi sonucu Türkiye 1 Mart'ta yerinde karar dönemi ile kademeli olarak normalleşme sürecine girecek. Malatya'da da nüfusun yüzde 60'ının aşılandığını belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, kısıtlamaların kalkıp kalkmayacağının vaka sayılarına bağlı olduğunu söyledi.

Kalp krizi geçiren 112 personeline ambulans helikopter yetişti

Malatya'da, kalp krizi geçiren 112 personeli 112'ye ait ambulans helikopter ile hastaneye kaldırıldı.

MTÜ'de başarılı karın içi kitle operasyonu

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Gökhan Söğütlü ve Doç. Dr. Burhan Hakan Kanat, intraabdominal tümoral (karın içi) kitle operasyonunu başarıyla gerçekleştirdi.

Doğanşehir 785 ünite kan ile kan bağışında 79 ili geride bıraktı

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde geçtiğimiz günlerde düzenlenen kampanyada 785 ünite kan toplanarak ilçeler arası bağış rekoru kırıldı. Kızılay Şube Başkanı Ramazan Soylu, Kaymakam İbrahim Köroğlu'na plaket vererek teşekkür etti.

Bakan Koca 1 haftada 100 bin nüfusta görülen vaka sayısı en çok artan 5 ili açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19 vaka oranlarında 1 haftada 100 bin nüfusta görülen vaka sayısı en çok artan ve en çok azalan 5 ilin yer aldığı tabloyu paylaştı. Tabloya göre en çok artış olan il Bilecik, en çok azalış olan il ise Bitlis.

Kaymakam Öztaş aşı oldu

Malatya'nın Hekimhan ilçesi Kaymakamı Muhammed Öztaş covid-19 aşısı oldu.

Asırlık çınar Hanife Nine de Covid-19 aşısı oldu

Malatya'da yaşayan 107 yaşındaki Hanife Şahin'e, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Evde Bakım Birimi tarafından Covid-19 aşısının ikinci dozu vuruldu.

Karın ağrısı yaşayan hastanın rahminden 72 miyom çıkarıldı

Malatya'da, karın ağrısı ve karnındaki şişlik şikayetiyle hastaneye başvuran hastanın rahim duvarındaki 72 miyom, başarılı operasyonla çıkarıldı.

Kaymakam Dolaş korona virüs aşısı oldu

Malatya'nın Arguvan ilçesi Kaymakamı Gökhan Dolaş, İlçe Toplum Sağlığı Merkezi'nde korona virüs aşısı oldu.

Malatya'da korona virüs vaka sayılarında korkutan yükseliş

Korona virüse karşı bugün ilk doz aşısını vurduran Malatya Valisi Aydın Baruş, son günlerde haftalık vaka sayısı ortalamalarında yüzde 50'lik bir artışın yaşandığını belirterek Malatyalıları rehavete kapılmamaları konusunda uyardı.

Kireçlenme kadın ve erkekleri benzer oranlarda etkiliyor

Kireçlenmenin dünyada ve Türkiye'de en sık görülen eklem hastalığı olduğunu belirten Doç. Dr. Sena Tolu, Kadın ve erkekleri benzer oranlarda etkiler. Özellikle el ve diz kireçlenmesi kadınlarda erkeklere göre daha sık görülür' dedi.

33 haftalık hamile sağlık çalışanı Covid-19 aşısı oldu

Kadın Doğum Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özlem Moraloğlu Tekin, Türkiye'de uygulanan inaktif Covid-19 aşısının yapı itibariyle şuan gebelere ve emziren annelere uygulanan birçok aşı ile aynı olduğunu, dolayısıyla uygulanmasında bilimsel olarak bir sakınca görülmediğini söyledi.

Belediye personeline Kızılay'a kan desteği

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'in çağrısı üzerine belediye personeli tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını nedeniyle kan stokları kritik seviyenin altına düşen Türk Kızılay'ına kan bağışında bulundu.