Sağlık

Sağlık Haberleri

Türkiye Covid-19 sürecini başarıyla sürdürüyor

Türkiye'nin Covid-19 salgını sürecini bugüne kadar başarıyla yönettiğini belirten Uzman Dr. Kenan Kalı, sağlık çalışanları ve yaşlı vatandaşlar kategorisinde başlatılan aşılama çalışmalarının da salgının sönümlendirilmesi yolunda çok önemli bir işlev üstleneceğini söyledi.

Malatya'da sağlıkçılara 2. doz aşıları vurulmaya başlandı

Korona virüs ile mücadele kapsamında Malatya'da bugüne kadar 24 bine yakın aşılama yapılırken, sağlık çalışanlarında 2. doz aşıları da bugün vurulmaya başlanıldı.

Bakan Koca’dan Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Bugün itibarıyla 2 milyon 800 bini aşkın vatandaşımızın ilk doz aşılaması tamamlandı. Yarından itibaren ilk aşılanan grubumuzun ikinci doz aşılarına başlıyoruz. Amacımız hedef nüfusumuzun en az yüzde 60'ının aşılanmasını sağlamaktır dedi.

Kalp krizi geçiren kadın helikopter ile hastaneye yetiştirildi

Malatya'da kalp krizi geçiren kadın hava ambulansıyla hastaneye yetiştirildi.

Malatya'da 1001'inci kök hücre ve kemik iliği nakli gerçekleştirildi

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesinde bulunan Onkoloji Hastanesinde 1001'inci kök hücre ve kemik iliği nakli gerçekleştirildi. Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Türkiye'de kamu ve üniversite hastaneleri arasında 3 yıldır birinci olduklarını söyleyerek başarıda emeği olan tüm doktor ve sağlık çalışanlarını kutladı.

112'ye 9 ambulans takviyesi

Malatya'da, 9 tam donanımlı ambulans törenle teslim edildi. 112'ye teslim edilen ambulanslar ilçelerde görev yapacak.

Malatya'da 75 yaş üzeri 3 bin kişi Covid-19 oldu

Malatya'da 75 yaş üzeri 3 bin kişi son 6 ay içinde Covid-19 olması nedeniyle aşı olamıyor. Malatya'da bugüne kadar 31 bin kişiye yeni tip korona virüs (Covid-19) aşısı yapıldı.

Yanık tedavisinde dünyada bir ilk: Türkiye’de uygulanıyor

4D teknolojisi dünyada ilk kez yanık tedavisi için kullanılıyor. Ankara Şehir Hastanesinde kullanılan yöntemle hastaların kendi yağ dokusundan oluşan hücreler, 4 boyutlu yazıcı ile şekillendirilerek vücudun yanık olan bölgesine uygulanıyor.

Yeşilyurt 2 bin 280 kez dezenfekte edildi

Malatya Yeşilyurt Belediyesi bünyesinde kurulan dezenfektan ekibi, korona virüs salgınına karşı ilçeki kamu binaları, okul, park, eğitim merkezleri, muhtar evleri ve iş yerlerini toplam 2 bin 280 kez dezenfekte etti

İtalya’da Covid-19’a bağlı can kaybı 90 bini aştı

İtalya'da korona virüs salgınında son 24 saatte 422 kişinin daha hayatını kaybetmesi ile toplam can kaybı 90 bin 241'e yükseldi.

Kızılay'dan kan bağışı çağrısı

Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu, özellikle kış aylarında azalan kan stokları için duyarlı vatandaşlara çağrıda bulunarak destek istedi.

Malatya'da sağlık camiasından rehavet uyarısı

Korona virüs salgını ile mücadelede en ön safta görev alan sağlık çalışanları, halkın aşılama bitmeden rehavete kapılmamasını istiyor.

Bera testi ile işitme kaybı kesin olarak tespit edilebiliyor

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniğinde kullanılmaya başlanılan Bera testi ile artık hastalardaki işitme kaybı kesin olarak tespit edilebilecek.

Bakan Koca’dan ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ paylaşımı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından Şeyh Edebali'nin 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' sözüyle bir video paylaştı.

Diyaliz hastası, karlı yol açılarak hastaneye yetiştirildi

Malatya'da diyaliz hastası bir şahıs rahatsızlanınca hastaneye götürülmek istendi. Ancak kar nedeniyle yolun kapalı olmasından ambulans köye ulaşamadı. Karlı yol açılıp, şahıs hastaneye yetiştirildi.

Malatya Büyükşehir personeli Karayılan Covid-19'a yenildi

Malatya Büyükşehir Belediyesi personeli Erdal Karayılan Covid-19'a yenildi.

Cüzzam hastalığında kısa sürede bulaş riski çok düşük

Dermatoloji Uzmanı Dr. Pınar Yönter Oğuz, ülkemizde kayıtlı 544 cüzzam hastası olduğunu belirterek, bulaş riskinin oldukça düşük olduğunu ifade etti.

Yanık vakalarında doğru bilinen yanlış uygulamalar

Günlük yaşamda ev ya da iş ortamında yaşanabilecek kazaların başında gelen yanık vakalarında ilk müdahalenin önemi ve doğru bilinen yanlışları anlatan İlk ve Acil Yardım Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ali Gözüküçük, yapılan yanlış uygulamaların yanan bölgede fonksiyon kaybına ve hatta ölüme dahi neden olabileceğini belirtti. Gözüküçük, böbrek ve kalp yetmezliği gibi sağlık sorunlarını meydana getirebilecek elektrik yanıkları konusunda ise uyarılarda bulundu.

Solumun egzersizleri koronavirüs semptomlarını azaltıyor

Kovid-19 pandemisiyle birlikte solumun egzersizlerinin öneminin daha da arttığını belirten Fizyoterapist Nahide Koçer, bu egzersizler sayesinde akciğer kapasitesinin arttırılarak solunum yetmezliği semptomlarının azaltılabileceğini söyledi.