Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Dereceye giren 534 öğrenciye bisiklet ve saat hediyesi

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı 1.Dönem Kitap Okuma Yarışmasında dereceye giren 534 öğrenciye bisiklet, kol saati ve kitap seti hediyeleri verildi.

Başkan Gürkan'a Tarihi Kentler Birliği'nden jüri özel ödülü

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Tarihi Kentler Birliği tarafından 6'ncısı düzenlenen Müze Özendirme Yarışması'nda Malatya Kent Müzesine verilen jüri özel ödülünü aldı.

Şehit öğretmen şehadetinin yıl dönümünde unutulmadı

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde görev yapan Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın, şehadetinin 5. yıl dönümünde meslektaşlarının verdiği konser ile anıldı

Öğrencilerin hat sergisine yoğun ilgi

Malatya İnönü Üniversitesi'nde eğitim gören ve yurtlarda kalan öğrencilerin açtığı yılsonu Hat ve Resim Sergisi yoğun ilgi gördü.

Elazığ 2. kitap müzayedesi yapıldı

Elazığ Turizm Kültür ve Tanıtma Derneği tarafından ilki geçtiğimiz aylarda düzenlenen kitap müzayedesinin ikincisi gerçekleştirildi.

Kırçuval ve Karataş Ailelerinin Mutlu Günü

Malatya eşrafından Kırçuval Ailesinin Oğlu Onurhan Kırçuval ile Yeşilyurt İlçesinin Karataş Ailesinin Kızı Tuğçe Karataş düğün töreniyle evlilik müessesine ilk adımı atarak evlendiler.

Türkiye Yoga Asana Yarışması Yapılacak!

Ulusal Yoga Federasyonu (ULUYOF) tarafından düzenlenen Türkiye Yoga Asana Yarışması, 12 Haziran 2022 Pazar günü saat 13.00’da İstanbul’da yapılacak.

'Sakin Şehir' Arapgir dünya gündeminde

Malatya'nın Arapgir İlçe Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu İtalya'da Cittaslow Uluslararası Genel Kurulu'na katılarak, Malatya'nın ilk Cittaslow şehri olmaya hak kazanan Arapgir'de bir yıldır yapılan çalışmaları anlattı.

Dünya kültür mirası Arslantepe Höyüğü'ne ilgi artıyor

Malatya Arslantepe Höyüğü'nün UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girmesinden sonra özellikle uluslararası kültür ve turizmcilerin daha da dikkatini çekmeyi sürdürüyor. Arslantepe'ye gelen yerli ve yabancı turist sayısı, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girdikten sonra yüzde 50 civarında arttı.

Kovancılar'da öğrenciler el becerilerini yıl sonu sergisinde beğeniye sundu

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde öğrenciler tarafından görsel sanatlar ve teknoloji tasarım ders içeriklerinden üretilen eserler sergilendi.

Özal'a ithafen resim sergisi

Malatya'da öğrenci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan resim sergisi, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a ithafen hazırlanıp törenle açıldı.

Gaziantep'te kültür sanat etkinlikleri sürüyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde Yılmaz Özfırat'ın şefliğini yaptığı Antakya Medeniyetler Korosu konseri düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Elazığ'da 65 öğrenci kapasiteli Kur'an kursunun açılışına katıldı

Elazığ'da Miraç Eğitim Derneği tarafından yaptırılan 65 öğrenci kapasiteli Baskil Yatılı Erkek Kur'an Kursunun açılışı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla ve beraberindekilerle birlikte gerçekleştirildi.

Doktorlar Eliz Lina İçin Söyledi

Malatya’da 10 aylık olan ve 3 aydan beri SMA tedavisi gören Eliz Lina adlı kız çocuğu için başlatılan resmi yardım kampanyasına Malatya Özel Gözde Hastanesinde görev yapan doktorlarda sahneye çıkarak verdikleri konserlere destek sağladılar.

Üniversite öğrencilerinden halı ve kilim müzesine ziyaret

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Halı Tasarımı Programı öğrencileri Gaziantep Halı ve Kilim Müzesi ziyaret etti.

Yeşilyurt'ta yılsonu etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu

Malatya Yeşilyurt Belediyesi'nin Kiltepe mahallesinde hizmete açtığı Yeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezi'nde yılsonu etkinlikleri çeşitli sergiler ve çocukların halk oyunu performanslarıyla ve 4-6 yaş Erdem Okulu kapanış programı gerçekleştirildi.

Yazar Melih Yılmaz lise öğrencileri ile buluştu

Malatya Hekimhanlı Yazar Melih Yılmaz, Arguvan İlçesi Şehit Tuncay Göksu Çok Programlı Anadolu Lisesi (ÇPAL) öğrenciler ile buluştu.

Diyarbakır sinema sektörüne açılıyor

Diyarbakır'ın kültürel miras değerleri, hikayeleri, ritüelleri ve yaşanmışlıkları 'Diyarbakır Sinema Buluşmalarında' tartışılıyor.

Öğrencilerden Hüsn-i Hat sergisi

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Sürekli Eğitim Merkezi tarafından Yeşilyurt Meslek Yüksekokulu bünyesinde yürütülen Hüsn-i Hat kursu öğrencilerinin çalışmalarından oluşan Hüsn-i Hat mezuniyet sergisi düzenlendi.

Toplam 3097 haber.