Sağlık

Sağlık Haberleri

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Kovid-19 Aşısı Oldu

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Kovid-19 Aşısı Oldu

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden sağlıkçılara hediye paketi

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından pandemi döneminde büyük bir fedakarlıkla görevlerinin başında olan sağlık çalışanlarına fedakar çalışmalarında yanlarında olduğunu göstermek amacıyla bir program düzenlendi.

Sağlık görevlilerinin aşılanmaları sürüyor

Türkiye'de, Acil Kullanım Onayı verilmesinin ardından CoronaVac aşısı Malatya'da da sağlık çalışanlarına vurulmaya devam ediyor.

Kardiyoloji uzmanından sigara ve alkol uyarısı

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Hakan Taşolar, sigara ve alkol kullananlarda kalp hastalığının daha fazla görüldüğünü söyledi.

Malatya'da sağlık görevlilerine aşılar vurulmaya başladı

Çin'den gelen Covid-19 aşısı sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlanırken, Malatya'da da ilk aşılar gönüllü olan sağlık çalışanlarına yapılmaya başlanıldı.

Sağlık Bakanı Koca, korona virüs aşısı oldu

Acil Kullanım Onayı verilmesinin ardından ilk CoronaVac aşısı Ankara Şehir Hastanesi'nde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya yapıldı.

Battalgazi Belediyesi'nden sağlık yatırımına büyük destek

Eskimalatya'nın Sağlık Merkezi ihtiyacını gidermek için kolları sıvayan Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Eskimalatya'da mülkiyeti Battalgazi Belediyesi'ne ait olan 5 dönümlük alanı, 2 katlı Sağlık Merkezi yapımı için imzalanan protokol ile Sağlık Bakanlığı'na devretti.

Çavuşlu Mahallesi karantinaya alındı

Malatya'nın Doğanşehir İlçesi Çavuşlu Mahallesi tarantına altına alındı.

Başhekim Beytur'dan aşı açıklaması

Kısa süre içinde tüm ülkede başlayacak aşı çalışmaları ile ilgili konuşan Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ali Beytur, korona virüse karşı korunmanın en etkili yollardan birinin aşı olduğunu söyledi.

Kan stokları tükeniyor

Covid-19 pandemisi nedeniyle kan stoklarının azalmasından dolayı, vatandaşlar kan bağışına davet edildi. Sokağa çıkma kısıtlamasında kan bağışı yapılabiliyor.

Turgut Özal Tıp Merkezi'nde 1 yılda 458 organ nakli gerçekleşti

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde 2020 yılında 244'ü karaciğer nakli olmak üzere toplam 458 organ nakli gerçekleştirildi. Bölge illerine de şifa dağıtan merkezde, pandemi sürecinde ise 250 bin PCR testi yapıldı.

Doğa Felaketlerini Engelleyebilecek Çalışma

Dünya Değişim Akademisi tarafından her iki ayda bir gerçekleştirilen Değişim Şenliği Covid-19 nedeniyle alınan önlemler kapsamında, 8-9-10 Ocak tarihlerinde tüm dünyaya ONLINE olarak sunulacak.

Malatya'da kısıtlamalar işe yaradı, vaka sayısı düştü

Korona virüs ile mücadele kapsamında uygulanan yeni kısıtlama ve tedbirler Malatya'da da meyvesini vermeye başladı. Önceleri ortalama günlük 700 vakanın çıktığı Malatya'da, kısıtlamalar ile birlikte bu sayı 100'lere kadar geriledi. İl Sağlık Müdürü Prof. Recep Bentli ise vatandaşları rehavete karşı uyararak, alınan tedbir ve kurallara uymalarını istedi.

Doğanşehir Devlet Hastanesi bu yıl hizmete girecek

Malatya'nın Doğanşehir ilçesine yenisi yapılan Devlet Hastanesi bu yıl hizmete sunulacak.

Başhekim Aktürk'ten aşı değerlendirmesi

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erdal Aktürk, aşı ile ilgili tartışmaların gereksiz olduğunu belirterek, virüsten korunmak için aşının yaptırılmasının gerektiğini, bunun başka yolu olmadığını vurguladı.

Çin'in demokratik olamayan tutumlarından dolayı aşılarına güven azaldı

Malatya İnönü üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Metin Genç, Çin hükümetinin demokratik olamayan tutumlarından dolayı getirilen aşılara güvenin azaldığına dikkat çekerek, ancak aşının yaptırılması gerektiğini söyledi.

Profesör Şahin'den korona aşısı önerisi

Malatya İnönü üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Şahin, yeni tip korona virüs (Covid-19) aşısı konusunda bakanlık onayından geçmiş aşılarda tereddüt edilmemesi gerektiğini vurgulayıp, yaptırılmasını tavsiye etti.

Uzman doktordan mutasyon açıklaması Bu mutasyonun olmasının sonuçlarını şuan da henüz bilmiyoruz

Covid-19'un mutasyon geçirmiş hali dünya genelinde görülmeye başladı. Son olarak da ülkemizde 15 kişide bu virüsün tespit edildiği açıklandı. Mutasyon hakkında konuşan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Emin Maden, 'Bu mutasyonun olmasının sonuçlarını şuan da henüz bilmiyoruz' dedi.

Fabrika gibi okul

Malatya Hasan Akbudak İMKB Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Teknolojisi Bölümü öğrencileri 80 ton dezenfektan malzemesi üreterek, 3 milyon TL ciro sağladı.