Sağlık

Sağlık Haberleri

Tek böbrekli hasta, yapılan operasyonla dünya literatüründe 84'üncü vaka oldu

Elazığ'da 32 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrası bir böbreğini kaybeden, zamanla diğer böbreğinden de rahatsızlanan bir hasta, uygulanan Perkütan yöntemiyle sağlığına kavuşarak dünyada 84'üncü vaka olarak kayıtlara geçti.

İspanya’da 10 bin 491 yeni korona virüs vakası

İspanya Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülke genelinde 10 bin 491 vaka tespit edildiği duyuruldu.

Doç.Dr. Çılgın,'Emzirme oranı yüzde 43, yüzde 100 olması gerekir'

Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere ülke genelinde yapılan öneri ve uyarılara rağmen bebeklerde emzirme oranının düşük olduğuna dikkat çeken Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Hasan Çılgın, 'Ülkemizin verilerine göre emzirme ve anne sütünün kullanımı vurgulanmasına rağmen ilk 6 ayda ek gıdasız oranı yüzde 43'lerde görülmektedir. Oysaki bütün bilgilendirme, reklam ve Sağlık Bakanlığı'nın önerilerine rağmen bu oran yüzde 100'e çıkması gerekirken oran oldukça düşüktür' dedi.

Malatya'da korona virüs bilançosu açıklandı

Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, korona virüsün kentteki bilançosunu açıklayarak, Covid-19 hastalarının bulunduğu yoğun bakımlardaki doluluk oranımız yüzde 69,2 iken Covid-19 haricindeki insanların bulunduğu yoğun bakımlardaki yatak doluluk oranımız yüzde 40'dır dedi.

Mediline Hastanesi ile Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası arasında protokol

Elazığ Mediline Hastanesi ile Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası arasında sağlık protokolü imzalandı.

İmmün plazma için merkez oluşturuldu

Malatya'da, yeni tip korona virüs (Covid-19) hastaları için Bağışçı Çağrı ve Koordinasyon Merkezi oluşturuldu.

Efe bebeğin tedavisi için 2.2 milyon dolar gerekli

Elazığ'da 1 yaşına girecek olan Yiğit Efe, 3 aylıkken ortaya çıkan kas hastalığı olarak bilinen SMA Tip1 ile cihaza bağlı olarak yaşam mücadelesi veriyor. Tek çaresi ABD'de yapılan ve yaklaşık 2 milyon 200 bin dolar maliyetli gen tedavisi olan Yiğit Efe'nin ailesi, ilgililerden yardım bekliyor.

Covid-19 kurallarına uyanlara teşekkür, uymayanlara ceza

Malatya'nın Darende ilçesinde, Covid-19 kurallarına uyanlara teşekkür edilip, uymayanlar ise ceza kesilip uyarıldı. Darende'de yeni tip korona virüs denetimleri artırıldı.

Arguvan'da Covid-19 denetimleri arttırıldı

Dünyayı kasıp kavuran ve Türkiye'de de daha fazla yayılmaması için önlemler alınan yeni tip korona virüs (Covid-19) için denetimler aralıksız sürdürülüyor.

Uzm. Dr. Azar, 'Maske takmayanlardan uzak durun'

Maske kullanımının önemine değinen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Cebrail Azar, kamuya açık alanlarda maske takmayan kişilerden uzak durulması gerektiğini söyledi.

Yeşilyurt'ta muhtarlara 'Covid-19' tedbirleri anlatıldı

iki gün süren programda mahalle muhtarlarına 'Covid-19' salgını kapsamında alınması gereken tedbirler ve kurallar hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

Elazığ Valisi uyardı: 'Vaka sayımız yüksek, rehavete kapılmaya gerek yok'

Korona virüs (Covid-19) vakasının artış olduğu iller arasında bulunan Elazığ'da Vali Erkaya Yırık, katıldığı denetimlerde, Zaten vakamız yüksek, rehavete kapılmaya gerek yok, maske, mesafe ve temizlik konusuna uyalım diyerek vatandaşları uyardı.

Bakan Koca uyardı, Elazığ'da maske kullanımı yüzde 100'e ulaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın vaka sayısında artış olduğunu belirttiği iller arasında yer alan Elazığ'da herkesin maske taktığı gözlemlenirken, tedbiri arttıran polis ve zabıta da uyarılarda bulundu.

Covid-19'u yenen doktor tekrar görevine başladı, 'Maske' ve 'Karantina' uyarısı yaptı

Elazığ'da pandemi servisinde hastalarını tedavi ederken korona virüse (Covid-19) yakalanıp atlatan ve görevine dönen Uzm. Dr. Eyüp Oğuz, karantinaya alınan insanların odalarını, evlerini terk ettiğini, yakalandıklarını duyduklarını, bunların sağlık çalışanlarını yorduğunu söyledi.

Malatya'da 'Covid-19 Pandemisi ve Aşı Süreci İçin Güncel Yaklaşımlar' konulu e-panel

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) tarafından 'Covid-19 Pandemisi ve Aşı Süreci İçin Güncel Yaklaşımlar' konulu e-panel düzenlendi.

Koronayı yenen başhekim görevine döndü

Geçtiğimiz günlerde korona virüse yakalanan Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erdal Aktürk, evdeki tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuşarak yeniden virüsle mücadele için görevinin başına döndü.

Pandemi sonrası kalp krizi geçirenlerin üçte biri hastaneye başvuruyor

Pandemi süreci başladıktan sonra kalp krizi geçirmekte olan her üç kişiden yalnızca birinin hastaneye geldiği ortaya çıktı.

Malatya'da 400'ün üstünde sağlıkçı Covid-19 oldu

Yeni tip korona virüs ile mücadele de aktif rol oynayan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde 400'ün üzerinde sağlık çalışanı da enfekte olmuş durumda. Başhekim Prof. Dr. Ali Beytur, pandemi tedavisinde ise kesinlikle tıp fakültesi öğrencilerinin görevlendirilmediğini söyledi.

Battalgazi Belediyesi'nde HES uygulaması başladı

Türkiye'de korona virüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından zorunlu hale getirilen HES Kodu uygulaması, Malatya'nın Battalgazi Belediyesi tarafından bugünden itibaren uygulanmaya başlandı. Mesai saatinin başlaması ile birlikte tüm personel ve vatandaşlar HES kodu ile Battalgazi Belediyesine girebilecekler.