Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Battalgazi Belediye Başkanı Güder: 'Arslantepe Malatya turizminin omurgası olacak'

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi Belediyesi başkan yardımcıları ve Battalgazi Belediyesi meclis üyeleriyle birlikte Malatya Gazeteciler Cemiyeti'ni (MGC) ziyaret etti. Battalgazi ve Malatya turizmini diğer iller ile bütünleştirmek için gayret gösterdiklerini ifade eden Başkan Güder, 'Malatya'daki diğer tarihi alanlarla Arslantepe'yi bütünleştirip Arslantepe'yi Malatya turizminin omurgası haline getirmek istiyoruz' dedi.

Gaziantep Hemşeri Dernekleri Festivali başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 50'den fazla hemşeri derneğinin katılımıyla 6'ncısı düzenlenen Hemşeri Dernekleri Festivali başladı.

Tarihi Maden Hükümet Konağının restorasyon çalışmaları devam ediyor

Türkiye'nin en eski mülki idare binası olan 260 yıllık tarihi Maden Hükümet Konağında restorasyon çalışmaları sürüyor.

Bakan Çavuşoğlu, Arslantepe Höyüğü'nde incelemelerde bulundu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Malatya ziyareti çerçevesinde UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan tarihi Arslantepe Höyüğü'nde incelemelerde bulundu.

İstanbul'dan gelen muhtarlardan Battalgazi'ye tam not

Malatya Sivil Toplum Örgütleri(MASTÖB) ve Tüm İstanbul Muhtarlar Derneği Federasyonu ile Battalgazi Muhtarlar Derneğinin paydaşlığında düzenlenen etkinlik gezisi için Malatya'ya gelen muhtarlar Battalgazi bölgesindeki tarihi ve turistik alanları gezdi.

'Aşhan Bacı' bebekleri görücüye çıktı

Malatya yöresine ait giyim ve yaşayışı ifade eden 'Aşhan Bacı' oyuncak bebekler bir kez daha görücüye çıktı.

27.Yeşilyurt Kültür, Spor ve Kiraz Festivali start aldı

Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesinin ev sahipliğinde, Yeşilyurt İlçe Kaymakamlığı ve İstanbul Yeşilyurt'lular Derneğinin katkılarıyla gerçekleşen 27.Yeşilyurt Kültür, Spor ve Kiraz Festivali, Melekbaba Gençlik Merkezinde düzenlenen el sanatları sergisi, ödül töreni ve müzik dinletisiyle start aldı.

Şehitkamil'de kadınlar, hayata renk kattılar

Şehitkamil Belediyesi Hanımlar Lokali'nde eğitim gören kursiyerler tarafından 'Hayata Renk Kat' adıyla yağlı boya resim sergisi açıldı. Toplam 34 kursiyer tarafından üretilen 190 eser, 30 Haziran 2022 tarihine kadar sanatseverlerin ilgisine sunulacak.

Başkan Çınar'dan kiraz festivali daveti

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yaptığı açıklamada herkesi 24 Haziran Cuma günü başlayacak ve 26 haziran Pazar günü bitecek olan kiraz festivaline davet etti.

Belediye binası öğrencilerin eserleriyle renklendi

Elazığ Fırat Üniversitesi Resim İş Öğretmenliği Bölümü öğrencileri kendi elleri ile yaptıkları eserlerle Yurtbaşı Belde Belediye binasını süsledi.

25. Kayısı festivali öncesi hazırlıklar masaya yatırıldı

Bu yıl 25'incisi düzenlenecek olan Uluslararası Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali öncesi düzenlenen istişare toplantısında konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,

GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi'nde mezuniyet coşkusu

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi, 2021-2022 akademik yılı sonunda eğitimlerini başarıyla tamamlayan 96 öğrenci, mezuniyetlerini coşkulu bir törenle kutladı. Dört yıllık eğitimin ardından mezun olan öğrenciler, diplomalarını alarak meslek hayatına ilk adımlarını attı.

Minik balerinlerinlerden büyük gösteri

Gaziantep Dansart Bale, Dans ve Müzik Merkezi'ne devam eden minik öğrencilerin bale gösterisi yoğun ilgi gördü.

Kursiyerlerin el emeği ürünleri Kervansaray'da sergileniyor

Battalgazi Belediyesi bünyesinde açılan kurslarda eğitim gören kursiyerlerin hazırladığı çalışmaların yer aldığı El emeği görücüye çıkıyor' sergisi açıldı. Kervansaray içerisinde kapılarını açan sergiye, ilk günde katılım yoğun oldu.

Sınava giren gençler, sınav yorgunluğunu Canbay ve Wolker konserinde attı

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yüksek Öğretim Kurumu Sınavı'na (YKS) giren gençlerin sınav stresini atlatabilmeleri amacıyla 'Yaz Konserleri' çerçevesinde Canbay ve Wolker konseri düzenledi. Büyükşehir Belediyesi yanında düzenlenen konsere katılan on binlerce genç, doyasıya eğlendi.

Evinin ağılını atölyeye çevirdi yıllardır bağlama yapıyor

Malatya'da yaşayan 45 yaşındaki bağlama ustası İnan Karakış, evinin ağıl olarak kullanılan bölümünü atölyeye çevirerek yıllardır hem bağlama yapıyor hem de saz çalıp türkü söylüyor.

Elazığ'da sporcular 'Ali Bey Konağının' restore edilmesi için pedal çevirdi

Elazığ'da Kovancılar Bisiklet Topluluğu Derneği üyeleri, Ali Bey Konağının restore edilerek turizme kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla tarihi konağa kadar pedal çevirerek konağın müze ve kültür merkezine dönüştürülmesini talep etti.

Fırat Üniversitesi 34. dönem tıp mezunlarını uğurladı

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 34. dönem öğrencilerinin mezuniyet ve yemin töreni gerçekleştirildi.

El emekleri görücüye çıktı

Malatya Battalgazi Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Merkezi öğretmen, kursiyer ve usta öğreticilerinin hazırladıkları yıl sonu sergisi açıldı.

Toplam 3091 haber.