Sağlık

Sağlık Haberleri

Rektör Kızılay'dan maske uyarısı

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, yeni tip korona virüs (Covid-19) konusunda maske uyarısı yaparak, 'Covid 19'a yakalanınca kabahati başkasına bulmayın. Tedbir önler' dedi.

Bakan Koca Maskeyle nefes almak, solunum cihazına bağlanarak nefes almaktan kolaydır

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maske kullanımının önemine vurgu yaparak, 'Maskeyle nefes almak, solunum cihazına bağlanarak nefes almaktan kolaydır' dedi.

Malatya'da korona testi için başvurular artıyor

Yeni tip korona virüs vakalarının artış gösterdiği illerden olan Malatya'da, günde ortalama bin 400 kişiye test yapılıyor. İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, filyasyon ekibinin aldığı testler ile birlikte günlük bin 300-bin 400 test yaptıklarını belirterek 'Bu da iş yükümüzü arttırıyor' dedi.

Covid-19 testi pozitif çıkanlara evde izole önerisi

Malatya'da Covid-19 testi pozitif çıkanlara evde izole önerisi yapıldı.

Türkiye'nin En Büyük Onkoloji Hastanesi 3 yılda tamamlandı

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesinde faaliyetlerine başlayan Onkoloji Hastanesi 3 yılda tamamlandı.

Bakan Koca 4 ilin valisiyle toplantı yaptı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Samsun, Sakarya, Sivas ve Kocaeli illerinin valileriyle değerlendirme toplantısı yaptığını bildirdi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahiplerine şifa oluyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlar tarafından kullanılmayan ihtiyaç fazlası ilaçları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Silvan’da 3 bina karantinaya alındı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde korona virüs tedbirleri kapsamında 3 bina karantinaya alındı.

Son 24 saatte korona virüsten 14 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte 14 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 5 bin 798'e yükseldiğini açıkladı.

Bakan Yardımcısı Çataklı: 'Rehavet ortamına doğru gidiş var ancak sonuçları yıkıcı'

Malatya'da yeni tip korona virüs (Covid-19) denetimlerine katılan İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, 'Bir rehavet ortamına doğru gidiş var ancak sonuçları yıkıcı. İnsanlarımızın, sevdiklerimizin, yakınlarımızın kayıplarına yol açıyoruz. Dolayısıyla bu hususta bir toplumsal farkındalığın yeniden oluşturulmasına ihtiyaç var' dedi.

Malatya'da Pandemi Polikliniği sayısı 3'e çıkarıldı

Korona virüs (Covid-19) vaka sayısı artış göstermeye başlayan Malatya'da, Pandemi Polikliniği sayısı 3'e çıkarıldı.

Korona virüsten ölen Doktor Özlü, uzmanlık eğitimini Malatya'da aldı

Yeni tip korona virüsten ölen Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde Psikiyatri Uzmanı olarak görev yapan 35 yaşındaki Dr. Mustafa Özlü'nün uzmanlık eğitimini Malatya'da yaptığı bildirildi. Özlü için Malatya Tabip Odası baş sağlığı mesajı yayımladı.

Fazla tatlı kan şekerini yükseltiyor

Bayramda tatlı ve çikolata tüketiminde aşırıya kaçmanın ciddi sorunlara yol açabileceği uyarısında bulunan Diyetisyen Veysel Ciğerli, tatlı tercihinin sütlü tatlılardan yana olması gerektiğini söyledi.

Malatya Onkoloji Hastanesi kanser hastalarına şifa olacak

Geçtiğimiz günlerde medikal onkoloji servisi ile hizmet vermeye başlayan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesindeki Onkoloji Hastanesi, gelişmiş tedavi yöntemleri ve 5 yıldızlı oteli aratmayan konforuyla kanser hastaları için şifa olacak.

Malatya'da korkutan vaka artışı

Malatya'da yeni tip korona virüs vaka sayılarında ciddi artış yaşanıyor. Vali Aydın Baruş, 1 Temmuz sonrası vakaların artışa geçtiğini belirterek, şu ana kadar 44 vatandaşın hayatını kaybettiği Malatya'da vaka sayısının 2 bini geçtiğini ifade etti.

Malatya Büyükşehir'den 'Ziyan olmasın şifa olsun' kampanyası

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği, 'Ziyan Olmasın Şifa Olsun' Kampanyası'nda toplanan 700 bin TL. değerindeki ilaçlar, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere İnsani Yardım Vakfı (İHH) teslim edildi.

Malatya Onkoloji Hastanesi hizmete başladı

Malatya İnönü Üniversitesi Onkoloji Hastanesi hizmete başladı.

Rektör Karabulut, Eğitim ve Araştırma Hastanesini ziyaret etti

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin uygulama hastanesi olarak kullanılacağı Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesini ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Malatya'nın bir öğrenci kenti, bir sağlık merkezi olması için el birliği ile çalışacağız dedi.

Vali Özkan’dan Covid-19 uyarısı

Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, Korana virüs (Covid-19) nedeniyle il dışından gelen vatandaşları uyardı.