Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Kursiyerlerin el emeği ürünleri Kervansaray'da sergileniyor

Battalgazi Belediyesi bünyesinde açılan kurslarda eğitim gören kursiyerlerin hazırladığı çalışmaların yer aldığı El emeği görücüye çıkıyor' sergisi açıldı. Kervansaray içerisinde kapılarını açan sergiye, ilk günde katılım yoğun oldu.

Sınava giren gençler, sınav yorgunluğunu Canbay ve Wolker konserinde attı

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yüksek Öğretim Kurumu Sınavı'na (YKS) giren gençlerin sınav stresini atlatabilmeleri amacıyla 'Yaz Konserleri' çerçevesinde Canbay ve Wolker konseri düzenledi. Büyükşehir Belediyesi yanında düzenlenen konsere katılan on binlerce genç, doyasıya eğlendi.

Evinin ağılını atölyeye çevirdi yıllardır bağlama yapıyor

Malatya'da yaşayan 45 yaşındaki bağlama ustası İnan Karakış, evinin ağıl olarak kullanılan bölümünü atölyeye çevirerek yıllardır hem bağlama yapıyor hem de saz çalıp türkü söylüyor.

Elazığ'da sporcular 'Ali Bey Konağının' restore edilmesi için pedal çevirdi

Elazığ'da Kovancılar Bisiklet Topluluğu Derneği üyeleri, Ali Bey Konağının restore edilerek turizme kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla tarihi konağa kadar pedal çevirerek konağın müze ve kültür merkezine dönüştürülmesini talep etti.

Fırat Üniversitesi 34. dönem tıp mezunlarını uğurladı

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 34. dönem öğrencilerinin mezuniyet ve yemin töreni gerçekleştirildi.

El emekleri görücüye çıktı

Malatya Battalgazi Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Merkezi öğretmen, kursiyer ve usta öğreticilerinin hazırladıkları yıl sonu sergisi açıldı.

Barajsız ilk YKS'nin ikinci oturumu tamamlandı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi (AYT) ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da da tamamlandı.

Elazığ'da YKS'nin ikinci oturumu başladı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi (AYT) ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da da başladı. Sınavın başlamasıyla birlikte öğrenciler içerde aileler ise dışarıda ter döktü.

Tarihi bacalar ilçenin simgesi haline geldi

Milattan önce ilk madenin işlendiği yer olarak bilinen Elazığ'ın Maden ilçesinde yapılan tarihi izole bacaları, günümüze kadar varlığını koruyor. Son zamanlarda MTA tarafından yapılan inceleme ve saha çalışmalarında cumhuriyet tarihinin en büyük maden rezervi bulunan ilçede vatandaşlar, maden bacalarının restore edilmesini istiyor.

Babalar ve oğullarını karşı karşıya getiren organizasyonlar büyük ilgi gördü

Şehitkamil Belediyesi tarafından Babalar Günü kutlama etkinlikleri çerçevesinde basketbol ve futbol branşında sportif organizasyonlar düzenlendi. Babaların çocuklarıyla birlikte katıldıkları, büyük ilgi gören organizasyonlarda renkli anlar yaşandı.

Elazığ'da mezun olan yabancı uyruklu 100 öğrenci şiir gecesinde buluştu

Elazığ Fırat Üniversitesinden mezun olan yabancı uyruklu 100 öğrenci, şiir gecesi programında aileleriyle birlikte bir araya gelerek kutlama yaptı.

YKS'nin ilk oturumu tamamlandı

Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da da başlayan Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) ilk oturumu tamamlandı.

Uluslararası Turizm Filmleri festivalinde ödüller sahiplerini buldu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla 7'ncisi düzenlenen Uluslararası Turizm Filmleri Festivali, ödül töreni ile sona erdi. Törende, Grand Prix ödülü Fabio Reitano'nun 'Catalunya-Restart Feeling' filmine verildi.

Battalgazi babalara jest

Evlatları üzerinde büyük emekleri olan babaların, 19 Haziran Babalar Günü'nü kutlamak ve kutlatmak isteyen Malatya'nın Battalgazi Belediyesi, ilçede yaşayan vatandaşların gönderdiği 'Baba ve Çocuk' temalı fotoğrafları ilçe genelindeki reklam panolarına asarak bu özel günü kutladı.

Elazığ'da YKS'ye girecek öğrencilere ücretsiz ulaşım hizmeti

Elazığ Belediyesi, 18-19 Haziran tarihlerinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavlarına (YKS) girecek öğrenciler için ücretsiz ulaşım hizmeti vereceğini açıkladı.

Açık havada sinema keyfi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl 7'ncisi düzenlenen Uluslararası Turizm Filmleri Festivali çerçevesinde Gezen Sinema Günleri, iki gün boyunca Gaziantep'te izleyicileriyle buluştu.

Minik ressamların büyük sergisi

2021-2022 eğitim öğretim yılı içerisinde gerçekleştirilen resim çalışmalarından oluşan geleneksel yılsonu resim sergisi Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları fuayesinde Genel Müdür İsmet Tiryaki'nin katılımıyla açıldı.

İletişimcilere moral ve motivasyon aşılandı

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, Malatya'nın Darende ilçesine gezi düzenlendi. İletişim öğrencilerine, moral ve motivasyon aşılamayı amaçlayan gezide öğrenciler Darende ilçesini beğendi.

Uluslararası turizm filmleri festivali, manga konseriyle taçlandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl 7'ncisi düzenlenen Uluslararası Turizm Filmleri Festivali çerçevesinde sahne alan rock müziğin sevilen grubu Manga, binlerce Gazi şehirliye müzik şöleni yaşattı.

Toplam 3097 haber.