Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Hem öğrendiler hem eğlendiler

Malatya'da lise ve ortaokul öğrencileri gerçekleştirilen etkinlikte hem öğrendi hem eğlendi.

Doğanşehir'de tiyatro festivali

Malatya'nın Doğanşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilki gerçekleştirilen Tiyatro Festivaline 8 oyunla 8 okul katıldı.

Başkan Gürkan, 'İşler Nasıl Karma Sergisi' açılışına katıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile İnönü Üniversitesi işbirliğinde, Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü ve Eğitim Fakültesi Resim Bölümü Yüksek Lisans Öğrencileri tarafından düzenlenen 'İşler Nasıl Karma Sergisi' açıldı.

Diyarbakır'da sinema buluşmaları başlıyor

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nın, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve paydaşlarıyla hizmete açtığı Diyarbakır Girişimci Destek Merkezi farklı alanlarda hizmet vermeye devam ediyor.

Panorama 25 Aralık Müzesini 5 ayda 100 bin kişi ziyaret etti

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Antep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yılında yapımı tamamlanarak açılan Panorama 25 Aralık Gaziantep Savunması Kahramanlık Panoraması ve Müzesi, 2022 yılının ilk 5 ayında 100 bin kişiyi ağırladı.

Elazığ'da kadınların ürünleri sergilendi

Elazığ'ın Keban ilçesinde kadınların el emeği göz nuru ürünleri, düzenlenen sergide görücüye çıktı.

'Kılıbık' oyununa ilgi

Malatya Sanat Merkezi tarafından sahneye konulan Kılıbık isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

683 yıllık tarihi cami görenleri hayran bırakıyor

Malatya'nın Arapgir ilçesinde bulunan kubbesiz, dikdörtgen şeklinde kesme taşlardan yapılan 683 yıllık tarihi cami alışılmışın dışında mimarisiyle görenleri şaşırtıyor.

Öğrencilerin seramik sergisine tam not

Malatya İnönü Üniversitesi'nde 'Seramik Bölümü Yıl Sonu Sergisi' gerçekleştirildi.

Kiraz festivaline ünlü yağacak

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İhlas Haber Ajansı Bürosunu ziyaret ederek, 27'ncisi düzenlenecek olan Kiraz Kültür ve Spor Festivali hakkında açıklamalarda bulundu. Çınar, 24-25-26 Haziran tarihlerinde yapılacak olan konserlerimizde Kıraç, Mustafa Ceceli ve Manga'yı Malatyalılarla buluşturacaklarını söyledi.

Uluslararası Malatya Kültür Sanat ve Kayısı Festivali hazırlıkları devam ediyor

Bu yıl 25'incisi düzenlenecek olan Uluslararası Malatya Kültür Sanat ve Kayısı Festivali istişare toplantısı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığı'nda gerçekleştirildi.

Elazığ'da çocuklar düzenlenen şenlikte doyasıya eğlendi

Elazığ'ın Karakoçan ilçesine bağlı Sarıcan Beldesinde düzenlenen şenlikte çocuklar gönüllerince eğlendi.

Türkiye'nin tek tahta çivili ayakkabı üreten ustası zamana direniyor

Malatya'nın Arapgir ilçesinde yaşayan 66 yaşındaki ayakkabı ustası Erol Hakan 55 yıldır tahta çividen ayakkabı üretiyor. Türkiye'de mesleğin son temsilcisi olan Erol ustailerleyen yaşına rağmen mesleğini yaşatmaya çalışıyor.

Elazığ çocuklar hem çevreyi temizledi hem eğlendi

Elazığ Belediyesi tarafından tarafından düzenlenen etkinlikte çocuklar bir yandan çevreyi temizledi bir yandan da doyasıya eğlendi.

Zerzevan Kalesi yıldızlar altında fotoğraflandı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde bulunan ve yapılan arkeolojik bulgularla dünyanın dikkatini üzerine çeken Zerzevan Kalesi yıldızlar altında fotoğraflandı.

Diyarbakırlı yönetmenin 'Çöpün Dünyası' filmine birincilik ödülü

Kütahya Valiliği'nce gerçekleştirilen '2. Aizanoi Kısa Film Festivali'ne Diyarbakır'dan katılan yönetmen Mehmet İsmail Çeçen, 'Cihane Çopê-Çöpün Dünyası' filmiyle birinci oldu.

Gaziantep Büyükşehir, hemşeri dernekleri festivali için hazırlıklara başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep halkını yöresel kültürle buluşturacak Hemşeri Dernekleri Festivali için hazırlıklara başladı.

DATÜB Genel Başkanı Kassanov ve beraberindeki heyet, Ahıska Türklerini ziyaret etti

DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov ve beraberindeki heyet Elazığ'da yaşayan Ahıska Türklerini ziyaret ederek toplantı gerçekleştirdi.

Sanko okulları öğrencilerinden sanatsal dönüşüm

Gaziantep SANKO Okulları öğrencileri, pandemi döneminde kendilerini COVID-19'dan koruyan şeffaf pleksi kabinleri, 'umut' projesiyle birer sanat eserine dönüştürdü.

Toplam 3097 haber.