Sağlık

Sağlık Haberleri

Kontakt lens kullanımına dikkat

Op.Dr. Şeyda Atabay, kontakt lens kullanırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.

Önce korona virüsü yendi sonra kalp krizini

Malatya'da 39 yaşındaki bir hasta yakalandığı korona virüsü yendi. Yoğun bakımdan çıktığı gün kalp krizi geçiren hastaya bu sefer anjiyo yapıldı. İki badireyi de atlatan hasta başarılı tedavi ile sağlığına kavuşarak taburcu edildi.

Pandemi hastanelerine Günsan desteği

Günsan, koronavirüsle mücadele kapsamında yapımına başlanan sahra hastanelerine ürün tedarik edecek. Şirket, sahra hastanelerinin başta solunum cihazları olmak üzere, yoğun bakım ve ameliyathane gibi tüm kritik alanlardaki priz gruplarının üretimini gerçekleştirecek.

Kursiyerden işçilere maske desteği

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in 21. yüzyılın halk evleri olarak nitelediği Çankaya Evlerinden Ümitköy Çankaya Evi kursiyeri Sevgi Görenel, Çankaya Belediyesi emekçileri için su geçirmez yıkanabilir kumaştan maske dikerek çalışanlara armağan etti.

Plazma tedavisinde sevindiren gelişme

Türkiye'de korona virüse karşı ilk kez Malatya'da yoğun bakımda tedavi gören hastaya uygulanan plazma tedavisi sonuç verdi. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, plazma tedavisi uyguladıkları yoğun bakımdaki hastadan tüp ve solunum cihazını çıkardıklarını açıkladı.

MHP Malatya İl Teşkilatın'dan Kızılay'a kan bağışı

MHP Malatya İl Teşkilatı Kızılay'a Kan Bağışında Bulundu.

17 Değişim Uzmanı Sertifikalarını Aldı!

Dünya Değişim Akademisi ve Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YENİSEM) işbirliği ile kişisel gelişim alanında bir çığır açan Değişim Uzmanlığı Eğitim Programı’nın 7. Dönem kursu online olarak gerçekleşti.

Malatya'da sağlık çalışanlarına siperlik destek

Malatya'da grafik tasarımcısı olan Engin Fırat'ın ürettiği siperlikler, Sağlık Çalışanları Eğitim ve Dayanışma Derneği'nin aracılığı ile sağlıkçılara dağıtıldı.

Doğum sonrası bölgesel problemlere dikkat

Yağlanmanın değişik sebeplerden dolayı olabildiği gibi genetik faktörlere, beslenme, yaşam alışkanlıkları, ilaç kullanımı ve bazı hastalıklara bağlı pek çok faktörle de olabileceğine dikkat çeken Op. Dr. Ayşen Bilge Sezgin, belirli bölgelerde istenmeyen yağların toplanmasına lipodistrofi denildiğini ifade etti. Sezgin, özellikle bu tip durumlarda liposuction işleminin çok iyi sonuçlar verdiğine vurgu yaptı.

Elazığ'da bir ilçeye giriş çıkış yasaklandı

Elazığ'ın Baskil ilçesine yönelik Korona virüs tedbirleri kapsamında toplu ulaşım dahil zaruri hizmetler hariç bütün araç giriş çıkışları yasaklandı, tedbirler alındı. Öteyandan, kent merkezinde de bir apartman daha karantinaya alındı.

Korona virüsü yenen genç doktordan plazma bağışı

Korona virüs (Covid-19) tedavisi tamamlanan asistan doktor Hasan Balıkçı, plazma bağışının bir vefa borcu olduğunu söyleyerek, İmmün plazma tedavisi için bağışta bulundu.

Kronik hastalıklarına rağmen 70 yaşında Koronayı yendi

Tunceli'de Korona virüs tedavisi gören kronik nefes darlığı ve tansiyon hastası 70 yaşındaki Hüseyin Demirci, hastalığı yenerek bugün sağlık çalışanlarının alkışları arasında taburcu edildi.

“Kalp hastalıkları ertelenebilir değil önlenebilir hastalıklardır”

Kalp Hastalıkları Uzmanı Dr. Begüm Öztürk, 'Sigara içenler koronavirüs enfeksiyonlarına daha kolay yakalanıyor. Sigara bırakıldıktan 2 sene sonra kalp ve damar hastalıkları riski yarı yarıya düşüyor' dedi.

Korona virüsle mücadelede filyasyon çalışmaları böyle yapılıyor

Sağlık Bakanlığı tarafından korona virüse karşı oluşturulan filyasyon ekipleri mücadele büyük yer kaplıyor. Vakaların tespitinden sonra korunma ve kontrol önlemlerini almak için saha çalışmaları yapan ekipler, vaka ile teması olan kişileri de tarayarak virüsün yayılma hızının düşüşe geçmesini sağlıyor.

Korona virüs ile baş etmek için uyku kalitesine dikkat

Op.Dr. Arif Eroğlu, uyku kalitesine dikkat edilmesine uyarılarda bulundu.

Doç. Dr. Esin Yalçınkaya: 'Birkaç önlemle onlarca hayatı kurtarmak, bu oranları düşürmek mümkündür'

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Esin Yalçınkaya, 'Basit bir matematiksel hesapla bile kurallara uyan ve çevresini uymak konusunda uyaran bir kişi onlarca hayatı kurtarabilir. Her zaman tekrar ettiğimiz gibi el yıkamak, sosyal mesafeyi korumak, maske takmak, odaları havalandırmak ve evde kalmak gibi birkaç önlemle onlarca hayatı kurtarmak, bu oranları düşürmek mümkündür' dedi.

Çocukları olan ailelere korona virüs uyarısı

Dicle Üniversitesi Çocuk Göğüs Hasatlıkları Hastanesi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Velat Şen, çocukların korona virüsten korunması gerektiğini belirterek, Çocuklar erişkinlere göre bu hastalığı daha hafif atlatıyor. Ancak bu çocukların bulaştırdığı anlamına gelmiyor. Bu nedenle çocuklar korona virüsün süper taşıyıcısı söz konusu olduğundan dolayı onları korumamız ve bulaştırıcılıklarını önlememiz gerekiyor' dedi.

Koronayı yendiler alkışlarla taburcu edildiler

Malatya'da korona virüs nedeniyle hastanede tedavi altına alınan ve sağlığına kavuşan 2 kişi, sağlık çalışanlarının alkışları arasında taburcu edildi.

Aile Danışmanı Bilgili: 'Covid-19 salgını bireysel ve aile bütünlüğünüzü bozmasın'

Güven Çayyolu Sağlıklı Yaşam Kampüsünden Aile Danışmanı ve Yaşam Koçu Hatice Bilgili, 'İş, özel ya da sosyal hayatın kısıtlanması insanın duygu durumunu olumsuz etkiliyor. Bu çatışma ortamını engellemek, olumsuz duygularla baş edebilmek ve kriz durumunu sağlıklı yönetebilmek için bireysel alanlarınıza ve etkinliklerinize saygı duyun. Bağışıklık sisteminizi güçlü tutun ve sağlıklı yaşam biçimi davranışlarınızı geliştirin' dedi.