Sağlık

Sağlık Haberleri

“Burun spreyi projesi ile dünyada biz de yerimizi alacağız”

Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, Covid-19'a karşı burun spreyi projesinin somut sonuçlarla başarıya ulaşması ile bilim dünyasında öncü rol üstlenen bir üniversite ve ülke olarak yeni bir başarı hikayesi daha yazılacağını söyledi.

Kopan parmakları 6 saatlik operasyonla dikildi

Elazığ'da 4 çocuk annesinin patozda kopan 3 parmağı, zamanında hastaneye ulaştırılması sayesinde 6 saatlik operasyonla yerine dikildi.

Dünyaya İlk Defa Sunulan Teknik

Doğal ve sağlıklı bir yaşam için çok yararlı bir Asana (Yoga duruşu) tekniği daha, insanlara ilk kez uygulama detaylarıyla tanıtıldı.

Korona aşısı Malatya'da da yapılacak

Çin'li ilaç firması tarafından geliştirilen ve Türkiye'de 9 ilde yapılacak olan Covid-19 aşısı Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yapılacak.

Covit-19 aşısı dünya ile aynı zamanda ülkemizde de başlatıldı

Covit-19 hastalığına karşı Çin menşeili Sinovac Biotech firması tarafından geliştirilen aşının seri üretiminden önceki son aşaması olan gönüllü insanlar üzerinde denenmesi yani faz-3 çalışması dünya ile aynı zamanda ülkemizde de başlatıldı.

Malatya'da ev karantinasına uymayan 10 kişi yurtlara yerleştirildi

Malatya Valisi Aydın Baruş, kentte yeni tip korona virüs kapsamında ev izolasyon kuralına uymayan 10 kişinin yurtlarda karantinaya alındığını belirterek, Malatya için kritik sürecin halen sürdüğünü, bu nedenle vatandaşların kurallara mutlaka uyması gerektiğini söyledi.

Elazığ'da Covid-19 denetimi

Elazığ'da Koranavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında jkent merkezinde denetim gerçekleştirildi.

Malatya'da zatürre aşısına yoğun talep

Son günlerde Malatya'da zatürre ve grip aşısına yoğun talep olduğunu ifade eden Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, bu aşıların korona virüse karşı herhangi bir koruma sağlamadığını belirterek, 'Covid-19 enfeksiyonu geçirirken aynı zamanda bir zatürre geçirip durumu ağırlaşmasın diye bu aşıları sadece riskli grup diye tabir edilen kronik hastalar için öneriyoruz' dedi.

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Eren, Covid-19'a yakalandı

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamer Eren'in Koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıktığı öğrenildi.

Başhekim Aktürk korona virüse yakalandı

Korona virüse yakalanan Malatya Turgut Özal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erdal Aktürk, evinde karantinaya alındı.

Elazığ'da örnek çalışma, plazma bağışları için çağrı merkezi

Türkiye'de ilk kez Elazığ'da Kan Arıyorum Yardımlaşma ve Eğitim Derneği (KAYED) bünyesinde açılan 'Çağrı Merkezi', tüm dünyayı etkisi alan korona virüs (Covid-19) salgınına karşın imnün plazma tedavisi için gerekli kan ihtiyacını karşılamada yardımcı olarak hastaların umudu oluyor.

Elazığ'da jandarmadan Covid-19 denetimi

Elazığ'da jandarma ekipleri, Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında uygulama yaparken, evde izolasyonda olanları da kontrol ediyor.

Kızılay, doktora saldırıyı kınadı

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Arife Şimşek' e görevi başında iken hasta yakınları tarafından saldırıda bulunuldu.

Yazıhan'da 23 okula temiz belgesi

Malatya'nın Yazıhan İlçesinde 23 okul temiz belgesi almaya hak kazandı.

Milletvekili Kahtalı'dan Battalgazi Devlet Hastanesi inşaatında inceleme

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, yapımı süren Battalgazi Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunarak yetkililerden son durum hakkında bilgiler aldı.

Arguvan'da Covid-19 denetimi arttırıldı

Yeni tip korona virüs (Covid-19) vakalarının artış gösterdiği Malatya'nın Arguvan ilçesinde Covid-19 denetimi arttırıldı.

Kaymakam Duran ve Güder'den maske denetimi

Malatya'nın Battalgazi ilçe Kaymakamı Abdul Kadir Duran ve Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, ilçe genelinde maske ve sosyal mesafe denetimi yaptı. Gerçekleşen denetimlerde esnaf ve vatandaşlardan maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uymaları istendi.

Cengiz'den kan bağışına destek

Malatya'nın Kuluncak Belediye Başkanı Erhan Cengiz, kan bağışında bulunarak, herkesi kan bağışına davet etti.

Milletvekili Kahtalı, Covid-19 bilgisi aldı

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli'yi ziyaret ederek, yeni tip korona virüs (Covid-19) çalışmaları hakkında bilgi aldı.