Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

AK Parti'nin gönül köprüsü Çınar'da

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığının ilçelere yönelik gönül seferberliği devam ediyor.

Bakan Soylu: “Çalışkanlığımızla, göreceksiniz bu millet dünyaya yeniden adaleti, hakkaniyeti gösterecek”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Dünya bir kere bize bu fırsatı verdi ve dünyaya adaleti gösterdik. Yeniden bu fırsatı dünya bize verecek. Çalışkanlığımızla, göreceksiniz bu millet dünyaya yeniden adaleti, hakkaniyeti gösterecek' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Asiltürk’ün cenazesine katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Değerli büyüğümüz Oğuzhan Asiltürk ağabeyimizi Hakk'a uğurlarken son görevimizi yapıyoruz. Gençlik yıllarımızdan itibaren tanıştığımız değerli bir büyüğümüzdü. Uzun yıllar bir arada olduk. Özellikle de devlet adamlığından tutunuz bakanlıklarıyla birlikte siyaset hayatı içerisinde bu ülkeye bu millete çok büyük emekleri geçti, çok büyük gayretleri oldu dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’dan kamp açıklaması

BOLU (İHA) – CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, partisinin Abant kampında yaptığı açıklamada, 'Cumhuriyet Halk Partisi'nin öncelikli hedefi cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırmak ve aziz milletimizin huzur, refah ve mutluluğunu temin ve tesis etmektir' dedi.

Katar ilk kez yapılan milletvekili seçimleri için sandık başında

Katar'da ilk kez düzenlenen Şura Meclisi seçimleri için halk, saat 08.00'den itibaren oy kullanmak için sandık başına gitti.

Aliyev Paşinyan hazır olduğunda onunla görüşmeye hazırım

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan ile her iki ülkenin toprak bütünlüğünün karşılıklı tanınması temelinde normal ilişkiler kurmak istiyoruz ifadelerini kullanarak, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile görüşmeye hazır olduğunu söyledi.

Elazığ Valiliğine Ömer Toraman atandı

Resmi Gazete'de yayınlanan karar doğrultusunda Elazığ Valiliği'ne İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Ömer Toraman atandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki: “Belediyecilikte rakibimiz yok, biz kendimizle yarışıyoruz”

Yerel Yönetimler Buluşması için geldiği Sakarya'da AK Parti İl Başkanlığı ziyareti esnasında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, 'Seçim öncesinde çalışan hiçbir işçinin ekmeği ile oynamayacağını söyleyerek İstanbul'da 14 bin kişiyi işten attılar. Üstelik genel başkanları ve bazıları 'Bir işçiyi, işinden eden namussuz ve şerefsizdir' dediler. Peki 14 bin işçiyi atarken ne düşünüyordunuz kendi hakkınızda' dedi.

Başkan Sadıkoğlu'ndan istişareye önem

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, bir ziyaretteki konuşmasında, 'Malatya TSO olarak siyasi partilerimizin tamamıyla ciddi istişareler halindeyiz. İlimizin gerek sanayisi gerekse ekonomisiyle daha ileriye nasıl gitmesi gerektiği konusunda sürekli görüşmeler yapıyoruz' dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop 27. Dönem 5. Yasama yılı açılışında konuştu

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, 'TBMM çalışmalarında üsul ve üslubun önemine ve örnek teşkil etmesi gerekiyor. Ülkemizin kaderine hep birlikte yön verme sorumluluğumuz, birbirimizle kurduğumuz diyaloglara da yansımalıdır' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM’de

Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM'ye geldi.

Oğuzhan Asiltürk'ün memleketinde üzüntü

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve Milli Görüş Vakfı Genel Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ün vefatı memleketi Malatya'nın Hekimhan ilçesinde de hemşehrileri tarafından üzüntüyle karşılandı.

Karamollaoğlu’ndan Akşener’e ziyaret

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Başbakan olacağım sözleri ile ilgili, Ben cumhurbaşkanı adayı değil, partimin birinci parti çıkacağı, ona yönelik çalışacağımız ve parlamenter sistemin başbakanlığına talibim dedim dedi.

MGK’dan Suriye ve Afganistan vurgusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası yapılan açıklamada terör örgütleri ile mücadele, Suriye'de yaşanan gelişmeler, Afganistan krizi, Afrika'da yaşanan gelişmeler ve Ege ile Doğu Akdeniz'de yaşanan sorunların yanı sıra iklim krizine dikkat çekildi.

Başkan Tahmazoğlu mısır hasadına katıldı

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çiftçilerle birlikte slajlık mısır tarlasında hasada katıldı.

Battalgazi'deki yatırımları bu kez Yeniden Refah Partililer yerinde gördü

Battalgazi Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan, yapımı devam eden hizmet ve yatırım alanlarını bu kez Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri yerinde gördü.

Milletvekili Fırat: 'Gençlik bizim vazgeçilmezimiz'

AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, gençlerle bir araya gelerek 'Z kuşağı' ile birlikte olduklarını söyledi.

Başkan Kiraz’ın 3600 Ek Gösterge İle İlgili Açıklaması Gerçekleştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Enver Kiraz’ın yaptığı 3600 Ek Gösterge ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi.

Afganistan'da Din ve Siyaset İlişkisi Semineri

Pervan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sayed Mobin Hashimi, çevrim içi seminerde, 'Afganistan'da din ana taştır ve ana organdır' dedi.