Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Gaziantep Sanat ve Edebiyat Dergisi'nin 2022 yılı sayısı çıktı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gazikültür A.Ş, tarafından yılda bir defa yayımlanan Gaziantep Sanat Edebiyat (GSE) dergisinin 2022 yılı sayısı çıktı.

Diyarbakır'da 330'lu yıllara ait 'Amfora' bulundu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince, UNESCO tarafından 2015'te Dünya Kültür Mirası olarak tescillenen tarihi surlarda devam eden restorasyon çalışmalarında 1700 yıllık 'amfora' bulundu.

Doğanşehir Türkü Şöleni ilgi gördü

Malatya'nın Doğanşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Doğanşehir Türkü Şöleni coşkulu bir katılımla gerçekleştirildi.

SANKO Sanat Galerisi'nde Sergi

Ressam Semra Ulusoy, doğadan topladığı kuru ağaç dalları, seramik kuşlar ve üç boyutlu rölyeflerle bir araya getirip hazırladığı eserlerini SANKO Sanat Galerisi'nde sergileyecek.

Oğuzeli Belediye Başkanı Kılıç'tan, hicri yılbaşı ve muharrem ayı mesajı

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Hicri Yılbaşı ve Muharrem Ayı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Evlilik okulunda Nihat Hatipoğlu çiftlere evliliğin önemi ile ilgili bilgiler verdi

Şahinbey Belediyesinin en önemli projelerinden birisi olan Evlilik Okulu sertifika törenine katılan Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, evli ve evlenecek olan çiftlere evliliğin önemini anlattı.

Atık demirlerden yapılan figürler, Bey Mahallesi'ne renk katıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki tarihi Bey Mahallesi'nde 'Hayat Sokağı' olarak adlandırdığı 135 metrelik alana, atık demir malzemeleri kullanarak yerleştirdiği yaklaşık 30 heykel ile bölgenin kültürel ve sanatsal görünümüne canlılık kazandırıyor.

Diyarbakırlı gençler sanat kurslarıyla yazı dolu dolu geçiriyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 'Yaza İnat Başlıyor Sanat' sloganıyla başlattığı ve 16 dalda eğitimlerin verildiği yaz sanat kurslarında bin 234 öğrenci yararlanıyor.

Gazi şehirliler, eğlenceli aile kamplarında keyifli etkinliklerle buluşuyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin Erikçe Macera Parkı ve Gizem Doğan Yaşayarak Öğrenme Merkezinde kurduğu Eğlenceli Aile Kamplarında Gazi şehirli ebeveynler ve çocukları keyifli etkinliklerle buluşuyor.

Diyarbakır, ciğer tartışmasına noktayı koydu: 1 ton ciğerle tescil belgesi açıklandı

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanlığı, Ciğer kimindir tartışmalarına son noktayı koydu. Oda, uzun süredir üstünde çalıştığı tescil belgesini 21 metre uzunluğunda kurdukları ocak ve pişirdikleri 1 ton ciğer vesilesiyle Türk Paten Kurumundan aldıkları belgeyi kamuoyuna duyurdu.

'Türk dünyasından esintiler' konserine Elazığlılar yoğun ilgi gösterdi

Elazığlı vatandaşları yaz boyunca birbirinden farklı etkinliklerle buluşturan Elazığ Belediyesi Yaz Şenlikleri, vatandaşların yoğun ilgisiyle devam ediyor.

Gürkan: 'Arslantepe Höyüğü Türkiye ve dünya için önemli bir kazanım'

Malatya Arslantepe Höyüğü'nün Türkiye'nin 19. Kültür Mirası olarak 26 Temmuz 2021 tarihinde UNESCO Kültür Mirası Asıl Listesine alınışının 1. yıldönümü nedeniyle bir program düzenlendi.

Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan sanat toplulukları Başkan Şerifoğulları ile bir araya geldi

'Türk Dünyasından Esintiler' konseri çerçevesinde Elazığ'a gelen Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Bilal Çakıcı, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nı makamında ziyaret etti.

Diyarbakır'da özel gereksinimli bireyler tiyatro akademisinde eğitimlere başladı

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi tarafından kurulan Yenişehir Tiyatro Akademisi'nde, farklı yaş gruplarının yanı sıra özel gereksinimli bireyler de eğitimlerde bir araya gelerek eğlenceli anlar yaşadı.

Arslantepe'nin UNESCO'ya alınmasının 1'nci yıl dönümü

Malatya Arslantepe Höyüğü'nün UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınmasının üzerinden bir yıl geçti. Arslantepe'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınmasının 1'nci yıl dönümü, sosyal medyada kutlama ve tebrik mesajları yağdı.

Yabancı öğrenciler Battalgazi'ye hayran kaldı

Erasmus çerçevesinde gerçekleştirilen 'Trust Yourself-Take Action!' projesiyle İspanya, İtalya, Yunanistan ve Türkiye'den Malatya'ya gezi için gelen yaklaşık 40 öğrenci, Medeniyetin Kalbi Battalgazi'deki tarihi yerleri gezdi. Medeniyetlerin beşiği Battalgazi'de tarihi bir yolculuğa çıkan yabancı öğrenciler, özellikle UNESCO Dünya Kültür Mirası 'Arslantepe Höyüğü'ne hayran kaldı.

Kutsal topraklardan Diyarbakır'ın ilk kafilesi döndü

Diyarbakır'da pandeminin bitmesiyle beraber Medine'ye bayramdan önce giden ilk hacı kafilesi döndü.

Şahinbey Belediyesi halk oyunları finaline ev sahipliği yaptı

Şahinbey Belediyesi, üç gün boyunca 31 İlden 891 yarışmacının katıldığı Halk Oyunları Gençler Kategorisi Türkiye Finali'ne ev sahipliği yaptı.

Özel misafirlerden tarihi Yeşilyurt Konakları'na tam not

Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi tarafından gerçekleştirilen restorasyon projelerinden sonra geleneksel kimliğine yeniden kavuşan Lezzet Caddesindeki Tarihi Yeşilyurt Konakları, birbirinden özel misafirlerini ağırladı. Özel misafirler, tarihi Yeşilyurt Konakları'na tam not verdi.

Toplam 3090 haber.