Başhekim Beytur'dan Sağlık Çalışanlarına Teşekkür

Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Ali Beytur'dan Sağlık Çalışanlarına Teşekkür mesajı yayımladı.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Gecesini gündüzüne katan, ailesinden günlerce uzak kalan, bu zorlu günlerde görevde olan sağlık çalışanlarımız, 

Sizlere canı gönülden teşekkür eder, şükranlarımı sunarım. 

Covit-19 enfeksiyonunun ülkemizde görülmesi üzerine ilk olarak Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet KIZILAY,  Tıp Fakültemiz dekanı Prof. Dr. Mahmut DURMUŞ ve ilgili öğretim üyelerimiz ile hastane pandemi kurulu oluşturduk. İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi olarak covit-19 ile mücadeleye 20 Mart 2020 günü Malatya, Elazığ, Adıyaman ve Tunceli illerinin covit-19 PCR testlerini yaparak başladık. 

İlk hastamızı yatırdığımız 23 Mart 2020 tarihinden önce 3 yoğun bakım ünitemiz ve 4 servisimizi hazır hale getirdik. En kötü duruma karşı bir o kadar daha hasta yatağını hizmete sunmaya hazırız.

Hastanemize covid-19 şüphesiyle 570’i çocuk olmak üzere toplam 2922 hasta başvurdu. Bu hastalardan 1703’üne PCR testi yapıldı. Bunlardan 50’sinin sonucu pozitif geldi.

Covit-19 testi pozitif gelen veya testi negatif olmasına karşın akciğer muayene ve görüntüleme bulguları hastalıkla uyumlu olan 16’sı çocuk toplam 198 hasta yatırıldı. 

Covit-19 pozitif hastaların 39’u taburcu edildi, bir hastamız vefat etti ve 10 covit-19 pozitif hasta halen yatmaktadır. Hâlihazırda hastanemizde 11’i yoğun bakımda olmak üzere pozitif ve şüpheli toplam 32 hasta yatmaktadır. 

Türkiye'de ilk kez hastanemiz terzihanesinde cerrahi maske üretimine başladık ve pek çok hastaneye örnek olduk. Ardından üniversitemiz Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı bünyesinde maske üretimine başlanarak bugüne dek yaklaşık 120.000 maske ürettik. 

Sağlık Bakanlığı tamimlerinden önce hastanemize gelen herkese maske verilmeye başlandı. Bu süreçte Sağlık İl Müdürlüğümüz kanalıyla Bakanlığımızca hastanemize 69.600 cerrahi maske gönderildi.

Alkol bazlı el dezenfektanı sıkıntısına karşı üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü hocamız Prof. Dr. Bülent ALICI ve Eczacılık Fakültesi dekanı Prof. Dr. Süleyman SANDAL’ın destekleri ile yaklaşık 2 ton el dezenfektanı üretildi. 

Dr. Öğretim Üyesi Cemal KOYUNOĞLU, Doç. Dr. Teoman KARADAĞ ve Doç. Dr. Fatih BULUT koordinesinde Mühendislik Fakültesi, OSB Meslek Yüksek Okulundaki 3D yazıcılar kullanılarak ve hastanemiz imkânları ile yüz siperliği üretildi ve bağışlanan siperliklerle birlikte personelimize dağıtıldı. 

Birimlere dağıtılan koruyucu ekipmanlara ek olarak tüm personelimize kişisel koruyucu ekipman dağıttık. 

İlgili mevzuat çerçevesinde 3250 akademik ve idari personelimizden 260 kişi engelli, gebelik ve kronik hastalık izni kullanmaktadır. 

Kanuni hakları olmasına rağmen evde oturmak yerine kendi istekleriyle çalışmak isteyen engelli ve kronik hastalığı olan personellerimiz de oldu. Bu arkadaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum.  

İlk günden itibaren Sağlık Bakanlığımız salgına karşı düzenli olarak kılavuzlar yayınladı ve sürekli güncelledi. Ayrıca her konuda destek olan Sağlık Bakanlığımıza çalışanlarımız adına teşekkür ederim. 

Türkiye Cumhuriyeti'nin dünyaya örnek olan pandemiyle mücadelesi bizleri onurlandırmaktadır. Devletimizin gücünü her daim yanımızda hissetmekteyiz. 

Salgınla mücadelenin başarılı olabilmesi için önerilen koruyucu ekipman kullanımına, sosyal mesafeye azami riayet etmenizi istirham eder, tüm çalışanlarımıza idari ekibim adına tekrar teşekkür ederim. 

Hastanemize katkıda bulunan kuruluşlar:

1. Dulkadiroğlu Dezenfektan (İzmir)
2. Emkasan Tekstil Mehmet KARABULUT (Malatya)
3. Engin Fırat Prodüksiyon (Malatya)
4. Ford Otosan (Adapazarı)
5. Ilsan Tekstil (Malatya)
6. Inovapek (İnönü Üniversitesi Teknokent)
7. Malatya Eğitim Vakfı
8. Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Fırat ve Beydağı Gençlik Merkezleri
9. Malatya Hayriye Başdemir İlköğretim Okulu
10. Malatya Pazarı, kayısı ve çerez ikramı (İstanbul)
11. Malatya Şehit Kemal Özalper Endüstri Meslek Lisesi
12. Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanlığı
13. Mustafa Mirza, Yamanlar Makine (İstanbul)
14. Nef Vakfı (İstanbul)

Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN