Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

Bakan Karaismailoğlu: “Dünya tersine döndü

SAMSUN (İHA) – Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'nin son 19 yılda gösterdiği gelişmelere dikkat çekerek, 'Türkiye'nin ne kadar geliştiğini, Avrupa'yı bile ne kadar aştığını herkes görüyor. Zaten gelişmekte olan tüm ülkeler gelip, Türkiye'yi örnek alıyorlar. Dünya tersine döndü' dedi.

MHP’li Kalyoncu: İzmir Körfezi’ni Kirleten İzmir Büyükşehir Belediyesidir!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP’li siyasiler İzmir Körfezi’ndeki kirliliği örtbas etmek için Gediz Nehri’ni günah keçisi ilan ediyorlar.

İçişleri Bakanı Soylu: 'Tayyip Erdoğan sadece Türkiye'nin değil bu coğrafyanın ve insanlığın büyük devrimcisidir'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, partisinin Diyarbakır İl Başkanlığı önünde yaptığı açıklamada, Bana Tayyip Erdoğan'ı tanımla derseniz, ben Tayyip Erdoğan'ı tanımlarım. O sadece Türkiye'nin değil, bu coğrafyanın ve insanlığın büyük devrimcisidir' dedi.

Vatandaşlardan Ali Babacan’a sert tepki Seni davar çobanı tutan olmaz

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde yaptığı esnaf ziyaretinde hiç beklemediği tepkilerle karşılaştı. Bir vatandaş 'Allah akıl fikir versin, seni davar çobanı tutan olmazdı. Sen AK Parti'de itibar kazandın. AK Parti'nin karşısına geçince kime hizmet edeceksin?' ifadelerini kullanınca Ali Babacan zor anlar yaşadı.

En yüksek bütçe eğitim ve sağlığa

Ak Parti Gaziantep Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, devam eden 2022 yılı için devam eden görüşmelerde bütçe teklifinde en çok payın eğitim ve sağlığa yrıldığını söyledi.

Aydın: 'Adıyaman'a gençlik ve spor alanında önemli yatırımlar kazandırdık'

AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman'a 2002'den beri önemli yatırımlar kazandırdıklarını söyledi.

Bakan Soylu'ya Diyarbakır'da sevgi seli

Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen ve 19 Ekim Muhtarlar günü programı kapsamında muhtarlar bir araya gelen Bakanı Süleyman Soylu, temasları çerçevesinden Yenişehir İlçesi Sanat Sokağında sevgi seli arasından esnaf ziyaretinde bulundu, Millet Kıraathanesinde ise gençlerle bir araya geldi.

Bakan Soylu'dan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na: 'Bu millet hiçbir şeyden korkmadı'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara yönelik tehditlerine atıfta bulunarak, 'Birkaç gün önce ana muhalefet partisi genel başkanı tehdit etti. Hepimizi tehdit etti. Hesap soracakmış. Senin soracağın hesaplar kimdi? Bu millet hiçbir şeyden korkmadı' dedi.

CHP Grup Toplantısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kamuda sözleşmeli çalışanlarla ilgili olarak, Normal bir devlet memurunun sahip olduğu eğitime sahipler, aynı eğitimi görüyorlar. Aynı iş yerinde beraber çalışıyorlar ama kadrolu memurların sahip olduğu hakların hiçbirisine sahip değiller dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togo’dan ayrıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika turunun ikinci durağı Togo'daki temaslarını tamamlayarak ülkeden ayrıldı.

Mv. Çakır' Yeni Cami Yılsonunda Açılacak'

'Camideki çalışmalar devam ediyor, bir aksilik çıkmazsa yılsonunda ibadete açılacak'

Mv. Ağbaba'dan İşkur'a Eleştiri

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TYP Kapsamında İŞKUR Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl okullar kapalıyken alınan personel sayısının azaltılmasını eleştirdi.

Malatya Baro Başkanı Demez'den Kavala tepkisi

Malatya Baro Başkanı Avukat Onur Demez yaptığı açıklamada, bazı ülkelerin yayımladıkları Osman Kavala hakkındaki bildiriye tepki göstererek, ''Bağımsız yargı sistemimize yönelik yapılan, hukukun üstünlüğü ve demokrasi anlayışımıza gölge düşüren bu faydasız tavsiye ve telkinleri kabul etmiyoruz' dedi.

AK Parti heyeti muhtarlar ile bir araya geldi

AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin ve Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanından İmamoğlu'na tepki

Diyarbakır'da temaslarda bulunan ancak Diyarbakır annelerini ziyaret etmeyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın'dan tepki geldi. Aydın, 'Diyarbakır'a gelmek ciğer yemekle olmaz, yürekli annelerin yanında durmakla olur' dedi.

Vali Karaloğlu, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla muhtarlarla bir araya geldi

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla muhtarlarla bir araya gelen Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, muhtarlığın vatandaş ile devlet ve vatandaş ile kurumlar arasından köprü olduğunu belirterek, 'Diyarbakır'ın kaybettiği yılları geri alalım diye ekibimizle birlikte gece gündüz koşturuyoruz Diyarbakır'ın hiçbir çözülemeyecek sorunu yok. Hepsini çözeriz. El ele verdiğimizde, birbirimize destek olduğumuzda çözemeyeceğimiz sorun yok' dedi.

Emine Erdoğan:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Angola'nın başkenti Luanda'da Rangel Kadın Mesleki Eğitim Merkezi'ni ziyaret etti. Angola'nın zorlu imtihanlardan geçtiğini ve uzun bir iç savaş döneminden sonra demokratik bir ülke olarak uluslararası toplumda yerini aldığını belirten Erdoğan, Angola halkının birlik içinde yürüttüğü çalışmaları takdirle izliyoruz dedi.

Çekya Senatosu, Devlet Başkanı Zeman’ın yetkilerini elinden alabilir

Çekya Senatosu Başkanı Milos Vystrcil, Çekya Devlet Başkanı Milos Zeman'ın sağlık sorunları nedeniyle yetkilerini yerine getiremeyeceğini ve bu nedenle yetkilerin kendisinden alınarak Başbakan ve Meclis Başkanı'na verileceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Afrika kıtasıyla yakın iş birliğimize büyük önem ve anlam atfediyoruz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye olarak Afrika kıtasıyla yakın iş birliğimize büyük önem ve anlam atfediyoruz. Kazan-kazan ve eşit ortaklık temelinde, karşılıklı saygıyı elden bırakmadan ilişkilerimizi ilerletmeyi arzu ediyoruz' dedi.