Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

Ömer Çelik AK Parti laik devlet düzenini savunmaktadır

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 'Laiklik prensibi sadece bir düzenleme olarak değil, aynı zamanda da bir toplumsal barış ilkesi olarak anayasadaki yerini koruyacaktır. AK Parti laik devlet düzenini savunmaktadır' dedi.

AK Parti'den Malatya'da üye seferberliği

Malaty Soykan Yeni Cami önündeki meydanda kurulan stantta AK Parti'ye üye kaydı yapılmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 110 bin üzerinde yeni yatağı öğrencilerimizin hizmetine sunacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şu ana kadar sadece 2 okulda karantina uygulamasına gidildi. Vaka durumuna göre bazı sınıflar karantinaya alınabilir ama okul ilçe ve il çapında bir kapanma kesinlikle düşünmüyoruz. Pek çok şehrimizde yurtlarda kalmak için başvuran öğrencilerimizin neredeyse tamamının talebini karşıladık. İnşaatı süren yurt çalışmalarıyla 110 bin üzerinde yeni yatağı öğrencilerimizin hizmetine sunacağız dedi.

İçişleri Bakanı Soylu: “Siz ne kadar iyi yaparsanız memleketimizin dışa bağımlılığı o kadar azalır”

3'üncü Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi'nde savunma sanayii firmalarının temsilcilerine seslenen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Siz ne kadar iyi yaparsanız memleketimizin dışa bağımlılığı o kadar azalır. Bunların her birisi ihraç kalemi olarak bizim ülkemizi daha fazla güçlendirme kabiliyetine sahip olur, ülkemizin ve milletimizin özgüvenini arttırır' dedi.

ABD Büyükelçiliğinden GAİB'e ziyaret

ABD Ankara Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Roy Perrin ve ABD Adana Konsolosluğu Ekonomi İşleri Müdürü Reaz Mehdi Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Fikret Kileci'ye bir ziyaret gerçekleştirdi. Yapılan görüşmede; pandeminin bölge ve ülkeye etkilerinden ihracata kadar birçok konunun istişare edildiği öğrenildi.

Kahtalı: 'Köylümüzün ürünü artık para ediyor'

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, ziyaretlerde yaptığı konuşmada, üzüm ve kayısıdan örnek vererek, 'Köylümüzün ürünü artık para ediyor' dedi.

Deva Battalgazi İlçe Başkanlığından Bir İstifa Daha

Tuğba Farimaz Demokrasi ve Atılım Partisi Malatya Battalgazi Kadın Çalışmaları Başkanlığı görevinden İstifa Ettiğini Açıkladı.

Bakan Çavuşoğlu, Polonya Cumhurbaşkanı Duda ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile bir araya geldi.

İYİ Partili Lütfü Türkkan, 36 milyonluk krediyi ödememiş

AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu düzenlediği basın toplantısında İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'a yüklenerek, 'Lütfü Türkkan, kamu bankalarından aldığı 36 milyon dolar krediyi, yok etti ve geri ödemedi' dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: “Muhaliflerim beni Ankara’nın papağanı olarak tanıtıyor”

Anadolu Üniversitesinde düzenlenen 2021-2022 Akademik Yıl Açılış Töreni'nde fahri doktora unvanı verilen KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, törende yaptığı konuşmada KKTC muhalefetini eleştirerek, Bana her türlü suçlamayı yapıyorlar. Beni 'Ankara'nın papağanı' olarak tanıtmaya devam ediyorlar dedi.

'AK Parti ülkenin en büyük gençlik hareketidir'

Ak Parti Diyarbakır İl Gençlik Kolları Teşkilatı tarafından 'Mahalle Bizim Gençlik Bizim' programı kapsamında Diyarbakır'ın 32 mahallesinde gençlerle bir araya gelindi. Diyarbakır İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Mahsum Melikoğlu, Ak Parti'nin ülkedeki en büyük gençlik hareketi olduğunu ifade ederek, 'Buluşmalarımızda gençlerimiz siyasi büyüklerimizle bir araya gelme, onları tanıma, fikir beyan etme, sıkıntılarını dile getirme fırsatı yakalıyorlar. Bu anlamda çok iyi geri dönüşler alıyoruz' dedi.

Başkan Samanlı, Ayrışmıyoruz, Bir Oluyoruz

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanlığı, yoğun bir hafta sonunu geride bıraktı.

BM Genel Sekreteri Guterres’ten, Kıbrıs özel temsilciliğine Colin Stewart önerisi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs özel temsilciliği için Kanadalı diplomat Colin Stewart'ı tavsiye etti.

TBMM'nin yeni yasama yılı

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, 27.dönem 5. yasama yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Yırık: 'Vali-Mülkiye Başmüfettişliğine atanmamın AK Parti İl Başkanı ile ilişkilendirmeye çalışılmasını üzülerek takip ediyorum'

Resmi Gazete'de yayımlanan karar doğrultusunda mülkiye başmüfettişliğine atanan Elazığ Valisi Erkaya Yırık, 'Mülkiye Başmüfettişliğine atanmamın kasıtlı ve art niyetli bir şekilde AK Parti İl Başkanı ile ilişkilendirmeye çalışılmasını üzülerek takip ediyorum' dedi.

Başkan Kazgan ve MHP'li heyet ev sohbetlerinde buluştu

Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan ve MHP İl Başkanı Mesut Zamanlı Akçadağ İlçesi'nde düzenlenen 'ev sohbetleri' programına konuk oldu. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği programda Akçadağ'ın coğrafi işaretli 'kömbesi' bir kez daha test edildi.

Gürcistan’da yerel seçimlerde oy verme işlemi sona erdi

Gürcistan'da düzenlenen yerel seçimlerde oy verme işlemi yerel saatle 20.00'de sona ermesinin ardından oy sayma işlemi başladı. Sandık çıkış anketlerine göre iktidardaki Gürcü Hayali Partisi seçimi önde götürüyor.

Katar’da ilk kez yapılan Şura Meclisi seçimlerine katılım oranı yüzde 44

Katar'da ilk kez düzenlenen Şura Meclisi seçimlerine katılım oranının yüzde 44 olduğu açıklandı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Özdemir Hedefi sözde Kürdistan olan projelere sessiz kalacak değiliz

Kayseri'de düzenlenen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genişletilmiş Bölge Toplantısı'nda konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, NATO üyesiyiz diye PKK/PYD terör örgütüne destek sunan ve nihai hedefi sözde Kürdistan olan projelere sessiz kalacak değiliz. Ayrıca Türkiye'nin güvenlik açığını kapatmak üzere başta uzun menzilli hava savunma sistemi olmak üzere ihtiyacımız olan silah sistemlerinin hangisinin nereden tedarik edeceğimiz hususu da Amerika Birleşik Devletleri veya NATO'nun haddi ve hukuku değildir dedi.