Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Harput Kalesi'nde kazı çalışmaları başladı

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'nde bulunan Harput Kalesi'nde 2022 yılı iç kazı çalışmaları başladı.

Sanatı derinle buluşturan dokunuşlar görücüye çıktı

Şehitkamil Belediyesi Hanımlar Lokali'nde eğitim gören kursiyerler tarafından 'Sanatın, Derinlikle Buluştuğu Dokunuş' adıyla rölyef ve folyo sergisi açıldı. Toplam 26 kursiyer tarafından üretilen 160 eser, Şehitkamil Sanat Merkezi (ŞSM) Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin ilgisine sunuldu.

Eski Kahta Kalesi'ne cam teras yapıldı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bulunan ve tarihi Hititler dönemine kadar uzanan Eski Kahta Kalesi'ne cam teras yapıldı. Temmuz ayının sonunda kale turistlerin ziyaretine açılacak.

Manuş Baba Malatya'yı salladı

Battalgazi Belediyesi, Türk müziğinin sevilen ünlü sanatçısı Manuş Baba'yı Malatyalılarla buluşturdu. Kültürel etkinlikler çerçevesinde güzel bir yaz akşamında düzenlenen açık hava konserinde sahne alan Manuş Baba, birbirinden güzel eserlerini konsere katılan binlerce Malatyalılar için seslendirdi.

Malatya'da çekilen korku filmi vizyona girdi

Tamamı Malatya'da çekilen ve Malatyalı oyuncuların rol aldığı korku filmi Zir-Cin, Malatya Park'ta düzenlenen gala ile vizyona girdi.

Şehitkamil'deki yaz konserleri büyük ilgi gördü

Şehitkamil Belediyesi tarafından parklarda organize edilen yaz konserleri büyük ilgi gördü. Her yaştan katılımcının bulunduğu konserler, her gün ilçenin faklı bir noktasında gerçekleştirildi.

Arapgir'e hayran kaldılar

Malatya'nın Arapgir ilçesindeki tarihi ve doğal güzellikleri gezen siyasiler, ilçeye hayran kaldı.

Gaziantep Sanat Akademisi'nde çocuk sanat kursları başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 2021-2022 Eğitim ve Öğretim döneminin bitmesiyle, yaz dönemi çocuk sanat kurslarını başlattı. 7-16 yaş aralığındaki çocukların kültürel ve sanatsal gelişimine artırmayı hedefleyen kurslar, yaz boyunca devam edecek.

Gaün Mühendislik Fakültesinde coşkulu mezuniyet töreni

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi 2021-2022 eğitim öğretim döneminde mezun olmaya hak kazanan 1015 öğrenci gerçekleştirilen tören ile belgelerini aldı. GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezinde düzenlenen törende öğrenciler mezuniyetlerini coşkuyla kutladı.

Perre Antik Kenti'ndeki 'sonsuzluk merdiveni'nin sonu merak ediliyor

Adıyaman'da Kommagene Uygarlığı'nın beş büyük kentinden biri olan Perre Antik Kenti'ndeki kazılarda 'sonsuzluk merdiveni'nin sonuna ulaşılmak isteniyor.

Dengbejler 'kültürel miras taşıyıcısı' oldu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten ve kaybolmaya yüz tutmuş sözlü geleneğin ustası 13 dengbêj, kültürel miras taşıyıcısı olarak kayıt altına alındı.

Malezya Başbakanı'nın oğlu Türkiye'de çekilen filmde başrol oynuyor

Somali'de 1993 yılında yaşanan 'Kara Şahin Düştü' kazasını anlatan Türk-Malezya ortak yapımı 'Bakara' filminin çekimleri Gaziantep'te başladı. Filmin başrolünde oynayan Malezya Başbakanı'nın oğlu Dafi İsmail Sabri, Gaziantep'te çok güzel ağırlandıklarını belirterek, lezzetli yemeklerden dolayı formunu koruyamadığını ve biraz Türk göbeği yaptığını söyledi.

Bu mağara binlerce yıldır gizemini koruyor

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde 150 metre derinlikte bulunan ve binlerce yıllık olduğu ileri sürülen mağara, bugün de gizemini koruyor. Define avcılarının tahrip ettiği mağaranın tabanında bulunan su nedeniyle vatandaş içeriye girmeye korkuyor.

'Aşhan Bacı' bebekleri usta öğreticisine sanatçı kimlik kartı

Malatya'da, Barbie bebeklere karşı geliştirdiği 'Aşhan Bacı' bebekleriyle yöreyi yansıtan Usta Öğretici Cevdet Bozdağ'a, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sanatçı kimlik kartı verildi.

Fatma Şahin, Hemşehri Dernekleri Festivali'nin açılışını yaptı!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bu yıl 6'ncısı düzenlenen Hemşehri Dernekleri Festivali'nde şehrinin kültürel ve yöresel güzelliklerini tanıtan dernek temsilcileriyle bir araya geldi.

Kiraz festivali etkinlikleri dolu dolu geçiyor

Yeşilyurt Lezzet Caddesindeki tarihi Yeşilyurt Konakları ile Yeşilyurt Güreş Sahasında düzenlenen 27.Yeşilyurt Kültür, Spor ve Kiraz Festivali etkinlikleri renkli ve heyecan dolu anlara sahne oldu.

Elazığ'da Mahalle Destek ve Gönüllülük Çalıştayı düzenlendi

Ülke genelinde 25 ilde hayata geçirilen Sosyal Uyum ve Gençlik Katılımı Projesi çerçevesinde Mahalle Destek ve Gönüllülük Çalıştayı düzenlendi.

Gaziantep'te sezonun ilk kurutmalıkları güneşe bırakıldı

Gaziantep'te yaz aylarıyla birlikte sıcak havaların da etkisini artırmasıyla kış sofralarının vazgeçilmez lezzeti kurutmalıklar çatı olarak adlandırılan sırıklara gerilmeye başlanarak güneşe bırakıldı. Sıcak havalarla birlikte kurutulmaya başlanan biber ve patlıcan gibi sebzeler kenti yüksek noktalarını kırmızıya bürüdü.

Battalgazi Belediye Başkanı Güder: 'Arslantepe Malatya turizminin omurgası olacak'

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi Belediyesi başkan yardımcıları ve Battalgazi Belediyesi meclis üyeleriyle birlikte Malatya Gazeteciler Cemiyeti'ni (MGC) ziyaret etti. Battalgazi ve Malatya turizmini diğer iller ile bütünleştirmek için gayret gösterdiklerini ifade eden Başkan Güder, 'Malatya'daki diğer tarihi alanlarla Arslantepe'yi bütünleştirip Arslantepe'yi Malatya turizminin omurgası haline getirmek istiyoruz' dedi.

Toplam 3090 haber.