Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Yeşilyurtlu kadınlar, sanatsal eserler üretiyor

Malatya Yeşilyurt Belediyesi Esma Biltaci Kültür ve Sanat Merkezinde yıl boyunca devam eden takı tasarım kursuna büyük ilgi gösteren ev hanımları, bir yandan meslek sahibi olurken diğer taraftan ürettikleri el emeği göz nuru eserlerin satışını yaparak ev bütçelerine katkı sunuyorlar.

Başkan Güder, el emeği göz nuru eserleri inceledi

Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, unutulmaya yüz tutmuş seramik sanatını gelecek nesillere aktarmak amacıyla Belediye bünyesinde faaliyet gösteren Seramik Atölyesini, kursiyerlerin hazırladıkları eserleri inceledi.

Diyarbakır'ın tarihi ilçesinde asırlık antikalar

Diyarbakır'ın tarihi merkez Sur ilçesinde bulunan antika dükkanında adeta tarihe yolculuk yapılıyor.

Türkiye'nin en büyük ikinci kütüphanesi Şahinbey' yapılıyor

Şahinbey Belediyesi tarafından Akkent Mahallesi'ne yaptırılan Türkiye'nin en büyük ikinci kütüphanesinin kazı çalışmaları sürüyor.

Ahlat ve Malazgirt'te Diyarbakır çadırına yoğun ilgi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bitlis'in Ahlat ve Muş'un Malazgirt ilçelerinde Malazgirt Zaferi'nin 951'inci yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde açtığı çadırlara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Fotoğraf yoluyla kültürel değerler tanıtılıyor

Kültürel Değerlerin Fotoğraf Yoluyla Aktarılması Projesi çerçevesinde, Malatya'dan sonra Konya Beyşehir'de fotoğraf sergisi açıldı. Fotoğraf sergisi ile Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Sırbistan ve Türkiye'nin tarihi ve kültürel değerleri fotoğraf yoluyla tanıtılıyor.

Yeni gelinin batıl inancı 500 yıllık meşe ağacını yaktı

Malatya'nın Arapgir ilçesinde 'dilek tutmak' amacıyla yaktığı mumu 500 yıllık meşe ağacına bırakan yeni gelin asırlık ağacı yaktı. Mahalle sakinlerinin dört dal adını verdikleri bir bölümü yanarak tahrip olan ağaç için koruma talep ediliyor.

Yeşilyurt akşamları sokak konserine büyük ilgi

Malatya Yeşilyurt Belediyesi ile Yeşilyurt Kent Konseyi işbirliğiyle Cafana mahallesinde düzenlenen Yeşilyurt Akşamları Sokak Konserine büyük ilgi gösteren mahalle sakinleri gönüllerince eğlenip güzel bir akşam yaşadılar.

Battalgazi'de yaz akşamlarına yoğun ilgi

Malatya'nın Battalgazi İlçesinde geçtiğimiz hafta startı verilen 'Battalgazi'de Yaz Akşamları' etkinliğinin ikincisi Ataköy Mahallesinde düzenlendi. Yoğun ilgi gören program ile Battalgazililer keyifli saatler geçirdi.

Babalar ve çocukları gençlik kampında buluştu

Şehitkamil Belediyesi Gençlik Kampı'nda 'Baba-Çocuk Kamptayız' etkinliği düzenlendi. Doğanın ev sahipliğinde birbirinden renkli anlara sahne olan organizasyonda Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, aktiviteler esnasında kampçılara eşlik etti.

Diyarbakır'da tarihi handa kitap okuma keyfi

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesindeki tarihi Hasan Paşa Hanı içinde bulunan ve kitapçıya dönüştürülen mekana gelen misafirlerden kimi kitap satın alırken kimi de burada kitap okumanın keyfini yaşıyor.

Dereceye giren fotoğraflar görücüye çıktı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren fotoğraflar görücüye çıktı.

Yeşilyurt'ta sinema akşamları film günleri

'Yeşilyurt'ta Sinema Akşamları Film Günleri' başladı. İçerisinde, yerli ve yabancı filmlerin sinema afişleri, nostaljik kameralar, fotoğraf makinaları, sinema kasetleri ile filmlerde kullanılan bin 200'e yakın farklı alet ve teçhisatların yer aldığı Tarihi Yeşilyurt Konaklarında ki 'Halil İbrahim Kalaycıoğlu' Sinema Müzesi, kültür ve sanatın hizmetinde.

Arslantepe'ye hafta sonu ilgisi

Malatya Arslantepe Höyüğü'nün UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne kaydedilmesinden sonra yerli ve yabancı turistlerin ilgisi sürüyor.

1. Kommagene Bienali başladı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde 23 ülkeden 53 sanatçının katılımıyla gerçekleşen 1. Kommagene Bienali birbirinden değerli eserleri sanat severlerle buluşturdu.

Dicle Barajı altındaki batık kent dalgıçlar tarafından görüntülendi

Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde yeşil su olarak bilinen Dicle Barajı'nın altında kalan antik kent görüntülendi.

Yaz akşamları Battalgazi Belediyesi ile renkleniyor

Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen 'Battalgazi'de Yaz Akşamları' programı ile vatandaşlar keyifli saatler geçirdi.

Yeşilyurt'ta Çocuk Şenliği heyecanı

Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Şahnahan Yeşil Konak binasının yan tarafında düzenlenen Yeşilyurt Çocuk Şenliği, renkli anlara sahne oldu.

Halı tasarımı öğrencilerine ödül

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Halı Tasarımı Programı öğrencileri resim yarışmasında dereceye girerek ödüllendirildi.

Toplam 3083 haber.