Sağlık

Sağlık Haberleri

CHP, sağlıkçılara koruyucu tulum desteğinde bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın temin ettiği koruyucu tulumları sağlıkçılara teslim etti.

Başkan Beyoğlu'ndan esnafa korona virüs uyarısı

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, esnafı ziyaret ederek kentte artan vaka sayıları nedeniyle kurallara uymaları çağrısında bulundu.

Güzellik uzmanı Sıla Doğu’dan hanımlara yazın cilt bakımı tavsiyeleri

Televizyon ve magazin dünyasından önemli isimlere güzellik ve bakım hizmeti veren Sıla Doğu, ter bezlerinin daha çok çalıştığı sıcak yaz aylarında hanımların cilt bakımında nelere dikkat etmesi gerektiğini anlattı.

Vaka sayısı artan Diyarbakır'da vatandaşlar eve çekildi

Diyarbakır'da yeni normalleşme süreciyle birlikte son 14 gün içinde 450 kişi korona virüse yakalandı. Yaklaşık 650 kişinin de evlerinde karantinada olduğu kentte vatandaşların evlerine çekilmesi sonucu sokaklar boş kaldı.

İyileşen hastadan doktoruna şiirli teşekkür

Elazığ'da tıkanan 5 ana damarı stent takılarak açılan hasta, kendisini sağlığına kavuşturan doktoruna şiir yazarak teşekkür etti.

Elazığ'da antikor testleri başladı

Korona virüs (Covid-19) salgınına karşı bağışıklığın tespiti için bir çok ilde olduğu gibi Elazığ'da da antikor testlerinin yapılmaya başlandığı bildirildi.

Başkan Beşikci'den esnaf ziyareti

Diyarbakır'ın Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, covid-19 salgını sebebiyle faaliyetlerine ara verilen ve kontrollü sosyal hayata geçişle birlikte yeniden açılan esnafı hafta sonu ziyaret etti.

Bu moda kalp krizine davetiye çıkarıyor

Diyetisyen Tuğçe Yılmaz, Glütensiz beslenme aslında sadece çölyak hastaları için geçerlidir. Ancak bu tür beslenme son yıllarda sağlıklı insanlar arasında da giderek yaygınlaşıyor. Glütensiz diyet modasına ayak uyduranlar sağlığını nasıl bir riske attığından habersiz. Bilimsel araştırmalar glütensiz diyetin ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını ortaya koydu dedi.

Diyarbakır Ticaret Borsasında korona virüs alarmı

Diyarbakır Ticaret Borsası Başakın Engin Yeşil, 2 yönetim kurulu üyesi ile 2 personelde korona virüs tespit edildiğini açıkladı.

Silvan'da 8 kişinin korona virüs testi pozitif çıktı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yüksek ateş, baş ve karın ağrısı şikayeti ile hastaneye başvuran 8 kişinin korona virüs test sonucu pozitif çıktı. Korona virüs testi pozitif çıkan 8 kişi, Diyarbakır'a sevk edildi.

Covid-19’a karşı ilk yerli sentez ilaç

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve TÜBİTAK Covid-19 Türkiye Platformu çatısı altındaki bilim insanları tarafından geliştirilen Favipiravir isimli ilacın yerli sentezi üretildi. İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Güzel ve ekibi ile Atabay Kimya Firması tarafından sentezlenip ruhsatlandırma aşamasına gelen yerli sentez ilacın ilk numunesi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'a sunuldu. Bakan Varank, 'Yerli ve milli olarak kendi sentezimizle geliştirilmiş çok önemli bir ilacı üretmiş olduk. Ruhsatlandırma aşamasına gelmiş olması bizim açımızdan hem mutluluk hem de gurur verici' dedi. Yerli sentez Favipiravir ilacının ruhsatlandırma aşamasının tamamlanması sonrasında, tedavide kullanılması ve ihraç edilmesi planlanıyor.

Türk Kızılay'ı 152. Yaşında

Türk Kızılay'ı 152. Yaşında

Prof. Dr. Atmaca, Metakognitif terapist unvanı alarak dünyada 5 psikiyatri profesöründen biri oldu

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murad Atmaca, metakognitif terapist unvanı alarak Türkiye'de ilk, dünyada ise 5 psikiyatri profesöründen biri oldu.

Yenişehir Belediyesinden kan bağış kampanyasına destek

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Belediyesi, Kızılay'ın kan stoklarının düştüğünü açıklamasının ardından destek vermek amacıyla kan bağışında bulundu.

Diyarbakır'da vaka sayıları artıyor, ikinci dalga endişesi devam ediyor

Yeni normalleşme süreci devam ederken Diyarbakır'da korona virüs salgınında ikinci dalga endişesi devan ediyor. Son 10 günde 350 kişi hastanede tedavi altına alınırken, yaklaşık 550 kişinin ise evlerinde karantinada tutulduğu öğrenildi. Sağlık Bakanı Koca, dün Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Orta Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kısmi bir artışın olduğunu söyledi.

Bağlar Belediyesi, Kur'an kurslarını dezenfekte ederek steril hale getirdi

AK Partili Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni normalleşme takvimi kapsamında 15 Hazirandan itibaren aşamalı olarak hizmet vermeye başlayacak olan Kur'an kurslarını dezenfekte ederek eğitime hazır hale getirdi.

“Fizyoterapinin önemi her geçen gün daha fazla artıyor”

Uzman Fizyoterapist Ahmet Burak Sezgin, fizyoterapinin öneminin her geçen gün daha fazla arttığını söyleyerek, bütüncül tıpla birlikte fonksiyonel tıp bakış açısıyla yol alınmasının altını çizdi.

İğneden korkan kadınlar, basınçlı dolguyla istedikleri dudaklara sahip olabilecek

Diyarbakır'da Neslim Güngen Güzellik Merkezi, iğneden korkan kadınlar için iğnesiz ve acısız bir yöntem olan basınçlı dudak dolgusu yapmaya başladı. Merkezde yapılan işlemde kadınlar, şişme ve morarma olmadan 20 dakika içinde dolgun dudaklara sahip olabiliyor.

Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinde korona virüs denetimi

Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Sedat Özkul, korona virüs tedbirleri kapsamında hastanede aksaklıkların yaşanmaması için denetim gerçekleştirdi.