Sağlık

Sağlık Haberleri

Bakan Koca: 'Türkiye'nin en düşük ölüm oranına sahip ülkelerden biri olduğunu görüyorsunuz'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Yüzde 60'dan yüzde 12'ye kadar vakaların zatürre olma oranı düştü. Zatürre oranı ne kadar düşürülürse ölüm oranı o kadar azalmaktadır. Şimdi ise zatürre ile doğrudan ilişkili ölüm oranlarına bakalım. ABD'de ölüm oranları yüzde 5,3, İspanya'da yüzde 10,5, İtalya 13,2, Almanya 3,5, Birleşik Krallık 13,5, Fransa 17,3, Çin yüzde 5,5, Belçika yüzde 14,7, Türkiye yüzde 2,3. Türkiye'nin en düşük ölüm oranına sahip ülkelerden biri olduğunu görüyorsunuz' dedi.

Gazi Üniversitesi Hastanesi plazma nakli ve kan stokları için kan bağışı kampanyası başlattı

Gazi Üniversitesi Hastanesi, korona virüs salgını nedeniyle azalan kan stoklarını artırmak ve plazma naklinde kullanabilmek amacıyla kan bağışı kampanyası başlattı. Bugün itibariyle başlayan kampanyanın ilk bağışçısı ise Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Hastane Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Demircan oldu.

Başhekim Beytur'dan Sağlık Çalışanlarına Teşekkür

Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Ali Beytur'dan Sağlık Çalışanlarına Teşekkür mesajı yayımladı.

Saç dökülmesine botoks tedavisi

Erkeklerden neredeyse yarısının saç dökülme problemini yaşadığını belirten Dr. Emrah Çinik, botoks tedavisi hakkında bilgi verdi.

Akçadağ'ın Küçükkürne Mahallesi'nde karantina kaldırıldı

Malatya'nın Akçadağ ilçesine bağlı Küçükkürne Mahallesi'nde sürenin dolması ve şüpheli vakaya rastlanmaması nedeniyle karantina kaldırıldı.

Maskenize yanlışlıkla dokunmanız durumunda dahi çöpe atın

Korona virüs salgınında bulaş riskini önlemek için takılan maskelerin doğru şekilde kullanılması büyük önem taşıyor. Yıpranma, nemlenme ve yırtılma gibi durumlarda değiştirilmesi gereken maskelerin yanlışlıkla dokunma durumunda dahi kirlenmiş kabul edilerek kapalı bir çöp kutusuna atılması gerekiyor.

Korona virüs döneminde saç ekimi

Uzun yıllar İzmir'de Saç Ekimi Koordinatörülüğü görevinde bulunan Yasemin Gülgör, saç ektirmenin belli bir sürecinin olduğunu söyledi. Ekimden sonraki ilk 10 günün çok önemli olduğunu belirten Gülgör, 'Saç ekiminden sonraki ilk 10 gün mümkünse dışarıda çok fazla dolaşamamak ve rahat bir süreç geçirmek gerekiyor. Korona virüs nedeniyle devletimizin ve Sağlık Bakanlığının evinizden çıkmayın mesajı verdiği bu günlerde saç ektirmeyi düşünenler için belki bir alternatif süreç sunabilir' dedi.

(Özel) Korona virüsü yenen doktor: 'Ateş yüksekliği yaşamadım'

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan Asistan Doktor Merve Altıntaş, Covid-19'u yenerek görevine döndü. Virüse yakalandığı süreçte ateşinin yükselmediğini söyleyen Altıntaş, hastalığı yenmek için moralin yüksek tutulması gerektiğini vurguladı.

Elazığ'da korona'yı yenen hastalar alkışlarla taburcu edildi

Elazığ'da korona virüsü yenen 2 hasta daha alkışlar eşliğinde hastaneden taburcu edildi. Vali Çetin Oktay Kaldırım, bugüne kadar kentte taburcu olan hasta sayısının 33 olduğunu açıkladı

Yoğun bakımdan alkışlarla servise alındı

Malatya'da yeni tip korona virüs nedeniyle yoğun bakımda tedavisi tamamlanan hasta, servise alkışlarla alındı.

Gönüllü oldular, günde 2 bin maske üretiyorlar

Altındağlı kadınlar, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı'nın talimatıyla kurulan 'Maske Dikim Atölyesi'nde koruyucu maske dikmeye başladı. Hepsi gönüllü olarak çalışan kadınlar, günde 2 bin maske üretiyor.

Son 24 saatte 3 bin 977 yeni Covid-19 vakası tespit edildi

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 35 bin 944 korona virüs testi yapıldığını ve 3 bin 977 yeni vaka tespit edildiğini duyurdu.

Bakan Koca: 'Yeşilköy'de inşa ettiğimiz çok amaçlı hastane her türlü afette güçlü bir sağlık alt yapısı oluşturacak'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yeşilköy'de inşa edilen çok amaçlı hastanenin güçlü bir sağlık alt yapısı oluşturacağını kaydetti.

Kızılay’dan anlamlı plazma bağışı filmi

Kızılay’dan anlamlı plazma bağışı filmi

Ankara Şehir Hastanesinde Covid-19 teşhis ve tedavi süreçleri görüntülendi

Yeni tip korona virüs salgınıyla mücadelede önemli görev üstlenen Ankara Şehir Hastanesinde Covid-19 şüphesiyle gelen hastaların teşhis prosedürü ve tanı alan hastalara uygulanan tedavi süreci Bakanlık tarafından görüntülendi. Görüntülerde, pandemiye karşı mücadele veren sağlık çalışanlarının, acil servisten yoğun bakıma kadar çalışmaları yer alıyor.

Diyarbakır'a ücretsiz dağıtılacak maskeler geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşlara ücretsiz maske verileceğini duyurmasının ardından Diyarbakır'da 360 eczaneye teslim edilen maskeler, SMS alan vatandaşlara dağıtılacak.

Sağlık Bakanı Koca: 'Artan test sayımıza rağmen vaka artış hızımız azalıyor'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bugün eklenen 4 bin 353 vaka ile toplam vaka sayısı 78 bin 546'ya ulaştı. Bin 542 hastamız iyileşti. Toplamda Covid-19 hastalığını yenen 8 bin 631 vatandaşımız oldu. Artan test sayımıza rağmen vaka artış hızımız azalıyor dedi.

73 yaşındaki KOAH hastası korona virüsü yendi

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde korona virüs teşhisi konulan ve hastaneye yatırılan 73 yaşındaki hasta, 7 gün süren tedavi sonucunda iyileşerek taburcu edildi.

Korona virüs çocukları da yakalıyor

Diyarbakır Dicle Üniversitesinde 10 çocuğun korona tedavisi gördüğü ve 1 tanesine oksijen verildiği belirtildi. Dicle Üniversitesi Çocuk Göğüs Hasatlıkları Hastanesi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Velat Şen, çocukları olan ailelere korona virüse karşı uyarılarda bulundu. Çocukların korona virüsten korunması gerektiğini belirten Şen, Çocuklar erişkinlere göre bu hastalığı daha hafif atlatıyor. Ancak bu çocukların bulaştırdığı anlamına gelmiyor. Bu nedenle çocuklar korona virüsün süper taşıyıcısı söz konusu olduğundan dolayı onları korumamız ve bulaştırıcılıklarını önlememiz gerekiyor' dedi.