Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Diyarbakır'da bakır ustası çeyrek asırdır el emeği göz nuru sanat işliyor

Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde 25 yıldır bakıra bir birinden farklı figürler işleyen Hasan Barakacı, el emeği göz nuru ürünleri yerli ve yabancı vatandaşların beğenisine sunuyor.

Yeşilyurt'ta sokak konserlerine yoğun ilgi

Yeşilyurt Belediyesi ile Yeşilyurt Kent Konseyi işbirliğiyle Bentbaşı Mahallesinde düzenlenen Yeşilyurt Akşamları Sokak Konserlerine yoğun ilgi gösteren 7'den 70'e tüm vatandaşlar, birbirinden güzel şarkılarla keyifli anlar yaşadılar.

Uluslararası 4. GastroAntep İstanbul'da tanıtıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin, Gaziantep Valiliği koordinasyonunda ve Gaziantep'i Geliştirme Vakfı (GAGEV) iş birliğinde 15-18 Eylül tarihleri arasında bu yıl 4'üncüsünü düzenleyeceği Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroAntep) için İstanbul'da ulusal basın temsilcilerinin katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.

Mezopotamya gurme ve yöresel lezzetler fuarının onur konuğu Hatay

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ve anlaşma sağladığı paydaş tarafından 15-20 Kasım'da kentte düzenlenecek olan Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı'nın onur konuğu Hatay olacağı belirtildi.

Tarihi cami avlusunda yapılan beton bloklar kaldırıldı

Malatya'da 24 Ocak 2020'de Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen depremde hasar gören Yeni Camiinin, restorasyonu sırasında avluya alınan beton abdest lavaboları vatandaşları ve STK'ların tepkisi üzerine kaldırıldı.

Arapgir'de vatandaşlara aşure ikramı

Malatya'nın Arapgir Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

Nemrut Dağı'nda hafta sonu turist yoğunluğu yaşandı

UNESCO Dünya Kültür Miras Listesinde yer alan Nemrut Dağı'nda hafta sonu yerli ve yabancı turist yoğunluğu yaşandı.

Zeugma Mozaik Müzesi, bir ay boyunca 22.00'a kadar açık olacak

Zeugma Mozaik Müzesi'nin ziyaret saatleri, gelen talepler doğrultusunda 15 Ağustos ile 15 Eylül tarihleri arasında 08.00-22.00 olarak güncellendi.

Arapgir Kozluk Çayı 3 ayda 50 bin ziyaretçiyi ağırladı

Zengin tarihi birikimi, kültürel çeşitliği ve eşsiz doğal güzellikleriyle Malatya'nın en önemli çekim merkezlerinden birine dönüşen Arapgir üç ayda 50 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

Binlerce vatandaşa aşure ikramı

Faik Erdoğan Vakfı, tarafından Muharrem ayı dolayısıyla Battalgazi ilçesinde binlerce vatandaşa aşure ikramında bulunuldu.

800 yıllık kümbet zamana direniyor

Elazığ'da Karakaya Barajı'nı gören manzarası ile dikkat çeken Selçuklular döneminden kalma kümbet zamana direniyor. İçerisi zaman zaman defineciler tarafından kazılan tarihi yapı, restore edilerek turizme kazandırılmayı bekliyor.

Elazığ'da suların çekilmesiyle Selçuklu ve Osmanlı mezarlıkları ortaya çıktı

Elazığ'ın Baskil ilçesine bağlı Şeyh Hasan köyünde bulunan Selçuklu ve Osmanlı mezarlıkları, suların çekilmesiyle gün yüzüne çıktı.

Nemrut Dağı'nda konser coşkusu

Adıyaman Valiliği, Kahta Kaymakamlığı ve İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından Nemrut Perseid buluşmaları çerçevesinde Nemrut Dağı'nda konser etkinliği düzenlendi.

Yeşilyurt'un kültürel yatırımlarına tam not

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, kültürel, sanatsal ve bilimsel kurslar hakkında bilgi verdi.

İzinsiz kazıda asırlık anıt ağacın köklerini iş makinesiyle parçaladılar

Adıyaman'ın Tut ilçesinde asırlık anıt ağacın dibinde yapılan izinsiz doğalgaz kazı çalışmasında iş makinası ağacın köklerini parçaladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı çalışmaları durdurarak, olayın sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Malatya Büyükşehir'den sanat sokağına iki atölye ve bir kütüphane

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Sanat Sokağı'da Damascus Atölyesi, Tespih Atölyesi ve Fotoğraf Makinesi Müzesi Kütüphanesi açıldı.

Arslantepe'de kazı çalışmaları başladı

UNESCO Dünya Kültürel Miras Listesinde bulunan 5 bin 500 yıllık Arslantepe Höyüğü'nde yeni dönem kazı çalışmaları başladı.

Yeşilyurt'ta hem sergi hem ikram

Yeşilyurt Belediyesi Kiltepe Mesleki Eğitim Kurs Halk Eğitim Kursları Yıl Sonu Sergisi ve Aşure Dağıtım Programı düzenlendi.

Kayapınar Belediyesi 'Yaz Şenlikleri 'nin startını verdi

Diyarbakır'da Kayapınar Belediyesi, vatandaşların eğlenceli ve keyifli bir ağustos ayı geçirmesi amacıyla 'Yaz Şenlikleri'nin startını verdi.

Toplam 3083 haber.