Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Pastacılık kursunda farklı ve yeni tarifler gün yüzüne çıkıyor

Yeşilyurt Belediyesi tarafından açılan pastacılık kursuna yoğun ilgi gösteren bayan kursiyerlere pasta, kurabiye ve çeşitli hamur işlerinin püf noktalarıyla ilgili alanında deneyimli ustalar ve şefler tarafından bilgiler veriliyor.

Bakır ustası yaptığı eseri 30 bin dolara satışa çıkardı

Diyarbakır'da 50 yıla aşkın bakır ustalığı yapan Ahmet Altun'un kiliseler için yaptığı adaklık 30 bin dolara satışa sunuldu.

Bakır mutfak malzemelerini enstrümana dönüştürdüler

Gaziantep'te bakır mutfak malzemelerini enstrümana dönüştüren Şahinbey Belediyesi Konservatuvarı öğrencilerinin kurduğu orkestra, bakır eserlerle müzik yapıyor. Gaziantep'in iki kültürünü birleştirdiklerini söyleyen Ritim Perküsyon Öğretmeni İbrahim Tokmak, 'Bakırdan müzik yapan ilk orkestra biziz' dedi.

Kültürel değerler fotoğraflar yoluyla tanıtılıyor

Kültürel Değerlerin Fotoğraf Yoluyla Aktarılması Projesi çerçevesinde Malatya'da Fotoğraf Sergisi açıldı.

Şahin, mahallede şenlik var programı'na katıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Mahallede Şenlik Var Programı'nda vatandaşlarla buluştu.

Yeşilyurt çocuk şenliği keyifli anlara sahne oldu

Malatya Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Yeşilyurt Çocuk Şenliği' keyifli anlara sahne olurken, birbirinden farklı etkinliklere katılan çocuklar doyasıya eğlendiler.

Elazığ'da 800 yıllık camiye yoğun ilgi

Elazığ'da UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Harput Mahallesi'ndeki 800 yıllık Esadiye Camii vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Taşlara olan tutkusu sanata dönüştü

Malatya'nın Yazıhan ilçesinde yaşayan Hüseyin Çakıl, 90 yıllık yaşamı boyunca irili ufaklı yüzlerce taşı yontup şekillendirerek yazılar yazdı. Yaklaşık 60 yıldır taşlara şekil veren Çakıl, evinin dört bir tarafında sergilediği taşlara ise gözü gibi bakıyor.

Kovancılar 5. Kültür Şenliği renkli görüntüler oluşturdu

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde düzenlenen 5. Kültür Şenliği, renkli görüntüler oluşturdu.

'Altında altın var' söylentisi höyüğü savaş alına çevirdi

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde yaklaşık 800 metre yükseklikte bulunan binlerce yıllık höyük, 'Altında altın var' söylentisi nedeniyle define avcılarının hedefi oldu. Kaçak kazılar yüzünden höyük adeta savaş alanına döndü.

Ressam Semra Ulusoy 4'üncü kişisel sergisini açtı

Sanatçı Semra Ulusoy, doğadan topladığı kuru ağaç dalları, seramik kuşlar ve üç boyutlu rölyeflerle bir araya getirip hazırladığı eserlerinden oluşan 4'üncü kişisel sergisini SANKO Sanat Galerisi'nde açtı.

Konak'ta biçki-dikiş kursuna ilgi

Yeşilyurt Belediyesi Konak Kültür ve Sanat Merkezinde açılan biçki-dikiş kursuna katılan ev hanımları bir yandan geleneksel el sanatlarının yaşatılması noktasında sorumluluk üstlenirken, diğer taraftan el emeği göz nuru eserlerinin satışını yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyorlar.

Gaziantep Sanat ve Edebiyat Dergisi'nin 2022 yılı sayısı çıktı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gazikültür A.Ş, tarafından yılda bir defa yayımlanan Gaziantep Sanat Edebiyat (GSE) dergisinin 2022 yılı sayısı çıktı.

Diyarbakır'da 330'lu yıllara ait 'Amfora' bulundu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince, UNESCO tarafından 2015'te Dünya Kültür Mirası olarak tescillenen tarihi surlarda devam eden restorasyon çalışmalarında 1700 yıllık 'amfora' bulundu.

Doğanşehir Türkü Şöleni ilgi gördü

Malatya'nın Doğanşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Doğanşehir Türkü Şöleni coşkulu bir katılımla gerçekleştirildi.

SANKO Sanat Galerisi'nde Sergi

Ressam Semra Ulusoy, doğadan topladığı kuru ağaç dalları, seramik kuşlar ve üç boyutlu rölyeflerle bir araya getirip hazırladığı eserlerini SANKO Sanat Galerisi'nde sergileyecek.

Oğuzeli Belediye Başkanı Kılıç'tan, hicri yılbaşı ve muharrem ayı mesajı

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Hicri Yılbaşı ve Muharrem Ayı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Evlilik okulunda Nihat Hatipoğlu çiftlere evliliğin önemi ile ilgili bilgiler verdi

Şahinbey Belediyesinin en önemli projelerinden birisi olan Evlilik Okulu sertifika törenine katılan Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, evli ve evlenecek olan çiftlere evliliğin önemini anlattı.

Atık demirlerden yapılan figürler, Bey Mahallesi'ne renk katıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki tarihi Bey Mahallesi'nde 'Hayat Sokağı' olarak adlandırdığı 135 metrelik alana, atık demir malzemeleri kullanarak yerleştirdiği yaklaşık 30 heykel ile bölgenin kültürel ve sanatsal görünümüne canlılık kazandırıyor.

Toplam 3083 haber.