Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Yazıhan'da Türkiye finali sevinci

Malatya'nın Yazıhan ilçesi Halk Eğitimi Merkezi Spor Kulübü'nün halk oyunlarında Türkiye finallerine katılmaya hak kazanması memnunlukla karşılandı.

Kursiyerlere kültür gezisi ödülü

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde, kursta başarılı olan Aile Destek Merkezi kursiyerlerine Şanlıurfa-Halfeti gezisi düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi korosu, kürsübaşı konserinde seslendirdikleri eserlerle kulakların pasını sildi

Elazığ'da 1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası çerçevesinde Halk Eğitim Merkezi korosu tarafından kürsübaşı konseri verildi.

Sanayi atıklarından hayat bulan sanat eserleri Gaziantep'te sergileniyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Ankara Sanayi Odası 2'nci Organize Sanayi Bölgesi bünyesindeki Çevre Laboratuvarı'nın (ASOB-ÇEV) destekleriyle Sema Akbel Sanayi Atıklarından İleri Dönüşüm Sergisi' açıldı.

800 yıllık tarihi Esadiye Cami ibadete açıldı

Elazığ'da UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki Harput Mahallesi'nde yer alan 800 yıllık tarihi Esadiye Cami cuma namazıyla birlikte ibadete açıldı.

Gaziantep Zeugma Hematoloji Günleri başlıyor

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Deneysel Hematoloji Derneği iş birliği ile yarın (4 Haziran 2022) 'Gaziantep Zeugma Hematoloji Günleri' düzenlenecek.

2 bin yıllık Taş Köprü yıllara meydan okuyor

Malatya'nın Arapgir ilçesinde bulunan Anadolu'nun en eski taş köprülerinden biri olduğu belirtilen 13 metre yüksekliğindeki Roma dönemine ait 2 bin yıllık Taş Köprü, adeta yıllara meydan okuyor.

Mozaik taşlarıyla tarih yeniden işleniyor

Adıyaman'ın Perre Antik Kent Nekrepol alanında 2009 yılında bulunan mozaikteki orta sahne figürü kadınlar tarafından döşenen mozaik taşları ile yeniden işleniyor.

Ailesi maddi imkansızlıklar nedeni ile okutamadı, 50 yıldır makas sallayarak çocuğunu avukat yaptı

Elazığ'da berberlik yapan Mustafa Doğan (63) ailesinin maddi imkansızlıkları nedeni ile okulu bırakıp berber salonunda çalışmaya başladı. Doktor olma hayali yarıda kalan Doğan, 50 yıldır makas sallayarak çocuklarını okutmayı başardı.

Elazığ'da 'Hayat Boyu Öğrenme Şenliği' düzenlendi

Elazığ'da 1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haytası çerçevesinde merkez ve ilçelerdeki Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Hayat Boyu Öğrenme Şenliği düzenlendi.

Hipodromda piknik yapan ve atlara binen çocuklar doyasıya eğlendi

Elazığ Hipodromunda ilk defa piknik yapan ve ardından atlara binen çocuklar doyasıya eğlendi.

1.Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu açılış töreni düzenlendi

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) işbirliği ile düzenlenen I. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumunun açılışı gerçekleştirildi.

Kahta'da 'Aşkı Menbaı' programı düzenlendi

Adıyaman'ın Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'Aşkı Menbaı' programı düzenlendi.

Elazığ'da Yeniceli Kemal düzenlenen panelle anıldı

Elazığ Belediyesi, musiki çınarlarına vefa programları çerçevesinde mahalli müziğin mihenk taşlarından 'Yeniceli Kemal' adına anma programı düzenledi.

Elazığ'da çömlekler minik ellerde şekilleniyor

Elazığ'da yaşayan Murat Yıldız, annesinin kurduğu çanak çömlek atölyesinde 11 yaşından beri çalışarak usta oldu. Çocukluğunda çamurla uğraşmanın yaşattığı mutluluğu Elazığ'da bulunan minik öğrencilere de yaşatmak isteyen Yıldız, her hafta farklı okullardan bir anasınıfını ağırlayarak, vazo, kalemlik ve küçük minyatür gibi birçok ürün yapma fırsatı sunuyor.

Elazığ 'da 11 okuldan 670 öğrenci ve 39 öğretmene siber farkındalık eğitimi verildi

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından öğrencilere internet ve teknoloji bağımlılığı, siber zorbalık, güvenli ve bilinçli internet kullanımı, internet dolandırıcılığı gibi konularda siber farkındalık eğitimi verildi.

'Hayati İnanç' söyleşi etkinliği yoğun ilgi gördü

Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi ile Genç Memur-Sen Şube Başkanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Bir Bilenle Bilge Nesil' Kitap Okuma ve Kompozisyon Yarışması ödül töreni ile Yazar Hayati İnanç'ın katıldığı söyleşi etkinliği yoğun ilgi gördü.

Eğitim Bir-Sen'de Genişletilmiş İl Divan Toplantısını gerçekleştirdi

Sen Elazığ şubesi tarafından Genişletilmiş İl Divan Toplantısı yapıldı.

Define uğruna 2 bin yıllık kaya mezarlar tahrip edildi

Malatya'da bulanan Roma dönemine ait 2 bin yıllık kaya mezarlar, defineciler tarafından tahrip edildi. Definecilerden bıkan bölge insanı, mezarların turizme açılarak hem definecilerden kurtulmak hem de bölgeye turizm geliri kazandırılmasını istiyor.

Toplam 3097 haber.