Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Sahan Group Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan:

4. Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali çerçevesinde düzenlenen Turizm ve Gastronomi Sektöründe Standartların Sağlanabilmesi için Gerekli Çözüm Yolları konulu panelde konuşan Sahan Group Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan, Standartlaşma lezzette değil hizmette olur dedi.

Gastroantep 'Local Chef Yarışması'nda usta şefler Gaziantep yemekleri ile kıyasıya yarıştı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali'nde (GastroAntep) 5 yıldızlı otellerin şeflerinin Gaziantep yemekleriyle katıldığı Local Chef Yarışması yapıldı.

Gastronomi Festivali ikinci gününde dolu dizgin devam ediyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin Gaziantep Valiliği koordinasyonunda ve Gaziantep'i Geliştirme Vakfı (GAGEV) iş birliğinde bu yıl 4'üncüsünü düzenlediği Uluslararası Gastronomi Festivali (GastroAntep), panel, worksop ve söyleşiler ile devam ediyor.

GastroAntep'te festival ateşi yakıldı, Anadolu Ateşi coşturdu

Gaziantep'te gerçekleştirilen 4. Uluslararası Gastronomi Festivali'nde (GastroAntep) yakılan heyecan festival meşalesinin yakılmasıyla doruk noktaya ulaştı. Festival coşkusu Anadolu Ateşi grubunun gösterileriyle sürdü.

Gastroantep Festivali'nde kortej yürüyüşü

Gaziantep'te düzenlenen 4. Uluslararası Gastronomi Festivali (GastroAntep) coşkusu kortej yürüyüşü ile sürdü.

Bakan Ersoy, Gaziantep Rayiha Baharat Müzesi'nin açılışını yaptı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Gaziantep Rayiha Baharat Müzesi'nin açılışını yaptı. Bakan Ersoy, Türkiye'nin tanıtımı için 200 ülkedeki hedef pazarlarda televizyon ve dijital dünyada tanıtım yapıldığını açıkladı.

Coğrafi işaretlerin önemi çalıştay ile anlatıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı iş birliğinde 'Sürdürülebilir Bir Gastronomi İçin Coğrafi İşaretlerin Önemi: Gaziantep Örneği' çalıştayı düzenlendi.

Gastroantep festivali, antepfıstığı hasadı ve şire yapımıyla başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin, Gaziantep Valiliği koordinasyonunda ve Gaziantep'i Geliştirme Vakfı (GAGEV) iş birliğinde bu yıl 4'üncüsünü düzenlediği Uluslararası Gastronomi Festivali (GastroAntep) fıstık hasadı ve şire yapımıyla başladı.

Yabancı şeflere kebap yapmayı öğretti

Ünlü Şef Tahir Tekin Öztan, gastronomi festivali Gastroantep için Gaziantep'e gelen yabancı şeflere kebap yapmayı öğretti.

Uluslararası 4. Gastroantep festivali başlıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin, Gaziantep Valiliği koordinasyonunda ve Gaziantep'i Geliştirme Vakfı (GAGEV) iş birliğinde bu yıl 4'üncüsünü düzenleyeceği Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroAntep) için geri sayım başladı.

SANKO Sanat Galerisi'nde Sergi

Ressam Haydar Durmuş, yağlı boya ve akrilik tekniği ile yaptığı eserlerini SANKO Sanat Galerisi'nde sergileyecek.

Melita'dan Malatya'ya Arslantepe buluşması

Malatya'da 17-20 Eylül tarihleri arasında bu yıl ikincisi düzenlenecek olan ' Melita'dan Malatya'ya Kültür ve Sanat Günleri Arslantepe Buluşması' basın toplantısı yapıldı.

Gaziantep'te Hz. Ukkaşe çalıştayı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gazikültür A.Ş, Gaziantep Valiliği ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü iş birliğinde Ukkaşe Türbesi'nin bölgenin değerler atlasındaki yeri ve konumu hakkında istişarede bulunmak ve bölgenin bir inanç merkezi olarak sorun ve ihtiyaçlarını tespit etmek için Hz. Ukkaşe Çalıştayı yapıldı.

Malatya sanatsal çalışmayla artık daha renkli

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile İnönü Üniversitesi arasında 'Malatya Renkleniyor' protokolü çerçevesinde, kentteki cadde ve sokaklar ile duvarlar resimlerle renklenmeye devam ediyor.

Şehzadeler Konağı'ndaki restorasyon çalışmalarında sona yaklaşıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince Şehzadeler Konağı'nda başlatılan restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

Folklor fesitivaline Madrigal damgası

Şahinbey Belediyesi'nin 09-11 Eylül tarihleri arasında Şahinbey Parkında düzenlediği 5. Uluslararası Folklor Festivali organizasyonunun final gecesine Madrigal Grubu damgasını vurdu.

Doğru'dan Ahilik Haftası mesajı

Araban Belediye Başkanı Hasan Doğru, Ahilik Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Oğuzeli Belediye Başkanı Kılıç'tan Ahilik Haftası mesajı

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Ahilik Kültür Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.

'Nihayet Bitti' adlı tiyatro oyunu Elazığ'da seyircisiyle buluştu

Elazığ'da bir tiyatro akademisi tarafından hazırlanan 'Nihayet Bitti' adlı tiyatro oyunu seyirciyle buluştu.

Toplam 3083 haber.