Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Polis Radyosu Malatya'da 'konum attı'

Türkiye Polis Radyosu konum atıyoruz programı ile Malatya'da radyo severlerle buluştu.

İmzalar gastronomi bilimi için atıldı

Gaziantep Gastronomi Akademisi (GAGA) ile Hasan Kalyoncu Üniversitesi gastronomi alanında eğitim ve bilimsel çalışmaları yapmak için işbirliği protokolü imzaladı.

Diyarbakır 'Kültür Yolu Festivali' ile dünyaya tanıtılacak

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Diyarbakır'da düzenlenecek 'Kültür Yolu Festivali' ile kültürel, sanatsal ve somut olmayan miras üzerinden şehrin dinamiklerini ön plana çıkartarak, kenti ülke genelinde ve dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını söyledi.

Haber –Analiz-Aşkımız Türkiye Sevdamız Malatya

Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan ben değil biz olarak kutlamak için büyük mücadele veriyor..

İHA'dan 15 Temmuz Destanı Fotoğraf Sergisi

İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından hazırlanan, 15 Temmuz darbe girişimini konu alan ve o geceye ait özel fotoğrafların yer aldığı fotoğraf sergisi, Nizip Denetimi Serbestlik Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirildi.

Keskin’den kayısı festivali daveti

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, 25. Malatya Kayısı Festivali için 21 Temmuz Perşembe günü düzenlenecek olan kortej yürüyüşüne ve yapılacak etkinliklere başta esnaf camiası olmak üzere herkesi davet etti.

GAÜN'de 15 Temmuz anısına ulusal karma sergi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anısına online, karma sanal sergi düzenledi.

Yön bulduran 'Obo' geleneğinin yaşatılması için yarışma düzenlendi

Elazığ'ın Keban ilçesinde 'kulluk' olarak adlandırılan ve yön bulmaya yardımcı olan 'Obo' geleneği yaşatılmaya çalışılıyor. Bu çerçevede düzenlenen

15 Temmuz Hain Darbe Girişimine Karşı Verilen Kutlu Mücadelenin Anlatıldığı “KOZGALIŞ” ADLI Roman İçin İmza Günü Düzenlendi

Türk Eğitim Sen Malatya Şube Başkanlığının organize ettiği imza gününde Malatyalı Eğitimci-Yazar Faruk Korkmaz, 15 Temmuz hain darbe girişimini konu edindiği kitabı KOZGALIŞ’la Malatyalı kitapseverlerle buluştu.

15 Temmuz destanı Şehitkamil'de sergileniyor

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve İhlas Haber Ajansı (İHA) iş birliğinde 15 Temmuz darbe girişimini konu alan ve o geceye ait özel fotoğraflar ile resimlerin yer aldığı karma sergi açıldı.

Bu mağaraya giren içinde 5 dakika duramıyor

Elazığ'ın turizmde önemli değeri tarihi Harput Mahallesi'ne gelenlerin uğrak noktalarından biri olan ve sıcaklığı yazın eksi 20'lere kadar düşen Buzluk Mağarası vatandaşların akınına uğradı. Yaz aylarının sıcak geçmesiyle birlikte Buzluk Mağarası, yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanı haline geldi.

Elazığ'ın turizme açılan kapısı Harput'a ziyaretçi akını

Bayram tatilini fırsat bilen vatandaşlar, Elazığ'ın turizmde göz bebeği konumunda yer alan medeniyetler beşiği tarihi Harput Mahallesi'ne akın etti.

Başkan Çınar, Sinema Müzesi'nde incelemelerde bulundu

Yapımı tamamlanma aşamasında olan Sinema Müzesi'nde incelemelerde bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Tarihi Yeşilyurt Konaklarımızda yapımı büyük oranda tamamlanan, içerisinde bin 200'e yakın nostaljik eserlerin ve aletlerin yer aldığı Sinema Müzemizi yakında hizmete sunacağız' dedi.

Darende'de 63 yıllık bayram geleneği

Malatya'nın Darende ilçesinde 63 yıldır sürdürülen toplu bayramlaşma geleneği bu yılda devam ettirildi.

Battalgazi'de bayram dolu dolu geçecek

Battalgazi Belediyesi ve Battalgazi Dernekler Federasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan 'Bekir Alyüz Futbol Turnuvası'nın finali ve ardından gerçekleştirilecek olan konser programı ile Kurban Bayramı dolu dolu geçecek.

Elazığ'da yaz şenlikleri başlıyor

Elazığ Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen yaz şenlikleri yarın başlıyor.

Dülük Tabiat Parkına bayramda girişler ücretsiz olacak

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Kurban Bayramı tatili süresince Dülük Tabiat Parkı'na girişlerin ücretsiz olduğunu duyurdu.

Alman ailenin 30 yıllık Nemrut hasreti sona erdi

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde en son 1992 yılında Nemrut Dağı'na gelen Alman çiftin 30 yıllık Nemrut hasreti sona erdi.

I. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu kapanış töreni gerçekleşti

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) iş birliği ile Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen ve çeşitli taş heykellerin bir ay süren yapımının ardından I. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumunun kapanış töreni gerçekleştirildi.

Toplam 3090 haber.