Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Teknofest'te GAÜN rüzgarı esti

Türkiye ve dünyanın en önemli teknoloji festivali TEKNOFEST çerçevesinde 40 dalda düzenlenen yarışmalarda Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) takımları organizasyona damga vurdu. 30 takımla TEKNOFEST 2022 yarışmalarında finale kalan GAÜN öğrencileri, toplamda 11 ödülle festivalde rüzgar estirdi.

Gaziantep'te Hz. Ukkaşe için çalıştay düzenlenecek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gazikültür AŞ, Gaziantep Valiliği ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü iş birliğinde Gaziantep'in manevi mimarlarından Ukkaşe Hazretlerini yad etmek, bölgenin bir inanç merkezi olarak sorun ve ihtiyaçlarını belirlemek gibi hedefler doğrultusunda Ukkaşe Çalıştayı düzenlenecek.

Medical Point Gaziantep'te okuryazarlık günü kutlandı

Medical Point Gaziantep Hastanesi 08 Eylül Dünya okuryazarlık günü dolayısıyla tedavi gören miniklere kitap hediye edildi.

Elazığ Belediyesinin enstrüman kurslarına yoğun ilgi

Elazığ Belediyesinin kültür ve sanat hayatını canlandırmak, müziğe ve sanata ilgi duyan gençler için enstrüman kursları devam ediyor.

Bunaltan sıcakların serinleten içeceği: Meyan şerbeti

Güneydoğu'nun doğal kolası olarak bilinen meyan şerbeti, aşırı sıcaklıklardan bunalan vatandaşların imdadına yetişiyor. Kendine has tadı, rengi, köpüğü ve doğallığı ile yoğun ilgi gören meyan şerbeti tüketilen gazlı ve asitli içeceklere de en büyük alternatif oluyor.

Emekli öğretmen yaptığı minyatürleri evinde sergiliyor

Malatya'nın Darende ilçesinde yaşayan emekli öğretmen Fikri Çalışkan, doğada bulduğu atıkların birleşiminden yapmış olduğu eski yılları anlatan minyatürleri yoğun ilgi görüyor.

8 asırlık güneş saati zamanı göstermeye devam ediyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde tarihi Ulu Cami içinde bulunan yaklaşık 850 yıllık güneş saati, zamanı göstermeye devam ediyor.

'Çiftçi Varsa Hayat Var' temalı sergi, fotoğrafseverlerle buluştu

Elazığ'da 'Çiftçi Varsa Hayat Var' temalı sergi, fotoğrafseverlerle buluştu.

'Nihayet Bitti' oyunu Elazığ'da sahnelenecek

Elazığ'da 'Nihayet Bitti' adlı tiyatro oyunu 10 Eylül'de seyircisiyle buluşacak.

Fadıloğlu, Belkıs Gençlik Kütüphanesi'ni yerinde inceledi

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, önümüzdeki günlerde öğrencilerin kullanımına sunulacak Belkıs Gençlik Kütüphanesi'ni yerinde inceledi. Başkan Fadıloğlu, 'İnşallah burada eğitim gören çocuklarımız, geleceğe en iyi şekilde hazırlanacaklardır.' dedi.

Su kabaklarını sanata dönüştürüyor

Malatya'da 4 yıl önce hobi olarak su kabağından süs eşyaları yapmaya başlayan 62 yaşındaki Şamil Gülseren evinin bahçesindeki müştemilatında avize, gece lambası ve abajur gibi hediyelik eşyalar üreterek kabakları birer sanat eserine dönüştürüyor.

Arapgir hafta sonu şenlenecek

Malatya'nın Arapgir ilçesinde hafta sonu üzüm ve reyhan şenlikleri düzenlenecek.

Kiraz yaprağı sarması yok satıyor

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde yetiştirilen 'dalbastı' kirazının yaprağından yapılan ve halk arasında 'padişah yemeği' adıyla bilinen kiraz yaprağı sarması yoğun talep görüyor.

Adıyaman'da içerisinde 4 iskeletin bulunduğu bin 800 yıllık mezar bulundu

Adıyaman'daki Perre Antik Kent'in mozaikli alanında yapılan kazılarda içerisinde 4 iskeletin olduğu bin 800 yıllık sanduka mezar bulundu.

Bu balıkların gizemi çözülemiyor

Malatya Arguvan'daki Balıklı Çeşme'de bulunan, öldüklerinde cenaze töreni düzenlenen ve yiyenin öleceğine inanılan balıkların gizemi yıllardır çözülemiyor.

Sanatçı Alişan, Malatya'da dut pestiline hayran kaldı

Program çekimleri için Malatya'ya gelen ünlü sanatçı Alişan, kadınların bir araya gelerek el emeği ile yaptığı dut pestiline hayran kaldı.

Battalgazili gençler milli mücadele kampına uğurlandı

Malatya Battalgazi Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen program çerçevesinde ilçede eğitim gören öğrenciler, Çanakkale Milli Mücadele Kampı'na katılmak için Çanakkale'ye uğurlandı.

Tarihi mekanda Diyarbakır türküleri geleneği yaşatılıyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yöresel türkülerin yaşatılması için bir araya gelen 3 arkadaş, yerli ve yabancı turistlere türkü ziyafeti sunuyor.

Battalgazi'de yaz akşamları devam ediyor

Malatya Battalgazi Belediyesi'nin yaz akşamlarında ilçe halkının keyifli vakit geçirmesini sağlamak amacıyla düzenlediği 'Battalgazi'de Yaz Akşamları' programı Göztepe Mahallesi'nde gerçekleştirildi. Yüzlerce kişinin katıldığı, renkli anların yaşandığı programda mahalle sakinleri unutulmaz bir akşam yaşadı.

Toplam 3075 haber.