Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

TBMM Başkanı Şentop:

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Siyasi cinayetler konusuyla ilgili bir bilgi, bir duyum varsa, bunun intikal ettirileceği makamlar belli. Savcılıklara bildirilir. Eğer gerçekten savcılıklara bildirilecek düzeyde bir duyum varsa oraya bildirilir ama bunu kamuoyu önünde dedikodu şeklide konuşmak, siyaset malzemesi olarak konuşmak çok tehlikelidir ve çok yanlıştır. Bir güvensizlik ortamı oluşturmak, Türkiye'de terör örgütlerinin çok arzu ettiği bir iştir dedi.

İngiltere’de bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden milletvekili Amess için başsağlığı mesajları

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve hükümetin diğer bakan ve vekilleri, bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Muhafazakar Parti milletvekili David Amess'in yakınlarına başsağlığı mesajlarını iletirken, Johnson mesajında, şok ve üzüntü içinde olduğunu söyledi.

AK Parti Malatya'da 'Teşkilât İçi Eğitim'

AK Parti Malatya Teşkilatı tarafından hafta sonunda 'Teşkilt İçi Eğitim' programı düzenlenecek.

Elazığ Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü yeni hizmet binası açıldı

Türkiye'nin genç belediye başkanlarından olan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, vizyon projelerine bir yenisini daha ekleyerek, Elazığ Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü binasının açılışını yaptı.

Karkamış yüzme havuzu hizmete girdi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, spor kültürünün oluşması amacıyla başlattığı tesisleşme çalışmaları kapsamında yapımını tamamladığı Karkamış Yüzme Havuzu'nun resmi açılışını yaptı.

Başkan Turanlı, 'İmkanlarımızı sonuna kadar değerlendiriyoruz'

Adıyaman'ın Kahta İlçe Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, Kahta'da ilkleri gerçekleştirdiğini belirterek imkanları sonuna kadar değerlendirdiğini söyledi.

İmamoğlu'ndan Ağbaba Ailesine Taziye Ziyareti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın annesi içn Malatya’ya gelerek taziye ziyareti gerçekleştirdi

Milletvekili Tutdere Gerger halkının su sorununu gündeme getirdi

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmasında Gerger'de yaşanan içme suyu sıkıntısını gündeme getirdi.

Ukrayna’daki Bayraktar fabrikasının temeli önümüzdeki ay atılabilir

Ukrayna Savunma Bakanlığı, ülkede kurulacak Bayraktar fabrikasının temellerinin önümüzdeki ay atılabileceğini duyurdu.

AK Parti Genel Başkan Vekili Kurtulmuş:

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Mardin aslında bir ebru teknesi içinde her türlü ırktan, her türlü inançtan insanların bulunduğu ve asırlardır birlikte yaşadığı bir şehirdir. Ülkemiz de böyledir. Dolayısıyla biz insanlarımızın farklılıklarını asla ayrılık vesilesi olarak görmeyeceğiz dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Büyükelçisini kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Büyükelçisi Reşad Mammadov'u kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: “Yunus Emre’nin ‘Yaratılanı sevdim yaratandan ötürü’ sözü Türkçe üzerinden evrensel bir mesajdır”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Yunus Emre'nin Türkçe'de bu kadar yetkin bir ifade kabiliyetine erken dönemde kavuşmuş olmasının miras bıraktığı geleneğin, birikimin, elinden, kalbinden ve dilinden geçtikten sonra yeniden üretilmesini ifade ettiğini belirterek, 'Yunus Emre'nin 'Yaratılanı sevdim yaratandan ötürü' sözü Türkçe üzerinden evrensel bir mesajdır. Bunda hiç şüphe yok' dedi.

İYİ Parti'de istifa şoku

İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu, İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz'i sert sözlerle eleştirerek istifa ettiğini resmen duyurdu.

Elazığ Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'nün yeni hizmet binası açılıyor

Elazığ Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü, yarından itibaren yeni hizmet binasında hizmet vermeye başlayacak.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken’dan Filistin-İsrail meselesinde “iki devletli çözüm” vurgusu

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İsrailli ve BAE'li mevkidaşları ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Filistin-İsrail çatışmasını sona erdirmenin tek yolunun iki devletli bir çözüm olduğunu vurgulayarak, İran ile diplomasi ilerlemezse ABD'nin diğer seçeneklere yöneleceğini belirtti.

Trump:

Eski ABD Başkanı Donald Trump yayınladığı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden'ın izlediği politikalarının başarısız olduğunu ifade ederek, Beni hala özlemediniz mi? dedi.

Bakan Soylu, Kırgızistan Acil Durumlar Bakanı Boobek Azikeev’i kabul etti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kırgızistan Acil Durumlar Bakanı Boobek Azikeev'i ağırladı.

Numan Kurtulmuş Mardin’de STK temsilcileriyle buluştu

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Mardin'de sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi.

Kazakistan Büyükelçisi Saparbekuly: “Türkiye ile Kazakistan dosttan öte bir kardeştir”

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Türkiye ile Kazakistan'ın dosttan öte kardeş olduğunu belirterek, 'Dost sadece iyi günde değil zor günde de belli olur. Biz dosttan öte bir kardeşiz Kazakistan ve Türkiye. Kazakistan'da ve Türkiye'de olan olaylarda birbirimize destek verdik' dedi.