Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Gaziantep'te dünyaca ünlü Türk arpist ve flüt sanatçısından unutulmaz konser

Dünyaca ünlü Türk arpist Merve Kocabeyler ile solo flüt sanatçısı Bülent Evcil, Gaziantep'te Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen konserde sanatseverlere unutulmaz anlar yaşattı.

Hem doktor hem şair

İlk kitabı 'Dokunabilseydim Güneş'e' adlı şiir kitabını 4 yıl önce çıkaran 112 İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Hülya Alkuş, ikinci şiir kitabının hazırlığını yapıyor. Ambulansta bile ilham alan Başhekim Alkuş, ilk kitabı için 56 şiir yazdı. İkinci şiir kitabını çıkartacak olmanın heyecanını yaşayan Alkuş, ''İnsanlar hem doktor hem şair olduğumu öğrenince şaşırıyorlar' dedi.

GKV Bilim, kültür ve sanat şenlikleri büyük ilgi gördü

Büyük bir coşkuyla başlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu'nda Bilim, Kültür ve Sanat Şenlikleri yoğun ilgi gördü. Birçok deneyin uygulamalı olarak gerçekleştiği şenliğe katılan öğrenciler bir birinden farklı gösterileriyle de konukların ilgi odağı oldu.

Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü 1. Arkeoloji şurası başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği Komisyonu Türkiye Delegasyonu ortaklığında Gaziantep'te kurulan Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü tarafından düzenlenen Ankara'da 1'inci Arkeoloji Şurası'nın açılış töreni yapıldı.

'Türkiye'de film çekimi' temalı sunum

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 7'nci Uluslararası Turizm Filmleri Festivali'nin ikinci gününde Külltür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Sinema Genel Müdürlüğü'nce 'Türkiye'de Film Çekimi' (Filming in Türkiye) temalı sunum yapıldı.

FÜ fotoğraf yarışmasının sonuçları açıklandı

Fırat Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü ve İletişim Fakültesi tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Fırat Üniversitesi Kampüs Hayatı' konulu fotoğraf yarışması sonuçlandı.

Gaziantep'te ''Gez Sen Türkiye'' Fotoğraf sergisi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 7'ncisi düzenlenen Uluslararası Turizm Filmleri Festivali çerçevesinde 'Gez Sen Türkiye' Fotoğraf Sergisi düzenlendi.

Mezopotamya'nın su altı güzellikleri İtalya'da sergileniyor

Mezopotamya'nın su altı güzellikleri, İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın (İKA) desteğiyle İtalya'nın sakin şehirlerinden (Cittaslow) Orvieto'da düzenlenen sergiyle sanatseverlerle buluştu.

Elazığ'da geleneksel kilim ve cicim dokuma sanatı yaşatılıyor

Geleneksel kilim ve cicim dokuma sanatı açılan kursta yaşatılıyor.

Yeşilyurt'u festival heyecanı sardı

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 2 yıllık pandemi arasından sonra bu yıl 27'ncisi düzenlenecek olan Yeşilyurt Kültür, Spor ve Kiraz Festivali'nde birbirinden renkli etkinlik ve konserlerin yer alacağını söyledi. Ünlü sanatçılar Mustafa ceceli, Kıraç ve Manga grubu ile muhtarlar korosunun sahne alacağı festivalde en güzel kira ve en bakımle kiraz bahçeleri de belirlenecek.

Jandarma Teşkilatının 183. kuruluş yıldönümü coşkuyla kutlandı

Jandarma Teşkilatının 183. kuruluş yıldönümü Elazığ'da coşkuyla kutlandı.

İngilizce münazara yarışmasının finali yapıldı

Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen Liselerarası İngilizce Münazara Yarışması'nın finali yapıldı. Yarışmanın kazananı Gaziantep Anadolu Lisesi olurken, yarışmaya katılan tüm öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Ulusal Resim Sergisi Açılışına Yoğun İlgi

Geleneksel Yılsonu Resim sergisinin açılışı Malatyapark AVM'de kalabalık bir davetli topluğunun katılımı ile gerçekleştirildi.

Üreten kadınlar teşvik edilecek

Malatya'nın Darende ilçesinde kurslarda eğitim görüp üreten kadınlar teşvik edilecek.

Gaziantep'te yapılacak Uluslararası Turizm Filmleri Festivali tanıtıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 7'ncisi düzenlenen 'Uluslararası Turizm Filmleri Festivali' için basın bilgilendirme toplantısı 25 Aralık Kahramanlık Panoraması ve Müzesi'nde yapıldı.

Kursiyerlerin sanat eserleri görücüye çıktı

Şehitkamil Sanat Merkezi'ndeki Şehitkamil Sanat Akademisi'nde eğitim gören kursiyerler tarafından hazırlanan 175 eser, yapılan açılışla sanatseverlerin ilgisine sunuldu.

Arkeoloji dünyasının kalbi Ankara'da atacak

Gaziantep'te kurulan Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü, 15-17 Haziran günlerinde Ankara'da 1. Arkeoloji Şûrası düzenleyecek. İlk kez düzenlenecek şurada, Bilim ve Araştırma, Arkeometri, Dijital Arkeoloji, Eğitim, Sanat, Turizm ve Tanıtım, Kültür Ekonomisi, Kültür Politikaları, Kurum ve Yasalar, Kültürel Miras ve Müzecilik başlıklarında çalışma yapan 11 komisyon, hazırladıkları raporları tartışacak.

130 yıllık ahşap harman makinesine gözü gibi bakıyor

Malatya'nın Arapgir ilçesinde yaşayan 72 yaşındaki antika tutkunu Asım Külah, evinde sergilediği binlerce çeşit antika eserden biri olan 130 yıllık ahşap harman makinesine gözü gibi bakıyor.

Arapgir'e 'sakin şehir' dopingi

Geçtiğimiz yıl Cittaslow (Yavaş Sakin Şehir) üyeliğine kabul edilen Malatya'nın Arapgir ilçesi son 20 günde 25 turist kafilesini ağırladı.

Toplam 3097 haber.